• امروز : یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 14 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Sunday - 11 May - 2025
کل پست ها: 73617اخبار امروز : 5
11

سالانه حدود ۷۰۰ تن هرويين در افغانستان توليد مي‌شود

  • کد خبر : 125
  • ۱۷ مهر ۱۳۹۱ - ۲۰:۲۸

  رييس پليس مبارزه با مواد مخدر:سالانه حدود ۷۰۰ تن هرويين در افغانستان توليد مي‌شودپليس مبارزه با مواد مخدر در نهمين اجلاس افسران رابط مبارزه با مواد مخدر با اعلام اين خبر كه سالانه حدود ۷۰۰ تن هرويين در افغانستان توليد مي‌شود،‌گفت: اين ميزان توليد، به ورود سالانه ۱۳ هزار تن مواد پيش‌ساز بستگي دارد […]

 

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر:
سالانه حدود ۷۰۰ تن هرويين در افغانستان توليد مي‌شود
پليس مبارزه با مواد مخدر در نهمين اجلاس افسران رابط مبارزه با مواد مخدر با اعلام اين خبر كه سالانه حدود ۷۰۰ تن هرويين در افغانستان توليد مي‌شود،‌گفت: اين ميزان توليد، به ورود سالانه ۱۳ هزار تن مواد پيش‌ساز بستگي دارد و ادامه اين روند مشكلات جدي را براي كشورهاي منطقه به وجود خواهد آورد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سردار علي مويدي در اين اجلاس كه صبح امروز در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، گفت: گسترش روز افزون مواد مخدر در دهه اخير و پيامدهاي زيانبار آن بر ساختارهاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي جوامع بشري، باعث بروز مشكلات عديده و نابساماني‌هاي عمده در سطح جهان شده است.
وي با بيان اينكه بخش اعظم معضل پيچيده قاچاق مواد مخدر و اعتياد در منطقه غرب آسيا و جهان، ناشي از كشت و توليد مواد مخدر در افغانستان است، افزود: توليد، قاچاق و ترانزيت مواد مخدر صنعتي و روند تغيير الگوي مصرف به مواد روان‌گردان و صنعتي و استفاده از فضاي مجازي اينترنت به‌منظور ترويج مصرف، آموزش ساخت و توليد و ترانزيت اين مواد و همچنين انجام اقدامات غيرقانوني، به‌عنوان يك تهديد جدي، در حال گسترش است.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر اظهار كرد: متاسفانه قاچاق مواد مخدر در منطقه رو به رشد بوده و توليد مازاد بر مصرف جهاني، مشكلات و تبعات قاچاق را مضاعف كرده است.
مويدي گفت: علي‌رغم حضور ناتو در افغانستان و تبليغات گسترده در امر مبارزه با توليد و قاچاق مواد مخدر در اين كشور و برابر ارزيابي‌هاي به‌عمل آمده و آمارهاي موجود در سال ۲۰۱۰ توليد ترياك بالغ بر ۳۶۰۰ تن شده بود.
وي ادامه داد: اقدامات هدفمند سال گذشته در افغانستان باعث افزايش سه برابري قيمت ترياك شد و تخليه مقادير زيادي از ۱۲ هزار تن ترياك دپو شده در انبارهاي قاچاقچيان با قيمتي چند برابر روبرو شد و اين افزايش قيمت، باعث شد كشاورزان اقدام به كشت بيشتر در استان‌هاي فراه، هرات، نيمروز و… كنند، برآوردهاي غير رسمي نيز توليد سال‌جاري را بيش از ۱۰ هزار تن تخمين زده‌اند.
اين مقام مسوول گفت: سالانه حدود ۷۰۰ تن هرويين در افغانستان توليد مي‌شود كه اين ميزان توليد، به ورود سالانه ۱۳ هزار تن مواد پيش‌ساز بستگي دارد و ادامه اين روند مشكلات جدي را براي كشورهاي منطقه به وجود خواهد آورد و اين در حالي است كه اگر از ورود پيش‌سازها به داخل افغانستان جلوگيري شود، توليد هرويين در افغانستان متوقف خواهد شد.
محموله‌هاي مواد پيش‌ساز به‌صورت قانوني و با عناوين جعلي به افغانستان ترانزيت مي‌شوند
مويدي افزود: اغلب محموله‌هاي مواد پيش‌ساز به‌صورت قانوني و در قالب بارهاي ترانزيتي و با عناوين جعلي از مبدأ كشورهاي اروپايي و آسيايي از مسيرهاي شمالي، جنوبي و غربي به افغانستان ترانزيت مي‌شود و باندهاي مافياي مواد مخدر نيز به دنبال توليد بيشتر حشيش هستند.
