معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طرح جامع پيشگيري اوليه از اعتياد براي گروه سني ۱۵ تا ۶۴ سال در حال اجرا است.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر سمنان؛ بابك دين پرست در گفتگو با خبرنگاران در سمنان گفت: بر اساس اين طرح در يك دوره ۵ ساله و در طول سالهاي ۹۰ تا ۹۴ بايد ۴۰درصد از جمعيت ۱۵ تا ۶۴ سال كشور تحت پوشش برنامه هاي اين طرح قرار گيرند.
وی از بازنگری سند جامع پیشگیری از اعتیاد کشور خبر داد و اظهار داشت: لحاظ نشدن دقیق وظایف دستگاههای اجرایی و اتکای اعتباری اجرای آن به ستاد مبارزه با مواد مخدر دو مشكل اساسي اين سند است که در حال بازنگری مي باشد.
دين پرست توسعه مراكز درماني و ارائه خدمات مورد نياز براي تحت پوشش قرار گرفتن معتادين در سراسر كشور را از برنامههاي ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه درمان و حمايت هاي اجتماعي عنوان كرد و افزود: برخورد با مراكز غير مجاز از برنامه هاي اصلي ستاد است كه با اقدامات صورت گرفته از زمان ابلاغ تاكنون نزديك به ۲۰۰ مركز تعطيل شده و ۷۲ مركز هم در فرايند دريافت مجوزهاي قانوني قرار گرفته اند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد با اشاره به اينكه سه هزار و ۹۴۰ مرکز درمان و نگهداری معتادین تحت نظارت دانشگاههای علوم پزشکی و بهزیستی در حوزه درمان و كاهش آسيب فعال هستند، اظهار داشت: ۸۸ درصد این مراکز غیردولتی هستند و در مجموع ۶۵۷ هزار نفر تحت پوشش درمان اين مراكز قرار دارند.
وی با اشاره به طرحهای درمانی و آموزشی ویژه زندانیان و خانواده هایشان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴۰ هزار نفر از معتادین زندانی کشور تحت درمان هستند و ارائه آموزشهای مختلف برای آموزش ۶۳ هزار نفر از خانوادههای آنان برنامه ریزی شده است.
اين مقام مسوول در ستاد از اجرای طرح ادامه درمان معتادین پس از آزادی از زندان برای ۱۲ هزار نفر خبر داد وافزود: این طرح تا چند روز آينده در۱۰استان آغاز میشود و هدف از اجرای آن جلوگیری از ناتمام ماندن درمان با متادون معتادین آزادشده از زندان ها است.
وی خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد بودجه اجرای سندجامع پیشگیری اولیه از اعتیاد از سوی معاونت راهبردی ریاست جمهوری و ۲۰ درصد از آن توسط ستاد مبارزه با موادمخدر کشور بعنوان اعتبار كمكي براي اجراي برنامه ها در اختيار دستگاه ها قرارمي گيرد.
دين پرست افزود : استانداران موظف هستند ۱۰ درصد از اعتبارات فرهنگی استان ها را براي اجراي بهتر فعاليتهاي فرهنگي این سند پيش بيني و اختصاص دهند.
دین پرست از اختصاص ۵درصد بودجه اشتغال كشور به بهبود يافتگان خبر داد و تصريح كرد :بر اساس مصوبه هيئت وزيران كه در هفته گذشته جهت اجرا از سوي دبير كل ستاد به وزارت تعاون ،كار و رفاه اجتماعي ابلاغ شد ۵درصد بودجه اشتغال كشور بايد براي اشتغال بهبود يافتگان اختصاص يابد .
وي از تشكيل تعاوني فراگير ملي به عنوان يكي از اجزاي دستورالعمل اشتغال ياد كرد و بيان داشت: اين تعاوني مسئوليت اجراي سند را زير نظر كميته اشتغال و توانمند سازي ملي تحت نظارت معاون وزير تعاون كار و رفاه اجتماعي بر عهده خواهد داشت .
وي به آموزش هاي فني و حرفه اي براي معتاديني كه در مراكز درماني تحت پوشش هستند اشاره كرد و اظهار داشت: بر اساس مصوبه هيئت وزيران سازمان فني و حرفهاي موظف است سالانه ۲۵هزار نفر از معتادين و بهبود يافتگان را تحت پوشش برنامههاي آموزشي قرار دهد.
دين پرست تعداد مراكز ماده ۱۶ را در كشور ۱۶ واحد اعلام كرد و افزود در حال حاضر ۱۶ مركز فعال و ۳ مركز ديگر در دست اجرا و راه اندازي است .
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه اختلاف نظرهايي در حوزه توسعه مراكز درمان، نحوه صدور مجوز و توليت قانوني آن در بين دستگاهها وجود دارد گفت : با تهيه و ابلاغ آئين نامه كه توسط ستاد تصويب و ابلاغ شد ديگر هيچ بهانهاي براي هيچ دستگاهي وجود ندارد.
وي با اشاره به اينكه همه وظايف مشخص است و همه ماموريتها تعيين و ابلاغ شده تصريح كرد اگر جايي ناهماهنگي مشاهده ميشود بخاطر مشكلات فردي مسئولين استاني است .
دين پرست با بيان اينكه هر آئيننامه و دستورالعملي قابل نقد است ولي قابل نقض نيست گفت: اگر يك مسئول استاني به يك بخش از آيين نامهاي نظر خاصي دارد حق ندارد آن را اجرا نكند و يا بر خلاف آن اقدامي كند حتي به بهانه اينكه نسبت به آن بند نظري كارشناسي داشته باشد .
وي تاكيد كرد با هركسي كه در مقابل دستورالعمل ها، ابلاغيه ها و قوانين بايستد در چارچوب قانون موضوع را بررسي ميكنيم و به شدت با همه كساني كه ميخواهند در مقابل اين قوانين مقاومت كنند برخورد خواهيم كرد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سمنان ۹۱/۱۲/۱۳