معاون امنیتی و انتظامی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: این استان در مجاورت مرکز تولید مواد مخدر در منطقه قرار دارد و به همین دلیل هم ۵۳ درصد ناامنی ها طبق آمارهای موجود مستقیما در ارتباط با مواد مخدر است .
به گزارش روزیکشنبه روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان ، ‘علی اصغر میرشکاری’ در کمیته مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر استان افزود: ۴۴درصد ناامنی ها نیز به صورت غیرمستقیم در ارتباط با مواد مخدر رخ می دهد که از آن جمله می توان به درگیریهای طایفه ای و یا اختلافهای خانوادگی اشاره کرد .
وی اضافه کرد: قاچاق موادمخدر یک پدیده بین المللی است و برای مبارزه با آن به عزم و اراده ملی، منطقه ای و جهانی هم نیاز است.
میرشکاری افزود : سیستان و بلوچستان علاوه بر اینکه با پاکستان و افغانستان به ترتیب ۹۷۸ کیلومتر و ۲۷۲ کیلومتر مرز مشترک دارد، ۳۱۰ کیلومتر مرز آبی هم دارد که باید یکهزار و ۵۶۰ کیلومتر مرز را مرزبانی کند که این رقم یک پنجم مرزهای کشور را شامل می شود و حوزه فعالیت هر کدام از دستگاههای ذیربط برابر با پنج استان در غرب کشور است .
وی افزود : مواد مخدر نه تنها کانون مهم اقتصادی برای مافیای قاچاق مواد مخدر است بلکه کانونی برای اشرار و معاندان نیز هست .
معاون امنیتی و انتظامی استانداری، نبود تجهیزات و ابزارهای جدید الکترونیکی را از جمله مشکل مهم در حوزه مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد و افزود : شیوه های کشف مواد مخدر از گذشته تاکنون تغییر نکرده این در حالی است، قاچاقچیان روز به روز ترفندها و تجهیزات جدیدی را برای حمل مواد مخدر بکار می گیرند .
میرشکاری اضافه کرد : ۹ گلوگاه بازرسی در استان وجود دارد که هیچکدام مجهز به وسایل الکترونیکی نیست.
وی ادامه داد: پاسگاههای مرزبانی و برجکهای مرزی فاقد برق هستند و باید به سیستم برق پنل خورشیدی مجهز شوند .
این مسئول همچنین بر مساله پایش تصویری در مرزها تاکید کرد و افزود : سیستم های پایش تصویری را باید در مرزها بکار گرفت و با نصب دوربین و دکلهای پایه ای مرزبانان بتوانند شعاع بیشتری از حوزه فعالیت خود را پایش کنند .
وی اشراف اطلاعاتی را نیز مساله مهمی خواند که همه اطلاعات مربوط به مراحل کشت مواد مخدر در افغانستان و شناسایی سرباندهای قاچاق مواد افیونی در آنسوی مرز را شامل می شود و بر فراهم کردن زیرساختهای اطلاعاتی تاکید کرد .
میرشکاری همچنین استخدام پلیس زن در حوزه مبارزه با مواد مخدر را یکی از نیازهای استان خواند که می بایست در ساختار استان طراحی و انجام شود .
این مسئول در ادامه بر برگشت درآمد حاصل از کشف مواد مخدر و ضبط اموال برای ایجاد زیرساختهای لازم در استان در حوزه مبارزه با موادمخدر را خواستار شد .
معاون استاندار ادامه داد : امسال ۲۴۰ هزار هکتار زمین های افغانستان به کشت خشخاش اختصاص دارد که با توجه به شرایط اقلیمی تولید موادمخدر افزایش دارد و با توجه به آغاز فصل برداشت پیش بینی می شود، ورود مواد مخدر به مرزهای استان افزایش یابد .
میرشکاری در ادامه خواستار تشکیل کمیته ساماندهی خانواده های معدومان ناشی از مواد مخدر شد و اظهار کرد: خانواده های زیادی متاثر ازآثار منفی و اجتماعی قاچاق مواد مخدر هستند که می بایست با تشکیل کمیته ای به بررسی و آسیب شناسی وضعیت این خانواده ها پرداخت .
این مسئول تاکید کرد: باید از نگاه ملی به این نکته نیز توجه کنیم تا بتوانیم در زمینه بازسازی اجتماعی برای این خانواده ها عمل کنیم .
همچنین ‘ هادی نژاد’ معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر در این نشست بر مقابله و مبارزه جدی با پدیده قاچاق مواد مخدر تاکید کرد و افزود : در بحث مبارزه با پدیده قاچاق مواد مخدر رییس جمهوری بر اجرای یک طرح همه جانبه و فراگیر تاکید دارند که در اجرای این برنامه ، استانداریها موظف به ارائه طرحهای استانی در حوزه مبارزه با مواد مخدر شده اند .
وی اضافه کرد : در طرح های پیشنهادی استانی تمام برنامه ها و همچنین نیازمندیها در حوزه مبارزه با موادمخدر گنجانده می شود و در نهایت طرحی همه جانبه به اجرا درخواهد آمد که در آن برای حضور جدی همه دستگاههای مرتبط و جلوگیری از موازی کاری برنامه ریزی خواهد شد .