تهران – یک مقام مسوول می گوید بیشترین گروه سنی مصرف کننده مواد مخدر در ایران افراد ۲۵ تا ۲۹ ساله هستند و متاسفانه خانواده ها پس از پنج سال اعتیاد فرزندانشان ، از این موضوع آگاه می شوند که این موضوع روند درمان را در ترک اعتیاد سخت تر می کند.
ˈ محمد صادق فتح اللهیˈ مدیرکل مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود :
هر چه زمان مدت مصرف مواد مخدر بویژه شیشه زیاد باشد، درمان آن مشکل است و فرد معتاد در ترک اعتیاد دچار اختلالات جسمی و روحی بسیاری می شود.
این مقام مسوول با بیان اینکه وجود حدود ۴۰۰ مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز (زیر زمینی ) نیز روند درمان معتادان را مختل کرده ،گفت:در این مراکز روش های غیرانسانی از جمله زنجیر کردن بیمار ، کتک زدن و سایر موارد نادرست بکار می رود.
فتح اللهی افزود: اثرات منفی این مراکز زیرزمینی ، تضعیف فضای درمان از طریق ایجاد بازگشت مجدد و پدیده غلط کمپ گردی است.
وی تصریح کرد:درواقع افرادی که وارد این مراکز غیرقانونی می شوند پس از ورود مجددا به دنبال مصرف مواد مخدر می روند و برخی از آنان نیز پس از ورود به این مراکز الگوی مصرفشان سنگین می شود و مواد قوی تری را مصرف می کنند.
با این حال مدیرکل مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر خوشحال کننده ای نیز اعلام کرده و گفته است بیش از ۴۰۰ هزار معتاد طی یک سال اخیر ترک اعتیاد کرده و به زندگی دوباره بازگشته اند.
به گفته وی ، این معتادان بر اساس یک پروتکل درمانی ، مراحل نقاهت را گذرانده و بهبودی کامل یافته اند.
منبع خبر: ايرنا ۴/۷/۹۱