وي ادامه داد: توجه ويژه بعضي كشورها در افغانستان به افزايش توليد و قاچاق اين مواد خطرناك، به‌صورت هدفمند در حال انجام و ورود هروئين فشرده (كراك) به بازارهاي مصرف جهاني در اروپا به‌صورت انسجام‌يافته‌اي در حال فعاليت است.
مويدي اظهار تاسف كرد كه دستگاه‌هاي مبارزه كننده در كشورهاي منطقه از هماهنگي لازم برخوردار نيستند و به صورت جزيره‌اي عمل مي‌كنند ليكن اين اجلاس فرصت خوبي است تا كشورهاي منطقه با تبادل اطلاعات خود به‌صورت هماهنگ بر عليه قاچاقچيان مواد مخدر مبارزه كرده و در جهت همكاري‌هاي منطقه‌اي گام‌هاي بلندتري را بردارند.
وي اعلام كرد: جمهوري اسلامي ايران پيشتاز مبارزه با مواد مخدر در عرصه جهاني است و بيشترين كشفيات صورت‌گرفته در جهان نيز مربوط به ايران است، به‌طوري كه در سال ۲۰۱۱ ميزان ۴۸۰ تن انواع مواد مخدر توسط جمهوري اسلامي ايران كشف شد.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر گفت: جمهوري اسلامي ايران در راه مبارزه با مواد مخدر منابع مالي و نيروي انساني قابل توجهي را سرمايه‌گذاري كرده است و تعهد ايران در اين مبارزه بهاي سنگيني از جمله شهادت سه هزار و ۷۲۰ نفر و مجروحيت بيش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر از نيروهاي پليس در پي داشته است.
مويدي در ادامه، تجليل از شهداي راه مبارزه با مواد مخدر را به‌عنوان يكي از موضوعات هميشگي و دستور اجلاس‌هاي بين‌المللي و منطقه‌اي مبارزه با مواد مخدر پيشنهاد كرد و گفت: يكي از اقدامات موثر منطقه‌اي و بين‌المللي، افتتاح مركز تبادل اطلاعات منطقه‌اي (JPC) در تهران با حضور كشورهاي ايران، پاكستان و افغانستان و اجراي عمليات‌هاي مشترك بين سه كشور بوده و اين اقدام نقطه عطفي در تاريخ مبارزه با مواد مخدر در منطقه محسوب مي‌شود.
وي به تغيير در الگوي قاچاق مواد مخدر در منطقه اشاره كرد و افزود: شبكه‌هاي قاچاق ضمن استفاده از مسيرهاي قديمي، مسيرهاي جديدي را براي قاچاق مواد مخدر به كار گرفته‌اند و امروزه آنها براي انتقال محموله‌هاي خود از تجهيزات پيشرفته استفاده مي‌كنند كه به همين جهت همكاري و تبادل اطلاعات بين كشورهاي منطقه امري ضروري است.
مويدي ادامه داد: حرفه‌اي‌تر شدن و افزايش توانمندي پليس جمهوري اسلامي ايران و استفاده از اطلاعات در انجام موفق عمليات‌ها موجب شده تا ۷۰ درصد از كشفيات پليس در سال ۲۰۱۱ مبتني بر عمليات اطلاعاتي باشد.
وي تاكيد كرد: با توجه به حجم رو به افزايش كمي و كيفي فعاليت‌هاي قاچاقچيان مواد مخدر و اقدامات تروريستي، به‌عنوان يك معضل جهاني مي‌بايست همكاري‌هاي اطلاعاتي به‌صورت نظام‌مند در بين كشورهاي جهان ايجاد شود.
مواد مخدر يكي از منابع اصلي تروريسم در افغانستان است
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر افزود: در حال حاضر ناتو در افغانستان به دنبال تروريسم است و كشت و توليد مواد مخدر را رها كرده و اين در حالي است كه مواد مخدر يكي از منابع اصلي تروريسم در افغانستان است.
وي ادامه داد: ما معتقديم تروريسم و مواد مخدر دو روي يك سكه هستند كه اگر با هر يك از آنها به تنهايي مبارزه شود، به نتيجه نخواهيم رسيد و اگر در كنترل و كاهش توليد و قاچاق مواد مخدر در افغانستان توفيق پيدا كنيم به همان اندازه به اهداف خود نزديكتر خواهيم شد.
مويدي در پايان گفت: اميدواريم در اين اجلاس بتوانيم در توسعه و ارتقاء‌ سطح همكاري‌هاي اطلاعاتي، عملياتي و اقدامات مشترك در زمينه‌هاي همكاري اطلاعاتي در جهت شناسايي لابراتوارهاي توليد هروئين، برخورد با شبكه‌هاي مافيايي سازمان‌يافته‌ي كشت، توليد و ترانزيت مواد مخدر در افغانستان، تبادل اطلاعات عملياتي به‌منظور مقابله با فعاليت شبكه‌هاي قاچاق مواد مخدر و اطلاعات مرتبط با قاچاق مواد مخدر صنعتي و پيش‌سازهاي شيميايي گام‌هاي موثري برداريم.

 

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۱۷/۷/۹۱

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=125

برچسب ها