• امروز : چهارشنبه - ۲۲ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : 13 - رمضان - 1446
  • برابر با : Wednesday - 12 March - 2025
کل پست ها: 73169اخبار امروز : 0
3
نماینده رئیس‌جمهور در دیدار با مدیرکل مبارزه با مواد مخدر پاکستان تأکید کرد:

لزوم تشدید کنترل مرزی توسط نیروهای مقابله‌ای پاکستان در استان‌هاي هم مرز با ایران

  • کد خبر : 108747
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸
لزوم تشدید کنترل مرزی توسط نیروهای مقابله‌ای پاکستان در استان‌هاي هم مرز با ایران
نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در دیدار با مدیرکل مبارزه با موادمخدر کشور پاکستان گفت: انتظار داريم كه نهادهاي ذي‌ربط مقابله‌اي پاكستان، ضمن تشديد كنترل در استان‌هاي هم مرز دو كشور، با نيروهاي ما نيز همكاري نزديكي داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر حسین ذوالفقاری؛ نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در حاشیه شصت و هشتمین اجلاس سالیانه کمیسیون مواد مخدر در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در وین با اتریش با ژنرال”سرتیپ عبدالمعید”؛ مدیرکل مبارزه با مواد مخدر کشور پاکستان” دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در این دیدار اظهار کرد: ما مانند برادراني هستيم كه ناخواسته گرفتار يك بلاي خانمان‌سوز شده‌ايم، بايد باهم مذاکره کنیم و در این خصوص چاره‌اي بيانديشيم.

روابط دو کشور ایران و پاکستان بر پایه برادری و دوستی عمیق است

ذوالفقاری افزود: علیرغم برخی شیطنت‌ها،‌ روابط نزديك دو كشور بر پايه اصل برادري و دوستي در حال تعمیق و رو به گسترش است.

وی تصریح کرد: براي ما مذاکره برای امنيت و ثبات به معناي گسترش اخوت و مودت است، ما تلاش‌هاي شما براي انسداد مرزی به‌ منظور مقابله با قاچاق و تردد اشرار را ارج می‌نهیم.

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: با اين حال،‌ هر دو طرف می‌دانند که سطح همکاری‌ها و دستاوردها متناسب به حجم مسئله نیست، انتظار داريم كه نهادهاي ذي‌ربط مقابله‌اي پاكستان، ضمن تشديد كنترل در استان‌هاي هم مرز دو كشور، با نيروهاي ما نيز همكاري نزديكي داشته باشند تا با اين اقدام آن‌ها مقابله لازم صورت پذیرد.

آمادگی ایران براي همكاري‌هاي مرزي، اطلاعاتي و عملياتي با پاکستان

ذوالفقاری بیان کرد: در چند سال اخير قاچاقچيان موادمخدر تمايل فراواني براي استفاده از مسير دريابي دارند از اين بابت بنادر ما و شما مورد تهديد هستند. مناسب است، در اين زمينه نيز دو کشور به همکاری بپردازند. لذا جمهوري اسلامي ايران در سطح دو جانبه نيز براي همكاري‌هاي مرزي، اطلاعاتي و عملياتي با پاکستان با هدف شناسايي و ضربه زدن به باندهاي بين المللي قاچاق موادمخدر، آمادگي لازم را دارد.

وی با اشاره به ظرفيت‌هاي بالا و تجربيات خوب جمهوری اسلامی ایران در حوزه کاهش تقاضا، گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا این ظرفیت‌ها را در اختیار شما قرار دهد.

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر یادآور شد: با همکاری دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد، “مركز منطقه‌اي ظرفيت‌سازي و پژوهش در درمان اختلالات ناشی از مصرف مواد” در اواخر سال ۲۰۱۹ ميلادي در تهران راه‌اندازی شد که محمل خوبی برای همکاری‌ها در زمینه کاهش آسیب بین دو کشور است.

ذوالفقاری با اشاره به بهره‌گیری جمهوری اسلامی ایران از شیو‌ه‌های درمانی متنوع برای درمان و کاهش آسیب از جمله استفاده از شربت تریاک،‌ متادون و بوپرنورفین، گفت: آماده‌ایم در این رابطه نیز با شما تبادل اطلاعات مبتنی بر علم داشته باشیم.

وی همچنین بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای دراختیار دادن رویکردهای موفق خود در بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی به طرف پاکستانی اعلام آمادگی کرد.

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر همچنین تأكيد كرد كه جهان و كشورهاي منطقه بايد به كشاورزان افغانستانی در معاش جايگزين كمك كنند تا مسأله به صورت ريشه‌ای حل شود.

ذوالفقاری با تأکید بر اینکه همكاری سه كشور ایران، پاکستان و افغانستان در قالب ابتكار سه‌جانبه در حوزه كنترل و مديريت مرزهاي مشترك و مقابله با معضل مواد مخدر، يك ظرفيت بالقوه است، گفت: عليرغم آنکه ما نشست وزراء را در سال ۲۰۲۳ برگزار کردیم اما منتظر دستاوردهاي ملموس و عینی آن هستیم. البته بخشی از آن مربوط به تحولات افغانستان و حمایت‌های دفتر UNODC است که باید با هم دفتر UNODC را برای فعال‌سازی دوباره ابتکار ترغیب کنیم و تحت فشار قرار دهیم.

ژنرال”سرتیپ عبدالمعید”؛ مدیرکل مبارزه با مواد مخدر کشور پاکستان نیز در اين ديدار ضمن بررسی آخرين تحولات مربوط به كشت و توليد مواد مخدر و متامفتامين در منطقه راه‌های ارتقای همكاری‌ها برای مقابله با قاچاق مواد مخدر را مورد بحث و بررسی قرار داد.

طرف پاكستانی همچنین ضمن احترام و گرامیداشت شهدای مبارزه با موادمخدر ايران، اقدامات ايران را در خور شأن دانست و متذکر شد: جامعه جهانی بايد به ايران و پاكستان به خاطر مبارزه برای سلامت جامعه بشری كمك كنند و آمادگی خود را برای تبادل اطلاعات عملياتی با ايران اعلام داشت.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=108747

برچسب ها