مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: ارائه روشهای قابل ارزیابی در مبارزه با اعتیاد الزامی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، حسین افشارمقدم ظهر امروز در نشستی با مدیران دستگاههای مختلف استان که در دفتر معاون سیاسی استاندار قزوین گردهم آمده بودند، اظهار کرد: آسیبهای اجتماعی هویتی به همپیوسته هستند بدین معنا که اگر از اعتیاد سخن میگوییم باید به دنبال آن تکدیگری، سرقت، خشونت در داخل خانواده، فرار از منزل و مواردی از این دست را متصور باشیم.
وی افزود: علاوه بر مسائل یاد شده، کاهش سرمایه اجتماعی نیز ریشه در اعتیاد به مواد مخدر دارد؛ به عبارتی دیگر اعتیاد خاستگاه بسیاری از مشکلات و آسیبها در جامعه است.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین تأکید کرد: امروز ورود به حوزه آسیبهای اجتماعی از انتخاب و اولویت عبور کرده و به منزله الزام رسیده است لذا باید پذیرفت همه خانوادهها با خطر اعتیاد مواجه هستند.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی باید دستگاهها علاوه بر همافزایی با یکدیگر و عمل به وظایف ذاتی خود به حمایت از سازمانهای مردمنهاد و استفاده از ظرفیت بالای آنان بپردازند؛ همچنین نیازمند تغییر نگرش اذهان عمومی در این مقوله هستیم چراکه بسیاری از مردم با وجود تمایل به یاری مستضعفان از کمک صحیح به معتادان امتناع میورزند.
افشارمقدم با بیان اینکه هویت سلامت همچون مقوله امنیت نیازمند مشارکت مردمی است، تصریح کرد: باید مردم آگاه شوند معتادان برای ترک مواد مخدر نیازمند سپری کردن مراحل درمانی هستند که این امر نیز نیازمند تدوین برنامهای ضابطهمند و همهجانبه است.
وی خاطرنشان کرد: توانمندسازی مردم در پیشگیری از اعتیاد راهکاری مناسب است که تنها از طریق آموزش و اطلاعرسانی اتفاق میافتد لذا باید تصورات غلط جامعه را حذف و گزینه دانایی را به آنان تزریق کنیم.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهار کرد: مجموعهای از دانستنیها باید در بین قشرهای مختلف جامعه و به ویژه دانشآموزان، دانشجویان و سربازان مستقر در پادگانها ارائه شود چراکه این سه قشر از نیروهای انسانی بسیار مهم هستند که در معرض تهدید آسیبهای مواد مخدر قرار دارند.
وی تأکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که بتوانیم فعالیتهای انجام شده را ارزیابی کنیم چراکه سنجش میزان موفقیتهای هر دستگاه از ضروریاتی است که میتواند به تقویت نقاط قوت، رفع نواقص و ارزیابی عملکرد کمک شایانی کند.