معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: عوامل عاطفی بیشترین دلیل گرایش زنان به مصف مواد مخدر و اعتیاد است.
به گزارش خبرنگار مهر، بابک دین پرست بعد از ظهر سه شنبه در نخستین کنگره پیشگیری و مصونسازی زنان در برابر اعتیاد، با اشاره به گزارشات سال گذشته بیان داشت: ۹ درصد از یک میلیون و ۱۲۵ هزار معتاد کشور را زنان تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه بیشتر زنان جامعه به واسطه انگزنی اجتماعی به زنان پنهانکاری و در خانه هستند، ادامه داد: بیشتر زنان در کنار اعتیاد به خودفروشی و روسپیگری و موارد غیراخلاقی قرار میگیرند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه سه هزار و ۹۴۰ مرکز ترک اعتیاد در کشور برای ۷۰۰ هزار نفر بین زنان و مردان ایجاد کردیم گفت: به دلیل انگی که به زنان زده میشود، تعداد زنان بسیار کم و از این مراکز استفاده نمیشود.
وی نقش شوهران معتاد در اعتیاد زنانشان را ۷۰ درصد عنوان کرد و افزود: مرد معتاد با این ترفند ناجوانمردانه از سرزنش همسر جلوگیری میکنند.
دینپرست ادامه داد: مصرف مواد محرک و روانگردان در زنان کمتر از مردان اما مصرف محرکها در زنان بالاتر از سایر موارد است.
وی اضافه کرد: از ابتدای سال ۹۲ کمیته تخصصی ویژه زنان خانواده در ستاد مبارزه با مواد مخدر تشکیل میشود.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه اجرای برنامههای پیشگیرانه خانواده محور از چند سال گذشته آغاز شده است، گفت: با افزایش اطلاع رسانی و اجرای سند جامع طرح پیشگیری از اعتیاد در حوزه خانواده افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: هر استانی حداقل باید یک مرکز درمانی اقامت میان مدت برای زنان داشته باشد که اکنون تعداد این مراکز ۵۰ مرکز در کشور است.
دینپرست با اشاره به اینکه طبق سرشماری سال ۹۰، ۷۵ میلیون نفر نفوس در ایران اعلام شد، اظهار کرد: ۳۷ میلیون نفر و معادل ۴۹٫۶ درصد از این جمعیت را زنان تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه کل خانوار در ایران ۲۱ میلیون نفر است که بخشی از این سرپرستی خانوار بر عهده زنان است، افزود:۶۱ درصد این خانوارها دارای همسر و پنج میلیون نفر تسهیلات عالیه و حوزوی هستند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ میلیون نفر در جهان بند قاچاق مواد مخدر هستند، تصریح کرد: در فضایی که مردان به هر دلیل توجیهی از جمله فقر، سودجویی برای در دام افتادن در قاچاق دارند، میبینیم که زنان بسیاری به واسطه خانواده و نیز شوهران خود در زندانها به سر میبرند که البته این آمار رو به افزایش است.
وی با بیان اینکه اگر به سراغ مردان معتاد هم بروید، باز رد پایی از زنان میبینیم، ادامه داد: ۷۰ درصد زنان در دام افتاده اعتیاد از سوی همسران و فشارهای خانوادگی معتاد شدهاند.
دینپرست گفت: پیشگیری از نفوذ و اعتیاد مصونیت زن به واسطه این که عضو اصلی کانون خانواده است بیشتر و زنان در این رابطه مهمترین عامل برای پیشگیری هستند.
وی با اشاره به اینکه ماهواره و اینترنت از جمله موارد تأثیرگذار در افزایش اعتیاد است، افزود: هیچکس در مقابل اعتیاد مصونیت ندارد چرا که به راحتی در دسترس همه قرار میگیرد.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر عامل عاطفی را از عوامل تعیین کننده اعتیاد در زنان برشمرد، تصریح کرد: باید زمینه آشنایی زنان و سرپرستان خانواده را نسبت به مواد مخدر فراهم کرد.
وی به آموزش مهارتهای زندگی به عنوان عوامل پیشگیرانه اشاره کرد و افزود: نگاه زن معتاد نسبت به مرد معتاد در اعتیاد و درمان آن متفاوت است.