• امروز : یکشنبه - ۱۸ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - ذو الحجة - 1446
  • برابر با : Sunday - 8 June - 2025
کل پست ها: 73869اخبار امروز : 0
9

مبارزه با مواد مخدر نيازمند عزم ملي است

  • کد خبر : 10957
  • ۱۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۳:۲۷

معاون آموزش و پژوهش سازمان زندان‌ها از اعلام آمادگی این سازمان جهت اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر خبر داد و گفت: برای مبارزه با مواد مخدر عزم ملی نیاز است.ناصر ربیعی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه ۵۰ تا ۶۰ درصد زندانیان کشور به […]

معاون آموزش و پژوهش سازمان زندان‌ها از اعلام آمادگی این سازمان جهت اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر خبر داد و گفت: برای مبارزه با مواد مخدر عزم ملی نیاز است.

ناصر ربیعی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه ۵۰ تا ۶۰ درصد زندانیان کشور به دلیل موضوع مواد مخدر در دوران محکومیت به سر می‌برند، اظهار داشت: این آمار متغیر و تعداد این افراد به طور متوسط و بر اساس آمارهای نسبی ۲۵۰ هزار نفر است.

وی افزود: سازمان زندان‌ها جهت اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر آمادگي کامل دارد و خوشبختانه اين موضوع را پیش از این ثابت کرده ایم که اين توانمندي در سازمان وجود دارد. اگر حمايت شويم در اجراي برنامه ها مي توانيم كمك رسان سایر دستگاه های مرتبط با مبارزه و پیشگیری از اعتیاد باشيم.

معاون آموزش و پژوهش سازمان زندان‌ها با تاکید بر اینکه نیازمند حمایت های بیشتر دستگاه های مربوطه در امر مبارزه و پیشگیری از اعتیاد هستیم، گفت: موضوع مواد مخدر يك بحث كلان است و با توجه به گستردگي كه در سطح جامعه دارد اقدامات يك تا دو دستگاه براي مقابله با اين معضل خانمان سوز كفايت نمي كند.

وی ادامه داد: همانطور كه به درستي تشخيص داده شده است يك عزم ملي و فراملي براي مبارزه با مواد مخدر لازم است و سازمان زندان ها می تواند در راستای تحقق اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در کنار سایر نهادهای و دستگاه‌ها فعالیت کند.

به گفته ربیعی علاوه بر جمعیت کثیر زندانیان مرتبط با مواد مخدر، خانواده‌هاي آنها نيز در معرض آسيب‌هاي اجتماعي قرار دارند كه بايد براي آنها برنامه‌ريزي‌های دقیق و مناسبی انجام گیرد تا شاهد گرفتاری های بیش از حد در رابطه با مواد مخدر در کشور نشویم.

معاون آموزش و پژوهش سازمان زندان‌ها بیان داشت: متاسفانه ابزار و امكانات ما متناسب با تعداد زیاد زندانیان مواد مخدر نيست و اين موضوع ضرورت همکاری و حمایت دستگاه هاي ديگر را نشان می‌دهد.

ربیعی افزود: در سال هاي اخير با وجود برنامه هاي مناسب و پيش بيني شده در حوزه مبارزه و مقابله با مواد مخدر، از لحاظ مالي حمايت كافي از سازمان زندان‌ها انجام نگرفته است يعني ستاد مبارزه با مواد مخدر كمك ها مالي را كاهش داده است و متاسفانه امكانات مالي ما متناسب با تعداد زیاد زندانیان مواد مخدر نيست.

وی با تاکید بر اینکه کاهش حجم حمابت هاي ستاد از سازمان زندان ها برنامه هاي ما را در اين رابطه مختل كرده است، گفت: اعتبارات ما معين است و اگر قرار باشد برنامه‌اي فراسازماني انجام دهيم؛ نيازمند حمايت‌هاي بيشتر گروه‌هاي متولي هستيم.

معاون آموزش و پژوهش سازمان زندان‌ها با بیان اینکه در بحث اصلاح زندانيان عمده فعاليت ما اشتغال و حرفه آموزي به آنان است، عنوان داشت: رسالت زندان زماني كامل مي‌شود كه بتوان براي زندانيانی كه از همه گروه‌ها به ويژه موادمخدر دوران محکومیت را سپری می‌کنند، زمينه های اشتغال پایدار ايجاد كنيم.

