5:26:29
    امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
کل پست ها: 73628اخبار امروز : 4
5

۵۵ درصد مواد مخدر در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان کشف می شود

  • کد خبر : 12743
  • ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۴:۵۸

معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۵۵ درصد مواد مخدر در سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان کشف می شود. به گزارش ایرنا، ‘اسدالله هادی نژاد’ یکشنبه شب در گفت و گو با نمایندگان رسانه های ارتباط جمعی در زاهدان افزود: عمده باندهای مواد مخدر […]

معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۵۵ درصد مواد مخدر در سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان کشف می شود.

به گزارش ایرنا، ‘اسدالله هادی نژاد’ یکشنبه شب در گفت و گو با نمایندگان رسانه های ارتباط جمعی در زاهدان افزود: عمده باندهای مواد مخدر و محموله های بزرگ مربوط به این استانهاست که مقابله و مبارزه با قاچاقچیان و سوداگران مرگ در اولویت جدی نیروهای اطلاعاتی، بسیجی و انتظامی این مناطق قرار دارد.

وی ادامه داد: به تازگی با هماهنگی های صورت گرفته پیشنهاد افراد صاحب نظر و متخصص این استانها در مقابله با باندهای بزرگ مواد مخدر به منظور تبدیل به سند جامع مبارزه با مواد افیونی در سطح کشوری جمع آوری شده است.

هادی نژاد گفت: امسال در بخش مقابله با عرضه مواد مخدر و جمع آوری معتادان متجاهر، اقدام خوبی صورت گرفته است به گونه ای که اجرای این برنامه ها با جدیت بیشتر به صورت مدون ادامه خواهد داشت.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه عمده جرائم خرد توسط معتادان متجاهر انجام می شود ،افزود: بر اساس اعلام بعضی استانها ۶۰ تا ۷۰ درصد جرائم خرد با جمع آوری معتادان متجاهر و کارتن خواب کاهش یافته است.

وی با اشاره به بازدیدش از مناطق آلوده به مواد مخدر در شهر زاهدان گفت: با انجام برنامه های مختلف از جمله ساخت اردوگاه به منظور جمع آوری معتادان، زاهدان امروز نسبت به گذشته وضعیت بهتری دارد.

هادی نژاد اظهار کرد: این ستاد تاکنون اقدام خوبی را در بخش اجتماعی مبارزه با مواد مخدر در سطح کشور انجام داده است که از جمله آن می توان به اجرای برنامه های آموزشی در آموزش و پرورش، مراکز آموزش عالی و همایش های مختلف با هدف آگاه سازی خانواده ها نسبت به علائم اعتیاد و مصرف مواد مخدر اشاره کرد.

وی تشکیل اجلاس سه جانبه با عنوان ‘ابتکار سه جانبه’ با حضور نمایندگان ایران، افغانستان و پاکستان در تهران را از دیگر اقدام ستاد مذکور برشمرد و گفت: نشست های سالانه با حضور کارشناسان، رییسان، مرزبانان و گمرکات این سه کشور در خصوص مبادله اطلاعات برای شناسایی گلوگاه ها و مسیر انتقال مواد مخدر و راه های کنترل و برخورد با قاچاقچیان برگزار می شود.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: بر اساس گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و دفتر این ستاد در کابل به دلیل اقدام صورت گرفته در مرزها، قاچاقچیان بخشی از مواد مخدری کرا ه قبلا به سمت ایران می آورند با تغییر مسیر از راه های جدید از طریق تاجیکستان، قرقیزستان و دریای عمان انتقال می دهند.

وی اضافه کرد: افزایش ۴۰ درصدی کشف مواد مخدر در تاجیکستان نمونه بسیار مشهودی از ایجاد مسیرهای جدید در انتقال مواد مخدر از افغانستان است.

