وین – مصطفی محمد نجار وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر که برای حضور در پنجاه و ششمین نشست سالیانه کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل متحد (CND)به وین سفر کرده است، با ˈیوری فدوتوفˈ مدیر اجرایی دفتر مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش ایرنا، در این دیدار که روز سه شنبه در حاشیه پنجاه و ششمین نشست سالیانه کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل متحد صورت گرفت، فدوتوف از حضور فعال ایران در عرصه مبارزه با مواد مخدر قدردانی کرد.
وزیر کشور نیز خواستار حمایت بیشتر جامعه جهانی از ایران در مبارزه با مواد مخدر شد.
گفتنی است وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در روز نخست اجلاس، پنج راهکار برای مبارزه با مواد مخدر پیشنهاد کرد.
نخستین راهکاری که وزیر کشور در اجلاس وین ارایه کرد ˈلزوم توجه به رویکردی جامع برای حل معضل مواد مخدر در افغانستان با اولویت بخشیدن به طرح های معیشت جایگزین در برنامه توسعه این کشور و نیز تشدید فعالیت ها جهت انهدام لابراتوارها تبدیل مواد در آن کشور و همچنین مقابله با پیش سازها از مبدا تولید آنˈ، بود.
ˈیوری فدوتوفˈ مدیر اجرایی دفتر مواد مخدر و جرم سازمان ملل نیز در این اجلاس ، راهکار مشابهی را ارایه کرد و گفت: حل ریشه ای مساله تولید و خرید و فروش مواد مخدر در گرو ارایه جایگزین مناسب و جدی به کشت کنندگان مواد مخدر است.
وی تصریح کرد: هیچ راه حلی برای مقابله با پدیده مواد مخدر به نتیجه نخواهد رسید مگر آنکه جایگزین جدی و منبع درآمد خوبی برای تولید کنندگان فراهم شود.
مدیر اجرایی دفتر مواد مخدر و جرم سازمان ملل خواستار رویکرد جامع بین المللی برای مبارزه با مواد مخدر شد.
نمایندگان ارشد جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملل متحد در اجلاس وین پیشنهادات یکسان دیگری نیز برای مبارزه با مواد مخدر ارایه کردند.
وزیر کشور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران در این اجلاس بر ضرورت ˈاجتناب از انجام اقدامات موازی و ضرورت بهره گیری از ظرفیت های موجود درمنطقهˈ، ˈضرورت توجه جدی به اصل مسئولیت مشترک توسط همه کشورها، اعم از کشورهای محل تولید، مسیر ترانزیت و محل مصرفˈ و ˈمشارکت موثر همه کشورها در برنامه های کشوری و منطقه ای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم ملل متحد به دور از ملاحظات سیاسیˈ تاکید کرد.
ˈیوری فدوتوفˈ مدیر اجرایی دفتر مواد مخدر و جرم سازمان ملل نیز گفت: همکاری منسجم منطقه ای و بین المللی زیربنای هرگونه راه حل جدی برای مقابله با مواد مخدر می باشد.
وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران در این اجلاس همچنین خواستار ˈهمکاری سازمان ها و جامعه بین المللی با کشورهای خط مقدم مبارزه با مواد مخدر، متناسب با حجم اقدامات و هزینه های صورت گرفته توسط کشورهای مزبورˈˈ شد.
گفتنی است سازمان ملل متحد ، ایران را در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر می داند و مدیر اجرایی دفتر مواد مخدر و جرم سازمان ملل بارها از تلاش های ایران برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر قدردانی و تاکید کرده است: ایران در مبارزه با مواد مخدر شریک شماره یک سازمان ملل است.
به گزارش ایرنا، پنجاه و ششمین نشست سالیانه کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل متحد (CND) که از دیروز دوشنبه کار خود را در وین آغاز کرده است، تا پایان هفته ادامه خواهد یافت.
وزیر کشور همچنین در حاشیه این نشست با همتایان و روسای نمایندگان کشورهای حاضر در خصوص مسائل مشترک بحث و تبادل نظر خواهد داشت.