ربیعی افزود: به دلیل منابع محدود متاسفانه امكان اشتغال و حرفه آموزي براي همه زندانیان فراهم نيست و نمي توانيم همه زندانيان را تحت پوشش برنامه های اشتغال قرار دهيم.

وی تحقق این موضوع را مستلزم حمايت وسيع به ویژه تخصیص اعتبار از جانب دولت دانشت و گفت: جهت کاهش گرایش به اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر هشدارها بايد به روز شود و اطلاع رسان‌ ها کاملتر انجام گیرد.

معاون آموزش و پژوهش سازمان زندان‌ها ضمن ابراز خرسندی از انجام اقدامات پیشگیرانه از اعتیاد در دولت جدید، گفت: هشدارها و اطلاع رسانی از طریق رسانه ملي مي تواند جهت مبارزه اجتماعی با مواد مخدر بسیار موثر باشد.

ربیعی با اشاره به اینکه متاسفانه بسياري از افرادي كه گرفتار اين بليه اجتماعي مي‌شوند، ناآگاهانه به سمت مواد مخدر گرایش یافته‌اند، افزود: در بسیاری از مواقع هیچ راه برگشتی برای نجات از اعتیاد ندارند و آموزش و اطلاع‌رسانی در این زمینه دیگر اثربخش نخواهد بود.

وی تاکید داشت: هرچه قدر مساله اعتیاد و مواد مخدر را خردتر کنیم، اقدام پیشگیرانه و اثربخشی مبارزه با آن بهتر انجام می‌گیرد لذا باید این معضل اجتماعی را خرد کنیم و ریشه‌های اعتیاد را نه بر اساس مسائل کلیشه‌های، بلکه به صورت جامع مورد بررسی قراردهیم.

معاون آموزش و پژوهش سازمان زندان‌ها با بیان اینکه نمی‌توان فقر و مسائل کلان کشور همچون مشکلات اقتصادی را در گرایش به مواد مخدر انکار کرد، گفت: در بسیاری از مواقع علت گرایش به مواد مخدر با بنیان‌های خانواده مرتبط است و هر اعتیادی ریشه در فقر ندارد.

ربیعی ادامه داد: آموزش و پرورش نقش موثری جهت کاهش اعتیاد در جامعه برعهده دارد ولی متاسفانه به این موضوع کمتر توجه شده و به جای اینکه این مقابله با اعتیاد در نهادهای اجتماعی، مراکز فرهنگی و خانواده متمرکز شود به سمت مراجع دولتی، مسائل سازمانی و صنفی که راهگشا نیست پیش رفته است.

وی گفت: ماموریت هر سازمانی مشخص است و خارج از توان سازمان موضوع پیشگیری از اعتیاد قدرت اجرایی ندارد؛ لذا برای اینکه در حوزه مواد مخدر بخواهیم درمان درست و اصولی اجرا کنیم باید به سمت نهادهای اجتماعی رویم.

معاون آموزش و پژوهش سازمان زندان‌ها به نقش موثر هلال احمر در بحث آموزش و مشاوره جهت پیشگیری از اعتیاد با توجه به پتانسیل های این سازمان اشاره کرد و گفت: سازمان های مردم نهاد نیز می توانند بسیار نقش پررنگی را در این زمینه اجرا کنند.

ربیعی گفت: مردم دولت را موظف به رفع مشکل دانسته اند لذا باید تلاش کرد که نقش مردم را جهت رفع مشکلات و موضوعات اجتماعی پررنگتر کرد و مردم بدانند که مسئولیت بسزایی جهت رفع مشکلات کشور دارند.

وی با تاکید بر اینکه ورود خیرین در موضوعاتی که دولت کمتر تمرکز کرده، بیشتر است، با اشاره به فعالیت ستاد دیه اظهارداشت: این ستاد غیردولتی و مردمی است و در صورتی که توسط دولت اداره می شد، قطعا موفقیت کنونی را نداشت. این نشان دهنده آن است که؛ برای رفع معضلات اجتماعی باید از پتانسیل اجتماعی بهره مند شد. قدرت و منابع مالی پتانسیل های اجتماعی بی نهایت است و مسئولین در امر مبارزه، پیشگیری و درمان اعتیاد باید به این موضوع بیشتر توجه کنند.

منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۳٫۰۶٫۱۸ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=10957

برچسب ها