• امروز : سه شنبه - ۷ مرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : 4 - صفر - 1447
  • برابر با : Tuesday - 29 July - 2025
کل پست ها: 74292اخبار امروز : 13
2

لزوم آموزش مهارت‌های زندگی از سنین خردسالی/ نقش بازی و هنر در افزایش تاب‌آوری

  • کد خبر : 112754
  • ۳۱ تیر ۱۴۰۴ - ۹:۱۲
لزوم آموزش مهارت‌های زندگی از سنین خردسالی/ نقش بازی و هنر در افزایش تاب‌آوری
معاون پیشگیری و درمان ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به لزوم آموزش مهارت‌های زندگی از سنین خردسالی، به نقش بازی و هنر در افزایش صبر و تاب‌آوری در سنین بزرگسالی اشاره کرد.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر علی محمد زنگانه؛ معاون پیشگیری و درمان ستاد مبارزه با موادمخدر در گفت‌وگو با برنامه «صبح نو، تهران نو» رادیو تهران درباره اقدامات پیشگیری از اعتیاد که می‌توان از سنین خردسالی به آن پرداخت، اظهار کرد: مهارت «نه گفتن» یکی از مهارت‌های بسیار اساسی است که افراد باید در سنین نوجوانی و جوانی به منظور مصونیت از آسیب‌های مختلف از جمله گرایش به موادمخدر آموزش ببینند.

وی افزود: از دیگر مهارت‌های مورد نیاز آموزش در سنین خردسالی، ایجاد یک ظرفیت در فرد به منظور افزایش تاب‌آوری در مقابل انواع و اقسام آسیب‌های موجود در سنین بالاتر است که ممکن است فرد با آن مواجه شود.

زنگانه، سنین رشد و تکامل یکپارچه شامل سه سال اول دبستان، پیش‌دبستانی و مهدکودک را جزو سنین طلایی برای ایجاد مهارت و ظرفیت تاب‌آوری و صبر دانست و یادآور شد: در این سنین مذکور، به طور مستقیم حرف از آسیب زده نمی‌شود اما مهارت‌های یادشده با روش‌های غیرمستقیم از جمله بازی، شعر، قصه، نمایش خلاق، کاردستی و … در ذهن فرد ملکه می‌شود و این موضوع توان ایستادگی، تاب‌آوری و صبر در مقابل انواع مشکلات را برای فرد افزایش می‌دهد همچنین در تمام دنیا برای این مفهوم سرمایه‌گذاری‌های زیادی صورت می‌گیرد.

معاون پیشگیری و درمان ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: همه موضوعات یاد شده به این معنی و مفهوم نیست که ما مداخلاتمان را در سنین مدرسه‌محور و بالاتر یعنی محیط‌های دانش‌آموزشی و دانشجویی مدنظر قرار ندهیم کمااینکه در برنامه هفتم توسعه کشور نیز برای کاهش شیوع و بروز اعتیاد و همچنین تقویت مهارت‌های یاد شده تکالیف ویژه‌ای مخصوصاً برای سنین دانش‌آموزان و دانشجویان در نظر گرفته شده است.

زنگانه بیان کرد: ما برنامه‌ای در کشور تحت عنوان «نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان (نماد)» در کشور داریم؛ در این برنامه بسته‌های آموزش ارتقائی وجود دارد که به واسطه عزیزان ما در وزارت آموزش و پرورش با کمک شورای اجتماعی کشور، ستاد مبارزه با موادمخدر و سایر نهادهای درگیر و دست‌اندرکار اعتباربخشی خوبی در این رابطه صورت می‌گیرد و در واقع در طرح نماد آموزش‌های پیشگیرانه انجام می‌شود.

وی به دومین اقدام انجام شده در طرح نماد اشاره و عنوان کرد: در این طرح شناسایی و غربالگری افراد در معرض خطر، پرخطر و افرادی که احیاناً دچار آسیب می‌شوند، انجام می‌شود همچنین در این طرح چتر حمایتی، درمانی، معاضدتی چه از بعد مددکاری و چه از بعد قضائی در صورت لزوم برای افراد آسیب‌دیده صورت می‌گیرد و این افراد از طریق سامانه به دستگاه‌های عضو ائتلاف نماد ارجاع می‌شوند تا خدمات تکمیلی را در کنار آموزش و پرورش دریافت کنند.

معاون پیشگیری و درمان ستاد مبارزه با موادمخدر، با اشاره وجود حدود ۱۶ میلیون دانش‌آموز در کشور و اینکه آموزش و پرورش برای انجام اقدامات یادشده نیاز به همراهی سایر دستگاه‌های و ارگان‌های ذی‌ربط دارد، گفت: ما برنامه‌های متنوع دیگر به صورت خانواده‌محور و آموزش‌های همگانی در دستور کار داریم، ستاد مبارزه با موادمخدر یک کمیته فرهنگی و پیشگیری دارد که این کمیته با کمک سایر دستگاه‌ها برنامه‌هایی را به صورت سالانه تدوین و موافقت‌نامه‌هایی را تبادل می‌کنند که رسانه هم در این رابطه، نقشی بی‌بدیل دارد که در این رابطه از زحمات عزیزان در صداوسیما و سایر رسانه‌ها قدردانی می‌کنیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=112754

برچسب ها