• امروز : دوشنبه - ۲۶ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : 13 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Monday - 16 September - 2024
کل پست ها: 71606اخبار امروز : 8
11

زنان مهمترين عاملان پيشگيري از اعتياد در كانون‌هاي مختلف از جمله خانواده‌ هستند

  • کد خبر : 1287
  • ۲۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۷

معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت‌هاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر در نخستين كنگره علمي پيشگيري و مصون‌سازي زنان در برابر اعتياد استان اصفهان، زنان را مهمترين عاملان پيشگيري از اعتياد در كانون‌هاي مختلف از جمله خانواده‌ دانست.به گزارش روابط عمومي دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان، بابك دين‌پرست در اين […]

معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت‌هاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر در نخستين كنگره علمي پيشگيري و مصون‌سازي زنان در برابر اعتياد استان اصفهان، زنان را مهمترين عاملان پيشگيري از اعتياد در كانون‌هاي مختلف از جمله خانواده‌ دانست.

به گزارش روابط عمومي دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان، بابك دين‌پرست در اين كنگره با بيان اين مطلب گفت: نقش زن در حفظ صيانت خانواده بي‌بديل است و مسووليت زنان در پيشگيري از نفوذ اعتياد به خانواده نسبت به مردان بسيار بيشتر است چرا كه مادران تنها پناهگاه فرزندان خصوصاً فرزنداني هستند كه داراي پدر معتاد هستند.

وي در ادامه، اعتياد مردان را از مهمترين عوامل گرايش زنان به اعتياد و ورود آنان به چرخه قاچاق موادمخدر و محرك دانست و گفت: ۷۰ درصد از زنان معتاد به واسطه اعتياد همسرانشان در دام اعتياد گرفتار شده‌اند و اين زنان اغلب به واسطه فشار يا تهديد، ترس يا همدردي يا حتي به بهانه عشق به همسران خود اقدام به مصرف و توزيع مواد در كنار همسران خود كرده‌اند.

اين مقام مسوول در ستاد در ادامه، توجه به عوامل عاطفي در زنان جوان و نوجوان، افزايش آگاهي خانواده‌ها از مسايل بلوغ خصوصاً در مورد دختران جوان، توجه به بحران‌هاي موجود در خانواده‌ها، آشنايي مادران با انواع مواد و عوارض سريع آن، آموزش مهارت‌هاي زندگي به مادران و دختران را از عوامل مهم در پيشگيري از اعتياد زنان برشمرد.

دين‌پرست در ادامه، به نگاه متفاوتي كه به اعتياد در زنان و مردان در همه جاي دنيا وجود دارد اشاره كرد و اظهار داشت: انگ اجتماعي همراه با اعتياد براي زنان و نگاه به زن معتاد به‌عنوان يك فرد روسپي يا خرده فروش و نه به‌عنوان يك بيمار هنوز در كشورهاي مختلف مشاهده مي‌شود در صورتي كه اين نگاه در مورد مردان وجود ندارد، از اين رو مشاهده مي‌كنيم كه اعتياد در زنان اغلب به صورت پنهان باقي مي‌ماند و همين انگ اجتماعي باعث مي‌شود اين قشر از بيماران بسيار كمتر بتوانند از خدمات متعددي كه دولت‌ها جهت درمان آنان ارائه كرده‌اند بهره مند شوند.

وي افزود: لازم است اين ديدگاه اصلاح شود و زنان معتاد نيز همانند مردان معتاد به‌عنوان بيمار و نه به‌عنوان يك فرد مجرم دچار انواع انحراف‌هاي اجتماعي شوند، از سوي ديگر اغلب زنان جهت درمان با مخالفت همسرانشان مواجه هستند و همسران به واسطه سوء استفاده‌هايي كه مي‌توانند از زنان خود داشته باشند به آنان اجازه درمان نمي‌دهند.

وي اضافه كرد: اگرچه در مقايسه با مردان، مصرف محرك‌ها در زنان كمتر است ليكن مصرف اين نوع مواد نسبت به ساير مواد در آنان بيشتر مي‌باشد.

معاون كاهش تقاضاو توسعه مشاركت‌هاي مردمي ستاد در ادامه، تبليغات سوء سودجويان و قاچاقچيان اين مواد در سالن‌هاي ورزشي و آرايشي زنان با عنوان‌هاي فريبنده‌اي مثل لاغركننده، شفاف‌كننده پوست، افزايش دهنده تمركز و … را از مهمترين عوامل گرايش زنان به اين مواد محرك دانست و گفت: زنان در مقايسه با مردان با شتاب بيشتري به سمت مواد پرخطرتر و به مرحله تزريق وارد مي‌شوند.

دين‌پرست در خصوص آسيب‌هاي همراه با اعتياد اظهار داشت: زنان بيشتر از مردان به انواع بيماري‌هاي عفوني مبتلا مي‌شوند و ، آسيب‌هاي جسمي نظير بارداري‌هاي ناخواسته، سقط جنين و حتي خشونت از ناحيه مردان و فرزندان از ديگر تهديداتي است كه زنان معتاد با آنها مواجه مي‌شوند.

وي به آسيب‌پذيري بيشتر فرزندان داراي مادران معتاد در مقايسه با فرزندان داراي پدر معتاد اشاره كرد و گفت: اين مساله بسيار حائز اهميت است و نبايد از نظر دور بماند از سوي ديگر بسيار مشاهده مي‌شود كه يك زن سالم، سال‌هاي سال در كنار همسر بيمار (معتاد) خود زندگي مي‌كند اما مردان كمتر حاضر هستند كه با زنان معتاد زندگي كنند.

وي به برخي از فعاليت‌هاي ستاد در اين حوزه اشاره كرد و گفت: مسوولين كشوري در اين ستاد سعي كرده‌اند تا با توجه به ظرفيت‌هاي موجود بتوانند حداقل بخشي از اين مشكلات را رفع كنند كه از جمله اين اقدامات مي‌توان به اجراي برنامه‌هاي پيشگيري‌محور با توجه به سند جامع پيشگيري از اعتياد براي همه خانواده‌ها، اجراي برنامه‌هاي پيشگيري براي خانواده‌هاي در معرض خطر، افزايش برنامه‌هاي رسانه‌اي و اطلاع‌رساني عمومي، آموزش مهارت‌هاي زندگي و سبك‌هاي صحيح زندگي، ارتقاء موضوع مشاوره خانواده‌ها و عقد تفاهم‌نامه با سازمان زندان‌هاي كشور و آموزش بيش از ۶۶۵۰۰ نفر از همسران و خانواده زندانيان اشاره كرد.

دين پرست اظهار اميدواري كرد كه با اقدامات هدفمند و متمركز بتوانيم شاهد كاهش ورود زنان به اين بخش و كاهش معضلات در اين حوزه باشيم.


منبع خبر: روابط عمومي دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان۹۱/۱۲/۲۶

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=1287

برچسب ها