کارشناس سازمان پزشکی قانونی گفت: فاصله بین شروع مصرف مواد مخدر تا مرگ، دو تا سه سال است.
به گزارش ایرنا از سازمان پزشکی قانونی کشور، «محمدرضا قدیرزاده» افزود: مرگ های ناشی از مصرف مواد مخدر، دومین علت مرگ های غیرطبیعی پس از مرگ های ناشی از تصادفات در کشور است.
وی درباره میزان مرگ های ناشی از سوء مصرف مواد در مقایسه با سایر مرگ های غیرطبیعی گفت: از هر یکهزار فوت ثبت شده در کشور طی سال گذشته، علت هشت فوت، ناشی از سوء مصرف مواد مخدر بوده است.
مجری طرح بررسی مرگ ومیر ناشی از مصرف مواد مخدر ادامه داد: این بررسی پیرو انعقاد تفاهمنامه بین سازمان پزشکی قانونی کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام شده که فرم های آماری آن در حال رفع اشکال و تکمیل هستند.
به گفته وی، از مجموع دو هزار و ۹۵۷ مرگ ناشی از سوءمصرف مواد در سال گذشته(۱۳۹۲)، اطلاعات دو هزار و ۳۹۶ نفر (۸۱ درصد کل مرگ ها) در فرم های آماری ثبت شده است.
قدیرزاده افزود: بر اساس شیوع مرگ های ناشی از مواد در هر یکصد هزار نفر، استان های همدان، اصفهان و تهران به ترتیب دارای بیشترین تعداد مرگ هستند.
وی با اشاره به تشخیص هویت متوفیات ناشی از سوءمصرف مواد گفت: ۹۳ درصد از جامعه آماری این بررسی، شناسایی شده و هفت درصد فاقد هویت بودند.
این کارشناس سازمان پزشکی قانونی تصریح کرد: بر اساس این بررسی، ۹۵ درصد از متوفیات، تبعه ایران و پنج درصد از کشورهای همسایه بوده و ۹۲ درصد از متوفیات مرد و هشت درصد زن بودند.
قدیرزاده با اشاره به نحوه زندگی متوفیات ناشی از سوءمصرف مواد گفت: ۱۸ درصد از جامعه آماری به صورت مجرد، ۱۷ درصد نامعلوم و ۶۵ درصد با خانواده یا دیگران زندگی می کردند.
وی با بیان اینکه سن شروع مصرف مواد مخدر در این بررسی ۲۵ سال بوده است، افزود: در سال گذشته، ماه های اردیبهشت، شهریور و تیر دارای بیشترین تعداد فوتی ناشی از مصرف مواد مخدر بودند.
منبع خبر: ايرنا ۹۳٫۰۶٫۲۹