• امروز : چهارشنبه - ۲۲ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : 13 - رمضان - 1446
  • برابر با : Wednesday - 12 March - 2025
کل پست ها: 73182اخبار امروز : 13
1
نماینده رئیس جمهور در دیدار با دبیرکل وزارت بهداشت سوئیس در وین:

ایران با برخوردهای گزینشی، سیاسی و غیرمنصفانه از سوی برخی کشورها مخصوصاً در غرب روبه‌رو است

  • کد خبر : 108767
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۲
ایران با برخوردهای گزینشی، سیاسی و غیرمنصفانه از سوی برخی کشورها مخصوصاً در غرب روبه‌رو است

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در دیدار با دبیرکل وزارت بهداشت سوئیس در وین گفت: با وجود اقدامات و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با موادمخدر، متأسفانه ایران با برخوردهای گزینشی و سیاسی و غیرمنصفانه از سوی برخی کشورها مخصوصاً در غرب روبه‌رو است.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر حسین ذوالفقاری؛ نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در حاشیه شصت و هشتمین اجلاس سالیانه کمیسیون مواد مخدر در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در وین اتریش با خانم “باربارا شدلر”؛ دبیرکل وزارت بهداشت سوئیس دیدار و گفت‌وگو کرد.

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در این دیدار با اشاره به کشف حدود پنج هزار تن انواع موادمخدر توسط دستگاه‌های مقابله‌ای کشور در پنج سال گذشته ( ۲۰۲۴-۲۰۱۹) اظهار کرد: در نتيجه اقدامات مقابله‌اي ايران از جمله تمركز بر عمليات‌هاي مبتني بر اطلاعات، ضريب ريسك قاچاق از كشور افزايش يافته و در پنج سال اخير باندهاي بين‌المللي قاچاق براي ادامه تحصيل منافع مادي خود به تغيير مسير قاچاق از طریق دريا گرايش پيدا کرده‌اند.

شهادت ۶۰ نفر از پرسنل دستگاه‌های مقابله‌ای کشور در راه مقابله با موادمخدر در ۵ سال اخیر

وی افزود: متأسفانه حدود ۶۰ نفر از پرسنل دستگاه‌هاي مقابله‌اي كشور در جريان مبارزه با اين مسئله جهاني موادمخدر جان خود را از دست داده و به شهادت رسيده‌اند. 

ذوالفقاری با اشاره اصلاح قانون مبارزه با موادمخدر، گفت: «در مواد ۱۵ و ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر به اصلاح و تربیت و نجات انسان‌ها از بلیه شوم اعتیاد پرداخته شده و ترتیبات درمان را فراهم آورده است».

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: در «ماده ۴۵ قانون مبارزه با مواد مخدر مرتکبین جرائم مواد مخدر (اعم از حمل، تولید، توزیع، فروش، ساخت، کشت و …) محکوم به اعدام نخواهند شد مگر با لحاظ یکی از شروط چهار گانه در بندهای؛ الف:(مسلحانه بودن)، ب:(سردستگی و سرمایه گذاری و استفاده از اطفال و محجورین) ، پ: (داشتن سابقه قبلی)، ت: (رسیدن به حد نصاب قانونی)».

ذوالفقاری به برنامه‌های جمهوری اسلامی ایران در بخش کاهش تقاضا، کاهش آسیب، درمان، بازتوانی و بازگشت به جامعه بهبودیافتگان نیز اشاره و عنوان کرد: در این راستا سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد‌ تدوین و اجرا شده كه هدف اصلی آن كاهش نرخ بروز اعتياد از طريق تحت پوشش قرار دادن ۴۰ درصد از جمعيت كل کشور هدف است.

وی خاطرنشان کرد: كانون‌هاي عمده برنامه‌هاي پيشگيري از اعتیاد در ایران؛ خانواده، محيط‌هاي آموزشي (مدارس و دانشگاه‌ها)، محيط‌هاي كاري (شامل اداري، صنعتي نظامي و كارگري) و محله‌ها است.

دسترسی به موادمخدر برای مصارف پزشکی و علمی جزء لاينفك استراتژي متوازن جمهوري اسلامي ايران است

ذوالفقاری یادآور شد: دسترسي به مواد براي مصارف پزشكي و علمی در چارچوب كنوانسيون‌هاي سه‌گانه بين‌المللي، ضمن مقابله با انحراف آن‌ها به بازارهاي غير قانوني، با هدف به حداقل رساندن تبعات منفي سوء مصرف و ارتقاء سلامت عمومي، جزء لاينفك استراتژي متوازن جمهوري اسلامي ايران است.

وی افزود: برنامه‌های کاهش آسیب در قالب توسعه تیم‌های سیار و موبایل‌سنتر بر ارائه خدماتی مانند ارائه سرنگ و سوزن استریل، توزیع وعده‌های غذایی، وسایل بهداشتی، امکان استحمام، امکان خواب شبانه درshelter و مصرف متادون low threshold به معتادان کارتن‌خواب، بی‌بضاعت و دارای بیماری‌های مقاربتی متمرکز شده است.