همچنین با حضور وزیر کشور و دبیرکل ستاد نشست های حاشیه ای در قالب دو و سه جانبه از جمله نشست سه جانبه وزرای ابتکار سه جانبه جمهوری اسلامی ایران، افغانستان و پاکستان با حضور معاون دبیرکل و مدیر اجرایی دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC)، نشست مشترک وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر با وزراء و روسای آژانس های ملی مبارزه با مواد مخدر و شرکای برنامه منطقه ای افغانستان و کشورهای همجوار انجام خواهد شد.
گفتنی است؛ براساس منشور سازمان ملل متحد، بررسی مسائل بین المللی در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و موضوعات مربوطه بر عهده شورای اقتصادی و اجتماعی موسوم به اکوسوک (Economic and Social Council) است که از سال ۱۹۵۶، اکوسوک با استناد به مادة ۶۸ منشور سازمان ملل، کمیسیون هایی را از جمله کمیسیون مواد مخدر را ایجاد کرد تا ضمن بررسی تمامی ابعاد وضعیت مواد مخدر در جهان، ساز و کار بین المللی کنترل مواد مخدر را ارتقاء دهد و به عنوان ارگان مرکزی سیاست گذاری در درون سیستم ملل متحد در زمینه موضوع مواد مخدر عمل نماید.
لازم به ذکر است؛ این کمیسیون دارای ۵۳ عضو از ۵ گروه جغرافیایی است و ارتقاء ساز و کار های بین المللی کنترل مواد مخدر، تامین انتظارات ارگان های بینالمللی در بحث کنترل مواد مخدر و بررسی تمامی ابعاد مواد مخدر )قاچاق و مصرف( در جهان از جمله اهداف این کمسیون می باشد.
همچنین هر ساله به طور معمول به هنگام اجلاس کمیسیون مواد مخدر در وین به صورت های عمومی، کمیته قطعنامه، جلسات و مناسبات جانبی، میزگردهای تخصصی، ملاقات های دوجانبه و چند جانبه و اجلاس مقامات عالی رتبه جلساتی تشکیل می شود.
گفته می شود؛ رهنمودهای سیاسی برنامه UNODC و تقویت برنامه مواد مخدر و نقش محوری کمیسیون مواد مخدر، بررسی قطعنامه ها جهت تصویب توسط کمیته قطعنامه ها، برگزاری میزگرد کاهش تقاضا و موضوعات مرتبط، برگزاری میزگرد مقابله با پولشوئی و ارتقاء همکاری های قضایی، بررسی تغییرات در حوزه داروهای تحت کنترل هئیت بین المللی کنترل مواد مخدر (INCB)، همکاری بین المللی برای تضمین دستیابی به داروهای روان گردان و افیونی برای مصارف پزشکی و علمی ضمن مقابله با انحراف آنها و سایر موضوعات مرتبط با INCB از اهم موضوعاتی است که در پنجاه و ششمین کمیسیون سالیانه موادمخدر مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
همچنین اجرای بیانیه سیاسی و برنامه اقدام در مورد ارتقاء همکاری های بین المللی در جهت اتخاذ استراتژی منسجم و متوازن علیه مساله جهانی مواد مخدر با محوریت، وضعیت جهانی قاچاق مواد مخدر و توصیه های کمیسیون های فرعی، بررسی و تصمیم گیری برای برگزاری نشست مقامات عالی به منظور مرور اجرای بیانیه سیاسی و برنامه اقدام در مورد ارتقاء همکاری های بین المللی در جهت اتخاذ استراتژی منسجم و متوازن علیه مساله جهانی مواد مخدر، تعیین دستور کار موقت برای پنجاه و هفتمین نشست سالانه کمیسیون مواد مخدر و تصویب گزارش پنجاه و ششمین نشست سالانه کمیسون مواد مخدر از دیگر موضوعات مهمی است که در این کمیسیون مطرح خواهد شد.
منبع خبر: ایرنا ۹۱/۱۲/۲۲