دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان از تحت پوشش قرار گفتن ۷۰۰ هزار نفر در برنامههاي پيشگيري از اعتياد در استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گيلان؛ پراوزان در جلسه كميته تخصصي مشاركتهاي مردمي و سازمانهاي مردمنهاد استان كه با موضوعيت استفاده از ظرفيت خيرين در محل سالن اجتماعات استانداري برگزار شد، گفت: در بحث اقدامات مقابلهاي طي ۵ ماهه نخست سالجاري با رشد ۴۰ درصد مواجه بوديم و چيزي در حدود ۷۰۰ هزار نفر زير پوشش فعاليتهاي فرهنگي و برنامههاي پيشگيري از اعتياد قرار گرفتند، به لطف و عنايت خداوند امروز جايگاه ما از رتبه ۲۵ به رتبه پنجم رسيده، ما اگر توانستيم اين موضوع را مديريت كنيم اين مهم به كمك شما اتفاق افتاده است.
وي افزود: چنانچه خانوادهها بپذيرند معتاد بيمار است قطعا براي درمان آن اقدام خواهند كرد، اقدامات بايد به گونهاي باشد كه نهايت اثرگذاري مثبت را در جامعه داشته باشد.
وي تاكيد كرد: با وجود تعدد شهرها در استان متاسفانه تعداد تشكلهاي غيردولتي كه در حوزه فرهنگي و پيشگيري بسيار اندك است و ۱۱ سازمان مردمنهاد به تنهايي نميتوانند كل استان را تحت پوشش فعاليتهاي فرهنگي و پيشگيري قرار بدهند، لذا ما نيازمنديم تا براي تسهيل در امر خدماترساني به شيوه اجتماعي در حوزه پيشگيري از اعتياد، سمنها را گسترش دهيم، بنابراين براي صدور مجوز راهاندازي سمن نياز به اصلاح روش داريم.
در ادامه ايشان خطاب به خيرين حاضر در جلسه گفت: همين كه شما مدرسه ميسازيد يعني كار فرهنگي انجام ميدهيد، انتظار ما اين است همانطور كه به بخشهاي ديگر كمك مي كنيد اين بخش را نيز به موسسه خيريه وصل نموده و حمايت لازم را انجام دهيد.
رنجكش مديركل امور اجتماعي استانداري اظهار داشت: تمام تلاش ما بر اين است كه با جلب مشاركتهاي اجتماعي در حد ممكن از روند رو به رشد آسيبهاي اجتماعي پيشگيري كنيم، هنگاميكه در اجتماع معتادين را مشاهده ميكنيم شايد دقت لازم را نداشته باشيم اما وقتي براساس وظايف و دغدغههايي كه در حوزه فعاليتهاي اجتماعي داريم با دقت بيشتري به اين موضوعات نگاه كنيم به عمق فاچعه پي ميبريم.
وي ادامه داد: اين آسيبها از يك طرف به فرد و از طرف ديگر به جامعه آسيب ميزند و آسيب در آسيب ايجاد ميكند كه اگر به اين مهم نپردازيم گريبان همه را خواهد گرفت، باتوجه به اينكه دستگاههاي دولتي با محدوديتهايي مواجه هستند لذا مبارزه با مواد مخدر و آسيبهاي اجتماعي فقط از طريق دولت امكانپذير نيست بلكه سازمانهاي مردمنهاد با آن نگاه آرماني و بشردوستانه و اثربخشي كه دارند ميبايست بر روي آسيبهاي اجتماعي تمركز كرده و با همراهي دولت در راستاي مبارزه با مواد مخدر و آسيبهاي اجتماعي فعاليت كنند.
وي بيان داشت: هدف از برگزاري اين جلسه تعريف راهكاري است تا از ظرفيتهاي موجود جامعه بهره گرفته و اين معضل را برطرف كنيم، با ايجاد همگرايي در دستگاههاي دولتي ميتوان اين كار را انجام داد و حلقهها را به هم پيوند داد، بخش عمدهاي از اين كار يعني برطرف نمودن آسيبهاي اجتماعي بر عهده سمنهاست كه ميبايست به صورت تخصصي با اين معضل برخورد كنند.
همچنين دكتر كوچكينژاد مديرعامل خيرين سلامت دانشگاه علوم پزشكي گيلان گفت: مجمع خيرين سلامت در جهت ساماندهي امور خيرين و با هدف كمك به سلامت و بهداشت جامعه ايجاد شده و در استانها نيز شعبه دارد.
وي ضمن ارايه توضيحاتي درخصوص علت روي آوردن افراد به اعتياد اظهار كرد: برگزاري اين جلسه باعث ميشود كه مجمع خيرين سلامت به اين موضوع توجه كرده و به مقوله اعتياد وارد شود و از خيريني كه در حوزههاي سلامت فعاليت ميكنند درخواست كند كه به حوزه اعتياد پرداخته و در اين حوزه كار كنند.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گيلان۹۳٫۰۶٫۲۵