کنترل شیوع ایدز در معتادان تزریقی با اجرای برنامه‌های کاهش آسیب

وی خاطرنشان کرد: اجرای برنامه‌هاي كاهش آسيب موجب شده است تا شيوع اچ. آی. وي (ايدز) در معتادان تزريقي كنترل شود.  

ذوالفقاری تصریح کرد: تدوین و اجرای سند جامع برنامه درمانی با هدف گسترش و تنوع‌بخشی به مدالیته‌های درمانی مانند استفاده از درمان‌هاي نگهدارنده با “متادون”، “بوپرونورفين”، “تنتور اپيوم” و مداخلات رواني و اجتماعي به صورت سرپايي و اقامتي و بهره‌گيري از شيوه‌هاي مختلف علمي براي درمان و بازتواني افراد مبتلا به اختلال مصرف مواد از اهداف این سند است.

فعالیت ۴۲ هزار نیروی متخصص در ۷۲۰۰ مرکز درمان اعتیاد کشور

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر به تشریح نمونه‌هایی از ارتقاء ظرفیت‌های درمانی کشور در رابطه با مدیریت مراکز درمانی از جمله مواد صنعتی و ترکیبی پرداخت و گفت: در این رابطه می‌توان به افزایش تعداد مراکز درمان اعتیاد به هفت هزار و ۲۰۰ مرکز در تیپ‌های اقامتی و سرپایی و بستری اشاره کرد که نزدیک به ۴۲ هز مراکز فعالیت دارند.

وی افزود: تجهیز و راه‌اندازی تعداد ۲۷۶ بیمارستان روان‌پزشکی تک تخصصی و فوق تخصصی اطفال و عمومی با بیش از ۱۰ هزار تخت مخصوص بیماران مبتلا به مصرف شیشه و مواد محرک از دیگر اقدامات کشور در این رابطه است که تلاش می‌شود تا دسترسی به خدمات درمانی برای متقاضیان فراهم شود. 

ذوالفقاری متذکر شد: بيش از ۸۰ درصد برنامه‌هاي كاهش آسيب و درمان توسط بخش خصوصي و سازمان‌هاي مردم‌نهاد اجرا مي‌شود. به دلایل مذکور و دستاوردهای علمی،‌ با مشارکت دفتر UNODC، مرکز منطقه‌ای مطالعات درمان اختلالات ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در تهران در سال ۲۰۲۱ تاسیس شده است.

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بیان کرد: در نتیجه اقدامات پیشگیری، کاهش آسیب، درمان، بازتوانی و اجرای طرح “یاریگران زندگی” در پنج سال گذشته،‌ نرخ انتقال AIDS /HIV، ویروس هپاتیت C و سایر بیماری‌های خونی مرتبط با مصرف مواد، از جمله مصرف مواد مخدر تزریقی و همچنین نرخ شیوع مصرف در کشور مهار و کنترل شده است.

ایران با برخوردهای گزینشی و سیاسی و غیرمنصفانه از سوی برخی کشورها مخصوصاً در غرب روبه‌رو است

وی با تأکید بر اینکه ایران بنا به گزارش‌های مستند و مستدل دفتر UNODC اقدامات و فعالیت‌ها و دستاوردهای بزرگی در تمامی ابعاد مسئله جهانی مواد مخدر به دست ایران و شریک پایدار جامعه جهانی در این امر است، گفت: با وجود این اقدامات و دستاوردها، جمهوری اسلامی ایران متأسفانه با برخوردهای گزینشی و سیاسی و غیرمنصفانه از سوی برخی کشورها مخصوصاً در غرب روبه‌رو است. 

ذوالفقاری ادامه داد: این کشورها به جای مساعدت فنی و تجهیزاتی به ایران (بر اساس اصل مسئولیت مشترک) تحریم‌های یک‌جانبه اعمال می‌کنند و گروهی دیگر از کشورها به بهانه‌های واهی دیگری از کمک به ایران حتی در حوزه‌ای که مدعی آن هستند (کاهش تقاضا)‌ خود داری می‌کنند. 

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر تأکید کرد: جهان مخصوصاً جهان غرب و علی‌الخصوص اروپا برای کم کردن هزینه‌های خود در مبارزه با مواد مخدر از منشاء افغانستان ناچار از همکاری سازنده با جمهوری اسلامی ایران است.

وی همچنین از طرف سوئیسی به منظور مشاهده مجموعه فعالیت‌ها و اقدامات ایران برای سفر به تهران دعوت به عمل آورد.

باربارا شدلر؛ دبیر کل وزارت بهداشت سوئیس نیز در دیدار با اشاره به روابط خوب بین دو کشور گفت که وزرای دو کشور در حاشیه نشست بهداشت جهانی دیدار داشته‌اند.

وی اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مقابله با قاچاق موادمخدر را حائز اهمیت دانست و‌ تصریح کرد: ما شرایط جغرافیایی ایران و مشکلات ناشی از آن را درک می‌کنیم.

شدلر با تأکید بر اینکه برنامه کاهش آسیب جمهوری اسلامی ایران قابل توجه است، گفت: برنامه کاهش آسیب سوئیس زنده نگه داشتن و درمان معتادان بوده و آمادگی داریم تا تبادل تجربیات داشته باشیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=108767

برچسب ها