معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر در بيست و چهارمين جلسه كميته مشاركتهاي مردمي اين ستاد گفت: در طول سال ۹۱ ، طي دو مرحله ۲۸ ميليارد ريال از محل اعتبارات این ستاد، به حوزههاي فرهنگي و پيشگيري، درمان و كاهش آسيب و اشتغالزايي بهبوديافتگان سازمانهای مردمنهاد كمك شد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ بابك دينپرست در اين جلسه كه در محل اين ستاد برگزار شد، گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر در مجموع ۱۲۰۸ سازمان مردمنهاد فعال در عرصه مبارزه با مواد مخدر را که در حوزههاي فرهنگي و پیشگیری و درمان و کاهش آسیب فعالیت دارند، در سطح کشور شناسایی و جهت تایید این آمار از چهار مرجع صادرکننده مجوز فعالیت یعنی نیروی انتظامی، سازمان بهزيستي و وزارتخانههاي كشور و ورزش و جوانان استعلام کرده است.
وی با بیان اینکه نیروی انتظامی و وزارت ورزش و جوانان پاسخ استعلام ستاد را اعلام داشتهاند، ادامه داد: وزارت کشور و سازمان بهزیستی، پاسخ استعلام این آمار را ظرف چند روز آینده به ستاد اعلام کنند تا بتوانیم بانک جامعی را در حوزه سازمانهای مردمنهاد فعال حوزه مبارزه با مواد مخدر ایجاد کنیم.
وي با اشاره به ميزان اعتبارات اختصاصیافته به سازمانهاي مردمنهاد افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر در طول سال ۹۱ ، طي دو مرحله ۲۸ ميليارد ريال از محل اعتبارات خود، به حوزههاي فرهنگي و پيشگيري، درمان و كاهش آسيب و اشتغالزايي بهبوديافتگان سازمانهای مردمنهاد كمك كرد.
معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد اظهار داشت: علیرغم سنوات گذشته، امسال ستاد شاخصهايي را در حوزههاي فرهنگي، درمان و اشتغال تحت عنوان «ضوابط اجرايي توزيع اعتبارات كمكي» مشخص کرد و در اختیار کمیته توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهاي مردمنهاد استانی قرار داد.
دينپرست افزود: بر اين اساس، استانها در صورت برگزاری جلسات به صورت منظم و در سطح بالا، میتوانند از اعتبارات کمکی ستاد استفاده کنند، لذا همه استانها با جدیت در این زمینه شروع به کار کردهاند به گونهای که اکنون هیچ استانی نیست که کمیته مشارکتهای خود را بدون حضور معاون سیاسی استانداری و رييس كميته مشاركتها برگزار کند.
وی تصریح کرد: اين اعتبارات به سازمانهايي كه داراي مجوز قانوني از مراجع ذي صلاح ميباشند، تعلق ميگيرد و پرداخت این اعتبارات نیز از سوی كميته توسعه مشاركتهاي مردمي و سازمانهاي مردمنهاد استان مربوطه انجام ميشود.
اين مقام مسوول در ستاد، با اشاره به آخرين وضعيت مصوبه هيات وزيران در سال گذشته گفت: بند یک این مصوبه در خصوص بیمه پایه و بستری معتادان است که براساس آن صندوقهای بیمهای از جمله صندوق تامین اجتماعی مکلفند هزینههای ترک اعتیاد معتادان که دستورالعمل آن توسط ستاد مبارزه با موادمخدر با همکاری وزارتخانههای بهداشت و تعاون ابلاغ خواهد شد، مشمول این نوع بیمهها قرار دهند که اميدواريم به زودی شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه باشيم.
دينپرست همچنین به بند دو این مصوبه اشاره كرد و افزود: براساس اين بند، شوراي عالي اشتغال موظف است براساس دستورالعمل ابلاغي دبيرخانه ستاد مبارزه با موادمخدر و با هماهنگي وزارت تعاون حداقل پنج درصد از اعتبارات تخصيصي مربوط به اشتغال را سالانه به اشتغال معتادان بهبوديافته اختصاص دهد.
وی اضافه کرد: ده روز پیش، دستورالعمل اشتغال بهبودیافتگان به تایید وزیر کشور و دبیرکل ستاد رسید و با امضای ایشان به سرپرست وزارت تعاون ابلاغ شد، در حال حاضر نیز این ابلاغیه به معاون وزارت تعاون ارجاع داده شده و ما امیدواریم که این بند از تصویبنامه که در بحث اشتغال میتواند بسیار موثر باشد، به زودی اجرایی شود.
