استاندار مرکزی گفت: امر مبارزه با مواد مخدر باید بیشتر از یک وظیفه اداری و کاری مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، محمدحسین مقیمی بعد از ظهر امروز در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با بیان اینکه امر پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر یک وظیفه انسانی است، بر تلاش همگانی در امر مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد.
وی افزود: مواد مخدر عامل بیشترین آسیبهای اجتماعی در جامعه است و برای پیشگیری از این معضل و پیامدهای ناگوار آن باید همه مردم خود را مسئول بدانند تا بتوانیم جامعهای سالم داشته باشیم.
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه عواقب و اثرات سوء مواد مخدر در جامعه به خوبی مشهود است، بیان داشت: مواد مخدر متأسفانه باعث از هم پاشیدن بسیاری از خانوادهها شده است.
مقیمی با تأکید بر ضرورت فعالیت بیشتر مسئولان و مردم در امر مبارزه با مواد مخدر، اظهار داشت: در راستای مبارزه با مواد مخدر اقدامات موثری تاکنون صورت گرفته، اما با توجه به اهمیت این موضوع اهتمام ویژه مردم و مسئولان ضروری است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی نیز با تاکید بر ضرورت راهاندازی مراکز مشاوره در دانشگاهها گفت: ۴۰ درصد از دانشجویان هر دانشگاه باید زیر پوشش مشاوره قرار بگیرند.
غلامرضا فتحآبادی افزود: براساس مطالعهای که در کشور صورت گرفته، ۲۰ درصد از دانشجویان در معرض خطر مصرف مواد مخدر قرار دارند.
وی تشکیل مستمر کمیته آسیبهای اجتماعی با حضور روسای دانشگاهها را ضروری عنوان کرد و بیان داشت: استفاده از قلیان به عنوان دروازه اعتیاد باید در خوابگاههای دانشجویی مورد توجه و نظارت قرار گیرد، چرا که بر اساس آمار ۲۱ درصد دانشجویان قلیان و سیگار استعمال میکنند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی آموزش انتظامات خوابگاهها، ایجاد و تقویت تشکلهای دولتی در دانشگاهها، تشکیل گروههای ضد اعتیاد در دانشگاهها و افزایش برنامههای پیشگیری در فضاهای مجازی در دانشگاهها را از جمله برنامه راهبردی مقابله با اعتیاد برشمرد.
فتحآبادی همچنین بر لزوم طرح پایش سلامت دانشجویان ورودی تاکید کرد و بیان داشت: بر اساس بررسی شاخصهای به دست آمده از پایش سلامت دانشجویان ۱۵ درصد از دانشجویان جدیدالورود از نبود حمایت رنج میبرند و ۲۴ درصد مشکلات مالی و ۶ درصد داروهای روانی مصرف میکنند و ۱۹ درصد نیز پرخاشگر هستند که با بررسی این پایشها گروههای هدف را میتوان مشخص کرد.