• امروز : دوشنبه - ۱۸ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 9 - شوال - 1446
  • برابر با : Monday - 7 April - 2025
کل پست ها: 73313اخبار امروز : 0
9

بهترین راهکار مقابله با اعتياد پیشگیری است/ وجود بیش از ۲۰ هزار معتاد در کردستان

  • کد خبر : 11746
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۸:۲۱

کارگاه پیشگیری اولیه از اعتیاد با تمرکز بر (محیط کار) ویژه تربیت کادر متخصص توسط شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه کردستان از سه شنبه در سنندج آغاز به کار کرد و به مدت ۳ روز برگزار شد.به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان؛ این کارگاه به مدت […]

کارگاه پیشگیری اولیه از اعتیاد با تمرکز بر (محیط کار) ویژه تربیت کادر متخصص توسط شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه کردستان از سه شنبه در سنندج آغاز به کار کرد و به مدت ۳ روز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان؛ این کارگاه به مدت ۳ روز در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد و مدیران و کارشناسان قسمت‌ها و بخش‌های مختلف اجتماعی، بهداشتی، پرورشی، فرهنگی و مدیریتی ادارات و سازمان‌های مختلف استان کردستان در این کارگاه شیوه‌ها و اصول برنامه پیشگیری از اعتیاد را با تمرکز در محیط کار فراگرفتند.

در این نشست سلیم کریمی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان که یکی از مدرسان این کارگاه بود، طی سخنانی اظهار داشت: کارگاه آموزش تربیت کادر متخصص پیشگیری اولیه از اعتیاد با تمرکز بر محیط کاری با هدف کاهش اعتیاد و ارتقاء دانش پیشگیری در محیط های کاری توسط مرکز مشاوره دانشگاه کردستان و با همکاری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان برگزار شده است.

وي افزود: هدف اصلی از برگزاری این کارگاه فراهم آوردن راهنمایی برای کلیه افرادی است که مسئولیت آموزش برنامه ها و فعالیت های پیشگیری از مصرف مواد در محیط كار را دارند و دستورالعملی برای آموزش گران پیشگیری بوده است.

کریمی تصریح کرد: افزایش دانش درخصوص ضرورت پیشگیری از مصرف مواد در محیط کار، آشنایی با مراحل اجرای برنامه پیشگیری، آگاه سازی و دانش افزایی کلیه کارکنان در ارتباط با آسیب های اجتماعی و به ویژه اعتیاد و فراهم کردن محیطی سالم تر و پاک تر برای توسعه بخش های مختلف در اداره با هدف خدمت به جامعه و داشتن کارمندانی سالم تر از دیگر اهداف برگزاري این کارگاه بود.

وی با بیان اینکه بهترین راهکار و شیوه در عرصه مبارزه با مواد مخدر پیشگیری است اذعان داشت: خیلی اوقات و در خیلی از مراکز فقط شعار می دهیم اما متأسفانه در مقابله با غول مواد مخدر و اعتیاد که در کشور و استان با سرعت در حال رشد و دامنگیر شدن بیشتر است اقدامات ضعیف است که ضروریست قوانین، اصول و سیاست های مرتبط و فعالیت های ارزشمندتری مرتبط با مبارزه با موادمخدر و پیشگیری از اعتیاد خصوصاً در محیط کاری صورت بگیرد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان گفت: براساس پیش بینی و برآوردها در حال حاضر بیش از ۲۰ هزار معتاد در کردستان وجود دارد که متأسفانه این آمار در مراکز آموزشی و برخی ادارات در حال رشد است که ضروریست در مراکز آموزشی، دانشگاه ها و ادارات و سازمان های کردستان انجمن پیشگیری از اعتیاد راه اندازی شود چون اگر همگی همت نکنیم و با همکاری هم و با برنامه های پیشگیرانه اقدام نکنیم شاهد افزایش این آمار و گرفتار شدن بیشتر جوانان و حتی شاغلین بیشتری در ادارات خواهیم بود.

