• امروز : یکشنبه - ۲۴ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 13 April - 2025
کل پست ها: 73360اخبار امروز : 0
9

مساجد و روحانيت دو ظرفيت مهم براي حل معضلات اجتماعي هستند

  • کد خبر : 12379
  • ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۹:۰۴

استاندار و رييس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر قزوين، مساجد و روحانيت را دو ظرفيت بسيار مهم جهت حل معضلات اجتماعي دانست و گفت: تمام نسل قبل از انقلاب كه از آلودگي‌ها نجات پيدا كردند همان كساني بودند كه در محافل و نشست هاي روحانيون حضور پيدا مي‌كردند.به گزارش روابط عمومي دبير خانه شوراي […]

استاندار و رييس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر قزوين، مساجد و روحانيت را دو ظرفيت بسيار مهم جهت حل معضلات اجتماعي دانست و گفت: تمام نسل قبل از انقلاب كه از آلودگي‌ها نجات پيدا كردند همان كساني بودند كه در محافل و نشست هاي روحانيون حضور پيدا مي‌كردند.

به گزارش روابط عمومي دبير خانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قزوين؛ مرتضي روزبه در همايش طلايه‌داران تبليغ با اشاره به سخن حضرت آيت الله جوادي آملي در باب جايگاه و ارزش مسجد در رفع معضلات اجتماعي گفت: اگر همه دستگاه‌هاي حاكميتي، امنيتي، انتظامي و قضايي جهت حل يك معضل اجتماعي بسيج شوند در نهايت بتوانند بين ۱۰ تا ۱۵ درصد آن را كاهش دهند و مابقي را بايد درمساجد و تكيا دنبال كرد كه نقش اساسي و پيشگيرانه در جامعه دارند و ما بايد از اين ظرفيت در ماه محرم و صفر حداكثر استفاده را ببريم.

روزبه با بيان اينكه تلاش‌ها و فعاليت هايي در اين حوزه صورت گرفته است اما وقايعه اتفاقيه و وضعيت جامعه امروز شكل ديگري است و سازگار با نظام جمهوري اسلامي نيست، افزود: بايد به دنبال راه كارهايي برويم كه چگونه مي‌توان از اين ظرفيت بسيار بالا براي حل معضلات اجتماعي استفاده كرد.

استاندار ادامه داد: موضوعي كه بايد نسبت به آن حساسيت داشته باشيم بحث جامعيت است و اساس حرف نيز آن است كه خدايي كه در بحث دين دستورالعمل داشته و به دنبال آن نيز ائمه معصومين نيز حرف‌هايي را داشتند قطعا در مباحث فرهنگي و اجتماعي نيز دستورالعمل‌هايي وجود دارد كه ما بايد به آن جامعيت استفاده از آن در جامعه برسيم و از سويي نبايد در بهره‌گيري از آن وقفه‌اي ايجاد كنيم.

وي با بيان اينكه در طول مدت ۶۰ روز ماه محرم و صفر مردم با عشق و علاقه پرچم امام حسين(ع) را برافراشته نگاه مي‌دارند، افزود: ائمه جمعه و جماعات و روحانيت بايد محور برنامه‌هاي اين ايام باشد.

وي ادامه داد: مداحان در اين مراسم‌ها نقش شورآفريني دارند و بحث تربيت ديني و عمق بخشيدن به اين معارف وظيفه روحانيت است و نبايد كس ديگري در اين جايگاه قرار گيرد.

روزبه با بيان اين مطلب كه هر جا اين نقش روحانيت كمرنگ شد دچار مشكل شديم، افزود: اين بحث‌هاي كه ارائه شد بارها از سوي حضرت آيت الله جوادي آملي تاكيد شده است و در همين جهت بايد به آن توجه ويژه شود چرا كه اگر از اين مسئله غافل شويم شاهد اتفاقات بسيار خطرناك خواهيم بود.

استاندار در ادامه اين همايش به برخي از آمارها در زمينه قتل‌هاي صورت گرفته، خودكشي‌ها، آمار تصادفات، كشفيات مواد مخدر و مشروبات الكلي، آمار طلاق و ازدواج در استان اشاره و در خصوص هدف از ارائه اين آمارها اظهار داشت: در ماه محرم كه مردم از هر قشري دل خودشان را به روحانيت مي دهند و در مساجد و تكيا حضور پيدا مي كنند وظيفه روحانيت است تا با آگاهي كامل از شرايط جامعه با بيان مطالبي جهت حل معضلات و رفتارهاي اجتماعي موثر واقع شوند.

روزبه با بيان اينكه مسائل و معضلات اجتماعي بخصوص مواد مخدر امروز از يك پيچيدگي خاصي برخوردار هستند و به عنوان يك تهديد در مقابل خانواده ها و جوانان قرار گرفته است تصريح كرد: كار ها بايد از يك جامعيتي برخوردار باشد و نمي توان ساده به مسائل پيچيده نگاه كرد.

