دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كرمان با بیان اینکه در پنج ماه سالجاري ۴۵ تن انواع مواد مخدر كشف شده است، گفت: اين ميزان از کشفیات نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۲ درصد رشد داشته است.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كرمان؛ سردار حسين چناریان در همايش فرمانداران استان گفت: از آنجا که رفع معضل اعتیاد هم اقدامات قضایی و انتظامی و هم اقدامات فرهنگی را میطلبد، برگزاری نمایشگاههای آگاهسازی فرهنگی و پیشگیری، انجام تبلیغات مناسب در سطح شهرستان به صورت مستمر بهمنظور ارتقای سطح آگاهی جامعه از جمله انتظارات شورا از فرمانداری و مدیریتهای شهری است.
وی هماهنگی و همکاری فرمانداریها با ادارات شهرستان در حوزههای مختلف فرهنگی، هنری، درمان و مقابله با ورود و عرضه که میتواند در راستای تقویت فعالیتهای جایگزین و نیز آگاهسازی آحاد جامعه اقدام كنند را خواستار شد.
دبیر شورای هماهنگی استان آموزش پرسنل ادارات در موضوعات مهارتهای زندگی جهت توانمندسازی خود و خانوادههایشان، آموزش و شناخت انواع موادمخدر، آموزش دانشجویان دانشگاهها، معلمان و مربيان مدارس، والدین و دانش آموزان در کلیه حوزههای شناخت مواد، فرزندپروری و اصول پیشگیری اولیه از اعتیاد را مورد تاکید قرار داد.
چناريان برگزاری جلسات و همایش های علمی، آگاهسازی برای خانوادهها، پرسنل ادارات، دانشجویان و …، انجام فعالیتهای تحقیقی و پژوهشی در سطح دانشگاهها توسط دانشجویان، اساتید حوزههای مختلف علوم اجتماعی و تلاش در پاک نگه داشتن ادارات و محیطهای کاری و کارگری، دانشگاهها و مدارس و محلات روستایی و شهری و توجه به رفع مشکلات روحی و روانی و انجام خدمات مشاورهای را از دیگر انتظارات این شورا از فرمانداریهای استان بیان كرد.
وي با اشاره به رويكرد اجتماعی مبارزه باموادمخدر افزود: بایستی از تمامی ظرفیتهای استان، روحانیون، علماء اندیشمندان، دانشجویان و به ویژه قشر خیرین در این امر با اولویت تغییر نگرش ایشان در جهت تحقق رويكرد استفاده كرد.
چناریان با تاکید بر افزایش مراکز ماده ۱۵ و سمنها و NGOها در حوزههاي پیشگیری و درمان اعتياد افزود: در جنوب استان تقریباً هیچ سمن فعالی در حوزه پیشگیری وجود ندارد، لذا ضرورت دارد در این خصوص فرمانداران شهرستانهای جنوبی اقدام عاجل انجام دهند.
وی خواستار تلاش در جهت انعقاد تفاهمنامه میان دستگاههای دولتی در جهت توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد شد و با توجه به اهمیت حوزه زنان و خانواده و تاکید وزیر کشور و دبیرکل ستاد از فرمانداران خواست: وضعیت اعتیاد زنان در شهرستانهای محل مسئولیت خود شد.
وی در ادامه بر تلاش مضاعف برای پیشگیری و یا متوقف کردن رشد بلیه شوم اعتیاد زنان در سطح شهرستانها، تحکیم بنیان های خانواده و ترغیب زنان معتاد به ترک مصرف در مراکز مجاز و کنترل زنان کامیونی در مسیرهای ورودی و خروجی و سطح شهرستانها تاکید كرد.
دبير شوراي هماهنگي استان افزود: باید به توسعه و تجهیز مراکز درمانی ویژه زنان در سطح شهرستانها و راهاندازی مراکز اشتغالزایی و کارآفرینی ویژه زنان بیسرپرست یا بدسرپرست مانند همسران معتادین پرداخت.
چناریان در ادامه با اشاره به اقدامات پنج ماهه استان در سالجاري گفت: کشف ۴۵ تن انواع موادمخدر، افزایش ۴۲ درصدی كشفيات نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۳ عملیات و درگیری مسلحانه با قاچاقچیان، انهدام سه باند شیشه توسط دستگاه انتظامی و اداره کل اطلاعات را از جمله اين اقدامات ميباشد و علي ايحال در حوزه مقابله تلاش بر حذف سران باندها، عملیات هوشمند و هدفمند است.