کریمی افزود: در محیط های کاری ادارات و سازمان های ما فشار کاری، استرس، خستگی و نامناسب بودن محیط کار برای افراد وجود دارد که متأسفانه چون مصرف مواد در اوایل لذت بخش و راهی برای کاهش استرس و خستگی است زمینه را برای استفاده کارکنان فراهم می کند که آموزش و پیشگیری گام اول است.

وی اظهار داشت: نیاز سنجی در مورد وضعیت کاری در ادارات و شناسایی آسیب ها و معضلات و شرایط جسمی و فکری کارکنان همراه با توجه به نقاط مثبت کاری و رفع نقاط منفی می تواند در زمینه کاهش آسیب ها در ادارات و محيط هاي كاري مؤثر باشد و راهی برای پیشگیری از اعتیاد باشد چون بدون همکاری ادارات نمی شود با این معضل مقابله کرد.

همچنين دکتر ناصر یوسفی از اساتید مرکز مشاوره دانشگاه کردستان طی سخنانی اظهار داشت: هر چه محیط کار از هر لحاظ به ویژه سلامت جسمی و روحی کارکنان سالم باشد زمینه سلامت عمومی فراهم می شود که ما باید شرایط را برای وجود افرادی سالم تر، پاک تر و آگاه تر در ادارات فراهم کنیم و با راهکارهای پیشگیرانه مانع بروز آسیب های اجتماعی در میان کارکنان شويم.

وي افزود: هر چه افراد نتوانند با مشکلات و گرفتاری های روزمره زندگی مقابله بکنند و آگاهی و دانش و توانمندی کامل و مناسب برای مقابله با مشکلات و معضلات و استرس داشته باشند زمینه بروز آسیب‌ها در آنها بیشتر ایجاد می‌شود و احتمالاً برای رهایی از این مشکلات به راه های ناصحیح و نامناسبی پناه ببرند.

وی تصریح کرد: نحوه سبک زندگی درست و عشق به خانواده و به ویژه مشاغل باید به صورت اصولی و مناسب به افراد آموزش داده شود و اگر افراد در زندگی با هدف و عشق و به ویژه لذت بردن از شغل و کارشان مواجهه نباشند و به کارشان با دل و درون عشق نورزند با استرس، معضلات و مشکلات زیادی مواجهه خواهند شد که در ادارات سبب کاهش کارایی و خدمات رسانی ضعیف تر به مردم خواهد شد و زمینه آسیب فرد را فراهم می کند و متاسفانه در این عرصه گرایش به مواد بیشتر مورد توجه خواهد بود.

این استاد دانشگاه افزود: وقتی فردی در اداره و محل کارش با مشکلات مرتبط کاری، استرس و دیگر موارد درگیر شود برای رهایی از آن به راه‌های مختلف پناه می‌برد که متأسفانه مصرف مواد یکی از این راه‌هاست که باید با آموزش و پیشگیری با این پدیده شوم مقابله شود.

یوسفی گفت: محیط کار، بخشی از زندگی و محیط اجتماعی است و کارکنان چه بخواهند و چه نخواهند با هم در ارتباط هستند و بر همدیگر تأثیر دارند و عوامل مثبت و منفی را به هم منتقل می کند که آگاه سازی و آموزش کارکنان برای ارتباط و اقدامات مثبت و مفید و اصولی و شناسایی آسیب های اجتماعی و نشان دادن عواقب آسیب هایی مانند اعتیاد یک ضرورت است و پیشگیری در این حوزه ها بهترین و مناسب ترین و نتیجه بخش ترین شیوه است تا شاهد محیطی سالم و کارآمدتر باشیم و به طبع این مهم در توسعه و سلامت جامعه نقش بسزایی خواهد داشت.

منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان۹۳٫۰۷٫۱۲ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=11746

برچسب ها