وی در ادامه، در خصوص حرفهآموزی معتادان گفت: براساس این مصوبه، سازمان آموزش فنی و حرفهای موظف است سالانه بیست و پنج هزار نفر از معتادان بهبودیافته معرفی شده از سوی سازمان بهزیستی کشور، دانشگاههای علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی و سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور و سازمانهای مردمنهاد را تحت پوشش دورههای آموزش فنی و حرفهای خود قرار دهد كه تاکنون این سازمان در این خصوص خيلي خوب همکاری کرده است اما باز هم میشود کمی هدفمندتر در این زمينه کار کرد؛ چرا که این بند مصوبه نيز میتواند در بحث اشتغازایی کمک بسیاری کند.
۱۰۷ نفر بهبودیافته، مسکن مهر خود را دریافت کردند
معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد همچنين در خصوص واگذاری مسکن مهر به بهبودیافتگان اعتیاد خاطر نشان کرد: طبق این مصوبه، وزارتخانههای راه و شهرسازی و تعاون مکلفند معتادان بهبودیافته معرفی شده توسط دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استانها را در طرح مسکن مهر در اولویت قرار دهند که با توجه به ابلاغیه رییس سازمان بهزیستی مبنی بر اختصاص ۴۷۵۱ سهمیه مسکن مهر به بهبودیافتگان، تا به امروز ۲۶۲۸ نفر در این طرح ثبت نام و ۱۰۷ نفر موفق به دریافت این مسکن شدهاند.
دينپرست یادآور شد: این آمار به صورت کشوری دقیق نیست چرا که برخی استانها هنوز پاسخی در این خصوص ندادهاند لذا سازمان بهزیستی ميتواند آخرین آمار مسکن مهر بهبودیافتگان را اعلام کند.
وی با اشاره ابلاغ دستورالعمل برخورد قانونی با مراکز غیر قانونی با امضای وزیر کشور و دبیرکل ستاد در تاریخ ۱۳ آذر ماه سالجاری گفت: از مجموع ۸۴۴ مركز غير مجاز درمان که در سطح كشور فعاليت ميكردند، تاكنون ۱۸۴ مركز غير مجاز توسط دستگاههاي ذيربط تعطيل شدهاند و همچنين ۷۲ مرکز در فرآیند دریافت مجوز هستند.
به گفته وی، استان تهران ۳۱ درصد کل مراکز غیر مجاز را به خود اختصاص داده است و در این استان به ۱۲۶ مرکز غیر مجاز درمانی اخطار پلمپ داده شده است که تا چند روز آینده ساماندهی خواهند شد.
دينپرست بيان داشت: مجموعاً ۳۹۴۰ مرکز مجاز درمانی در سطح کشور فعالیت دارند و تاکنون بیش از ۶۵۷ هزار نفر به صورت مستمر به اینگونه مراکز مراجعه کردهاند.
تدوين سند كاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي
اين مقام مسوول در ستاد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به خاطر اینکه بتوانیم خلاء ای را که در روند اجرای سند جامع پیشگری اولیه از اعتیاد به دلیل همپوشانی غیرقابل انکاری که در حوزههای درمان و پیشگيری با سازمانهای مردم نهاد وجود دارد، برطرف كنيم ميبايست سند کلی با عنوان سند کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی تنظیم شود.
دينپرست تصریح کرد: در حال حاضر، سند درمان اعتياد و حمایتهای اجتماعی از بهبوديافتگان در حال تنظیم است و پيشنهاد تدوین سند توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهاي مردمنهاد نیز به تأسی از سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر ارائه شده و همچنين سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد در حال اصلاح و بازنگری است تا انشاءا… این سه سند در قالب «سند کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی» منتشر شود تا همه برنامهها و هماهنگیها به خوبی انجام و خلاءهای موجود رفع شوند.
وی در ادامه، به تقویت مراکز اقامتی میان مدت ویژه زنان از سوی ستاد اشاره کرد و گفت: چنانچه در استانی زنانی باشند که نیازمند دریافت خدمات اقامتی میان مدت هستند، ما این مراکز را راهاندازی خواهیم کرد همانطور كه اخيراً در تعدادي از استانها از جمله یزد، کردستان و سمنان مجوز راهاندازی این مراکز صادر شده است.
وی همچنين افزود: امیدواریم به زودی تعاوني فراگير ملي توانمندسازي و اشتغال معتادان بهبوديافته با انتصاب رییس کمیته اشتغالزایی از سوی وزارت تعاون، تشکیل و حلقه پایانی بخش توانمندسازی و اشتغال بهبودیافتگان کامل شود و اولین جلسه آن نيز تا قبل از سال ۹۲ برگزار شود.
دينپرست در پایان بر استفاده از حضور خیرین در امر مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: برخی استانها به صورت خودجوش از این ظرفیت مهم استفاده میکنند اما سازمانیافته نیست كه ميبايست به اين ظرفيت مهم در كشور نيز توجه جدي كرد.
گفتني است؛ در اين جلسه نمايندگان تامالاختيار وزارتخانههاي كشور، اطلاعات، بهداشت و تعاون، نيروي انتظامي و سازمان بهزيستي حضور داشتند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۱/۱۲/۱۴