استاندار با اشاره به اينكه امروز در جامعه و به ويژه در دبيرستان‌هاي ما براي افزايش نشاط دانش آموزان توصيه به استفاده از مواد انرژي زا و نيروزا مي شود و مواد مخدر صنعتي جايگزين مواد مخدر سنتي شدند كه مصرف آن آسيب‌هاي بسيار جدي روحي و رواني وارد كرده است تصريح كرد: بايد فضاي جامعه را با هم مرور كنيم و ببينيم كه هركدام از ماها چه وظايفي داريم.

روزبه با بيان اين مطلب كه بايد براي حل معضلات اجتماعي از ظرفيت روحانيت و مساجد استفاده كرد و قبل از انقلاب جز مساجد و علما جهت تربيت اسلامي و ديني چيز ديگري وجود نداشت تصريح كرد: تمام نسل قبل از انقلاب كه از آلودگي ها نجات پيدا كردند همان كساني بودند كه در محافل و نشست هاي روحانيون حضور پيدا مي كردند.

استاندار عشق به امام حسين (ع) را يك عشق جهاني و بين المللي توصيف كرد و افزود: عشق به امام حسين (ع) نه جهت را مي شناسد و نه تيپ و قيافه، بلكه همه سياه مي پوشند و در مراسم هاي مختلف شركت مي كنند.

وي با بيان اينكه بايد از اين عشق حداكثر استفاده شود افزود: امام حسين(ع) سفينه النجات و مصباح الهدي است و حال بايد ديد كه كشتي نجات و يا چراغ راهنما براي چه كساني است؟ كسي كه در راه است و يا كسي كه راه را گم كرده و يا در حال غرق شدن است.

وي ادامه داد: قطعا امام حسين (ع) كشتي نجات كساني است كه در حال غرق شدن هستند و چراغ راهنما كساني است كه ره را گم كرده اند و اين راه گم كرده امروز معتاد جامعه ما است ..

استاندار با اشاره به سه هزار شهيد و شش هزار جانباز و همچنين سبقه ديني و مذهبي استان گفت: امروز از يك سو بايد به اين ايثارگران و علماي ديني افتخار كنيم و از سوي ديگر بايد شاهد اوضاع نامناسب اجتماعي باشيم.

وي ادامه داد: اعتياد حتي ممكن است به خانواده شهدا و ايثارگران هم رسوخ كند و به صغير و كبير، با سواد و بي سواد، روحاني و غير روحاني رحم نخواهد كرد و اين هشدار ها را بايد جدي گرفت.

روزبه با اشاره به سيماي متفاوت برخي از شهدا گفت: وقتي سيما و ظاهر آن ها را مي بينيم باورمان نمي شود كه اينچنين روحيه ايثارگري در او وجود داشته است.بايد ديد كه اين تغييرات كجا حاصل شده و در گذشته چه كار كرده ايم كه توانسته ايم چنين تحولي را ايجاد كنيم و در اين بين مسجد چه نقشي در مقابل ايمن سازي و سالم سازي روح و روان جامعه داشته است؟

استاندار ادامه داد: اگر امروز مساجد سازنده باشند، با زندگي مردم گره بخورند و با مردم ارتباط داشته باشند شاهد اتفاقات خوب خواهيم بود و در غير اينصورت اگر مساجد فقط يك ابنيه باشند و هركس درگير خود باشد و به موضوعات و مسائل پيرامون خود بي تفاوت باشد بايد منتظر اتفاقات عجيب و خطرناك بود و قطعا اين اتفاقات با هماهنگي وارد نخواهند شد.

استاندار با بيان اينكه براي ظرفيت سازي مساجد چه بايد كرد؟ افزود: يكي از همت و گام هاي جدي كه ما از روز اول برداشتيم اين است كه با توفيق الهي هر شب در يكي از مساجد قزوين نماز را با هدف بررسي وضعيت نمازگزاران و همچنين بررسي نوع فعاليت هاي اجتماعي و فرهنگي مساجد اقامه مي كنيم و تا كنون نيز اطلاعات خوبي به دست آورده ايم.

روزبه با اشاره به اينكه مسجدي كه توانسته است ۵۰۰ جوان را جذب كند و مسجدي كه فقط سالمندان در آن حضور دارند بسيار متفاوت است تصريح كرد: چگونه مي شود كه مساجد در يك دوره حكومتي و زماني ساخته مي شوند ولي از نظر شرايط نمازگزاران و فعاليت هاي فرهنگي با يكديگر متفاوت هستند.

استاندار با انتقاد از اينكه در مسجدي شاهد آن بوديم كه حتي يك مكبر هم وجود نداشت و نتوانسته حتي يك نفر را براي اين كار جذب كند، اظهار داشت: مساجد موفق بايد مدل و الگوي مساجد ديگر شوند.

منبع خبر:  روابط عمومي دبير خانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قزوين۹۳٫۰۸٫۰۳

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=12379

برچسب ها