ایشان در ادامه با عنایت به تغییر ۸۰ درصد فرمانداران بعنوان روسای شورای فرعی هماهنگی مبارزه باموادمخدر استان افزود: تمامی جلسات موادمخدر بایستی به ریاست فرماندران و با اهمیت ویژه نسبت به سایر موضوعات شهرستان با توجه به نگرانی ۹۲ درصد مردم در این حوزه، پیگیری شود.
مقام ارشد فرماندهی انتظامی استان در ادامه به برخورد جدی با خرده فروشان، ایجاد جنگ روانی علیه موادمخدر توسط صدا و سیما، توجه به نیروی انسانی به عنوان بزرگترین سرمایه اجتماعی تاکید كرد و افزود: صدا و سیما مهمترین نقش را در آگاهسازی جوانان و والدین دارد و بایستی یک جنگ روانی در استان به راه انداخته و با توجه به تفاهم نامه منعقده (۴۲ برنامه صدا و ۴۲ برنامه سیما) با جدیت تمام با دعوت از افراد صاحب نظر در کمیته های مقابله، درمان، پیشگیری و تهیه فیلم مستند، برنامه به این امر مهم اهمیت داده شود.
وي در ادامه با اشاره به طرح پایلوت مقابله با عرضه و کنترل کلیه مسیرهای فرعی و اصلی ورود موادمخدر به ویژه مسیر اصلی زاهدان – کرمان افزود: این موضوعات با جدیت در کمیته های تخصصی مقابله با عرضه، حقوقی و قضایی و امور بین الملل مطرح شود و تمامی مسیرهای ورود موادمخدر و اولویت بندی مسیرها که کنترل آن کار سختی نمیباشد کنترل شوند که بنده نیز با تامین اعتبار لازم و تمامی مصوبات این جلسه موافقم.
چناریان در ادامه با اشاره به آمار ۱٫۳۵۰٫۰۰۰ معتاد در سطح کشور و آمار ۱۲۰ هزار نفری معتاد استان افزود: کنترل این آمار کار بسیار سختی نبوده و بایستی تمام تلاش ما بر کنترل و جلوگیری بر افزایش این تعداد باشد.
وي در بخشی از سخنانش با اشاره به آییننامه پس از خروج و موضوع صیانت از معتادین پرداخت و گفت: تمامی دستگاههای مسئول در این حوزه بایستی با مدیریت استاندار و ریاست شورای هماهنگی و با جدیت تمام پیگیری و اجرا شوند و موضوع جامعهپذیری خود و خانواده این افراد، ایجاد اشتغال با توسعه کارگاههای تولیدی و همچنین احداث مسکن آنها پیگیری شود.
همچنين ذکاء اسدی معاون سیاسی و امنیتی استانداری کرمان در اين همايش گفت: حسب اوامر وزیر کشور تشکیل جلسات شورای فرعی مبارزه با موادمخدر شهرستان بایستی به صورت مستمر، ماهانه، با مدیریت شخص فرمانداران و با حضور کلیه اعضاء این شورا باشد و گزارش جامع آن نيز به دبیرخانه شورای هماهنگی استان ارسال شود.
وي با اشاره به حجم ورود موادمخدر از مرزهای شرقی کشور به استان و تاکید بر این موضوع که کرمان متاثر از مرزهای شرقی و در مسیر ترانزیت موادمخدر میباشد، بر پیگیری جدی موضوع توسط فرمانداران در تمامی حوزههای فرهنگی و پیشگیری، درمان و مقابله با وردو و عرضه تاکید كرد.
معاون سياسي امنيتي استانداري در ادامه با توجه به هزینههای انسانی بسیاری از جمله شهادت و جانبازی تعداد زیادی از نیروهای تلاشگر امنیتی و انتظامی و نظامی در این امر خطیر درخواست كرد: موضوع مبارزه و برخورد با سران باندها و قاچاقچیان در تمامی جلسههای کمیته مقابله شهرستان مطرح شود.
در پایان این همایش احکام فرمانداران شهرستانهای رفسنجان، راور، رابر و سیرجان ابلاغ شد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كرمان۹۳٫۰۶٫۳۱