• امروز : جمعه - ۲۴ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : 15 - رمضان - 1446
  • برابر با : Friday - 14 March - 2025
کل پست ها: 73184اخبار امروز : 0
6

دبیرخانه‌ی ثبت تجارب سازمان‌هاي غير دولتي حوزه مبارزه با موادمخدر کشور در کرمان تشکیل می‌شود

  • کد خبر : 12615
  • ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۶:۱۸

مدیرکل دفتر توسعه مشارکت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با موادمخدر از تشكيل دبیرخانه‌ی ثبت تجارب سازمان‌هاي غير دولتي حوزه مبارزه با موادمخدر کشور در کرمان خبر داد.به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان، حسن موسوی ‌چلک در جمع سازمان‌های مردم‌نهاد استان بیان کرد: از تمام استان‌ها می‌خواهیم […]

مدیرکل دفتر توسعه مشارکت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با موادمخدر از تشكيل دبیرخانه‌ی ثبت تجارب سازمان‌هاي غير دولتي حوزه مبارزه با موادمخدر کشور در کرمان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان، حسن موسوی ‌چلک در جمع سازمان‌های مردم‌نهاد استان بیان کرد: از تمام استان‌ها می‌خواهیم که تجارب خود را در زمینه‌ی موادمخدر به استان کرمان ارسال کنند و استان کرمان مسئول تهیه‌ی مستندات ایران در حوزه‌ی سازمان‌های غیر دولتی باشد.

وی با تأکید بر این‌که این دبیرخانه‌ باید سمن‌ها را نیز مشارکت دهد، گفت:‌ تجارب موفق و ناموفق، هر دو می‌توانند آموزنده باشند.

موسوي با بیان این‌که منابع ایجاد این دبیرخانه را به کرمان خواهیم داد، گفت: شبکه‌ی سمن‌های پیش‌گیری را هم‌چنان حمایت خواهیم کرد و باید کار را تسهیل کنیم؛ چرا که در غیر این صورت توسعه‌ی کمی و کیفی سمن‌ها اتفاق نخواهد افتاد.

مدیرکل دفتر توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد ادامه داد: کرمان در سال‌جاری جزء سه استان برتر در زمینه‌ی مشارکت سمن‌ها در حوزه‌ی موادمخدر است و سازمان‌های غیردولتی فعال و باتجربه‌ای در استان کرمان وجود دارد که باید دانش و تجربه‌‌ی این استان‌ را در استان‌های دیگر استفاده کرد.

موسوي با اشاره به فعال‌بودن ۲۰۸۹سمن در حوزه‌ی موادمخدر در کشور گفت: سازمان‌های مردم نهاد را باور داریم و اعتراف می‌کنیم لازمه‌ی داشتن یک مدیریت هوشمند، بسترسازی مشارکت مردم و سازمان‌های مردم نهاد است.

وی با بیان این‌که سمن‌ها باید در سیاست‌گذاری فعال شوند، بر لزوم انجام آمایش در خصوص توزیع و پراکندگی مراکز درمان و پیش‌گیری موادمخدر در استان کرمان تأکید کرد و گفت: باید این توزیع و پراکندگی را در استان مدنظر قرار دهیم و آمادگی داریم که به تهیه‌ی نقشه‌ی آمایش در استان کمک کنیم. در این آمایش، باید دسترسی مردم به خدمات نیز ارزیابی شود و لازمه آن این است که توزیع مراکز به شکل متوازن باشد.

موسوي با بیان این‌که جشنواره‌ی ایده‌ی برتر هر استان ظرفیت‌های خودش را دارد و ما فرصت ایده‌پردازی را فراهم کردیم، گفت: اگر سمن‌ها طرح‌های جدید و بومی در حوزه‌ی پیش‌گیری داشته باشند، پس از تأیید، منابع مالی برای آن در نظر می‌گیریم. سمن‌ها بیش‌تر می‌توانند با مردم ارتباط برقرار کنند، از این رو بهتر است در استان‌ها سمن‌ها تصمیم‌گیرنده باشند.

وی با بیان این‌که اعتباری برای ساخت پایگاه و یا مرکزی برای سمن‌ها در استان کرمان نداریم، گفت: در سال‌جاری برای نخستین‌بار اعتبار بخش پیش‌گیری این ستاد صد درصد افزایش داشته است.

اين مقام مسئول در ستاد با اشاره به تعامل خوب با آموزش و پرورش گفت: باید در این زمینه تدابیر به گونه‌ای اتخاذ شود که آموزش و پرورش دیدگاه‌های خود را ارایه کند و ما هم این دیدگاه‌ها را به نظام آموزشی کشور منتقل کنیم.

موسوی‌ با اشاره به اطلاع‌رسانی در زمینه‌ی آسیب‌های اجتماعی گفت: در این زمینه باید اطلاعات درست و شفاف به مردم بدهیم؛ چرا که اگر مردم حساس شوند، آسیب‌های اجتماعی کاهش پیدا می‌کند.

وي با بیان این‌که شبکه‌سازی سمن‌ها می‌تواند در زمینه‌ی پیش‌گیری بسیار مؤثر باشد، گفت: زمانی می‌توانیم قدرتمند شویم و کار مؤثری انجام دهیم که تبدیل به یک شبکه شویم؛ چراکه شبکه‌سازی به منافع جمعی بسیار کمک می‌کند. پپيشگيری، درمان و کاهش آسیب باید در سمن‌ها وجود داشته باشد و محدود به مرکز استان نشویم و باید در خصوص نحوه‌ی حضور پزشکان در مراکز درمان و پیش‌گیری بازنگری شود.

موسوی ‌چلک با تأکید بر این‌که اگر از ظرفیت مدیریت شهری و شهرداری در توسعه‌ی خدمات شهری و در حوزه‌ی آسیب‌های اجتماعی استفاده کنیم، موفق‌تر از قبل خواهیم بود، گفت: اولویت اول برای پرداخت تسهیلات بدون‌سود، سمن‌هایی هستند که‌ در حوزه‌ی استغال‌زایی فعالیت کنند.
وی به راه‌اندازی بانک اطلاعات اشاره کرد و گفت: اطلاعات مراکز مجاز درمان و پیش‌گیری ۲۲ استان در سامانه ثبت شده است .

وی پیش‌نهاد داد: همایش مشارکت‌های اجتماعی در حوزه‌ی موادمخدر در استان کرمان با مشارکت سمن‌ها برگزار شود.

منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان۹۳٫۰۸٫۱۱ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=12615

برچسب ها