وی گفت: بر اساس جدیدترین گزارش های ارائه شده با توجه به اقدام صورت گرفته برای تغییر کشت مواد مخدر در افغانستان، امسال سطح زیر کشت نسبت به سال های قبل افزایش دارد و ۴۱۱ هزار شغل کاذب در بخش تجارت و کشت مواد مخدر در این کشور ایجاد شده است.

هادی نژاد تاکید کرد: با توجه به این شرایط باید اقدام جدی تر و سرمایه گذاری های بیشتری از سوی مجامع بین المللی برای تغییر الگوی کشت در افغانستان صورت گیرد.

این مسئول مقابله با خرد فروشان را یک معضل اجتماعی دانست و گفت: هماهنگی بسیار خوبی با دستگاه قضایی در این رابطه صورت گرفته و با توجه به برنامه ریزی های انجام شده امید است بزودی شاهد کاهش آمار خرد فروشان در سطح جامعه باشیم.

همچنین مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در این نشست با بیان اینکه گروه های ویژه ای از سوی این ستاد با حضور در استانهای مختلف بررسی راهکارهای تخصصی برای مقابله با عرضه و مصرف مواد مخدر را در دستور کار دارند، افزود: با هماهنگی های صورت گرفته در آینده ای نزدیک فعالیت باندهای مواد مخدر و خرد فروشان در سطح جامعه بیش از گذشته کاهش خواهد یافت.

‘علیرضا اکبرشاهی’ افزود: درصد شیوع مواد مخدر در سیستان و بلوچستان نسبت به مرکز در مقایسه با میانگین کشوری بالاتر است که جلوگیری از توسعه این روند نیازمند اقدامات بیشتر است.

همچنین دبیر شورای مبارزه با موادمخدر سیستان و بلوچستان حضور مسوولان ارشد ستاد را در استان نوید بخش اقدام خوب دانست گفت: هم اینک ۱۰۳ مرکز درمانی ویژه معتادان در سطح استان وجود دارد و علاوه بر مراکز نگهداری موجود بزودی دو مرکز ترک اعتیاد ویژه کودکان با همکاری سازمان بهزیستی ایجاد خواهد شد.

‘محمدهادی مرعشی’ افزود: با توجه به برنامه های در دست اجرا تا سال آینده شاهد شرایط بسیار خوب در رابطه با جمع آوری و ساماندهی معتادان و خرد فروشان مواد مخدر در شهر زاهدان خواهیم بود.

همچنین علی اصغر میرشکاری، معاون امنیتی و انتظامی استانداری سیستان و بلوچستان امروز( یکشنبه) در نشستی گفت که استان در مجاورت مرکز عمده تولید مواد مخدر در منطقه قرار دارد و ۵۳ درصد ناامنی ها در سیستان و بلوچستان طبق آمارهای موجود مستقیما در ارتباط با مواد مخدر است .

وی افزود: ۴۴درصد ناامنی ها نیز به صورت غیرمستقیم در ارتباط با مواد مخدر است که از آن جمله می توان به درگیریهای طایفه ای و یا اختلافهای خانوادگی اشاره کرد .

به گفته وی مواد مخدر نه تنها کانون مهم اقتصادی برای مافیای قاچاق مواد مخدر است بلکه کانونی برای اشرار و معاندان نیز هست .

میرشکاری، نبود تجهیزات و ابزارهای جدید الکترونیکی را از جمله مشکل مهم در حوزه مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد و افزود : شیوه های کشف مواد مخدر از گذشته تاکنون تغییر نکرده این در حالی است، قاچاقچیان روز به روز ترفندها و تجهیزات جدیدی را برای حمل مواد مخدر بکار می گیرند .

به گفته وی ۹ گلوگاه بازرسی در استان وجود دارد که هیچکدام مجهز به وسایل الکترونیکی نیست و پاسگاههای مرزبانی و برجکهای مرزی فاقد برق هستند و باید به سیستم برق پنل خورشیدی مجهز شوند .

منبع خبر: ايرنا ۹۳٫۰۸٫۱۸

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=12743

برچسب ها