• امروز : شنبه - ۶ تیر - ۱۴۰۵
  • برابر با : 12 - محرم - 1448
  • برابر با : Saturday - 27 June - 2026
کل پست ها: 78009اخبار امروز : 26
1

سیگار مهم‌ترین دروازه ورود دانش‌آموزان به اعتیاد است

  • کد خبر : 127135
  • ۰۶ تیر ۱۴۰۵ - ۱۰:۱۹
سیگار مهم‌ترین دروازه ورود دانش‌آموزان به اعتیاد است
مدیرکل پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر اینکه مصرف سیگار همچنان مهم‌ترین دروازه ورود به اعتیاد در میان نوجوانان و جوانان است، از اجرای برنامه‌های گسترده پیش‌گیرانه در مدارس خبر داد و هشدار داد که گسترش مواد صنعتی، روان‌گردان‌ها و فعالیت شبکه‌های قاچاق در فضای مجازی، ضرورت تقویت آموزش و آگاهی‌بخشی به دانش‌آموزان را بیش از پیش افزایش داده است.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ به نقل از خبرگزاری برنا؛ زهرا عابدینی، مدیرکل پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به فعالیت کانون‌های یاریگران زندگی در مدارس گفت: در حال حاضر ۴۱۰۰ یاریگران زندگی در مدارس فعال هستند و ۳۴ خانه یاریگران در ۳۱ استان کشور به عنوان مراکز هدایت‌کننده این کانون‌ها فعالیت می‌کنند.

وی افزود: طرح یاریگران زندگی چند سال است که در کشور اجرا می‌شود و از برنامه‌های مؤثر در حوزه پیشگیری از اعتیاد به شمار می‌رود. این طرح ذیل برنامه «نماد» قرار دارد و با هدف تقویت شاخص‌های کاهش اعتیاد در میان دانش‌آموزان اجرا می‌شود.

عابدینی ادامه داد: در استان‌هایی که از امکانات مناسب‌تری برخوردار بوده‌اند، فعالیت خانه‌های یاریگران با موفقیت بیشتری دنبال شده است. با این حال، در سال ۱۴۰۵ توسعه کمی و کیفی کانون‌های یاریگران به صورت ویژه در دستور کار قرار دارد و تلاش می‌شود تا پایان امسال همه استان‌ها از نظر زیرساخت‌ها، تجهیزات مورد نیاز و کیفیت ارائه خدمات تقویت شوند.

مدیرکل پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره ادعای افزایش اعتیاد در میان دانش‌آموزان نیز گفت: آخرین آمار‌های موجود مربوط به حدود ۱۰ سال گذشته است و در حال حاضر نمی‌توان به صورت قطعی درباره افزایش یا کاهش میزان ابتلا به مصرف مواد در میان دانش‌آموزان اظهار نظر کرد.

عابدینی با اشاره به انجام مطالعات در حوزه اعتیاد دانش‌آموزان افزود: مطالعات جدیدی از سال ۱۴۰۴ آغاز شده و نتایج آن در سال جاری منتشر خواهد شد. همچنین پیمایش شیوع‌شناختی با همکاری مرکز مطالعات و تحقیقات وزارت آموزش و پرورش در حال انجام است که نتایج آن در شش ماهه نخست سال منتشر می‌شود.

وی با اشاره به تغییر الگوی مصرف مواد در جهان بیان کرد: گسترش مواد صنعتی و قرص‌های روانگردان و همچنین فعالیت شبکه‌های قاچاق در فضای مجازی موجب افزایش تأثیرگذاری بر جوانان و نوجوانان شده است. با این حال، مهم‌ترین نگرانی فعلی در حوزه دانش‌آموزی مصرف سیگار است.

مدیرکل پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد: مصرف سیگار به عنوان یکی از مهم‌ترین دروازه‌های ورود به مصرف مواد مخدر شناخته می‌شود و به همین دلیل برنامه‌های پیشگیرانه ویژه‌ای برای کنترل و کاهش مصرف آن در میان کودکان، نوجوانان و جوانان در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=127135

برچسب ها