• امروز : یکشنبه - ۱۷ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 6 April - 2025
کل پست ها: 73310اخبار امروز : 5
5

همايش «محله ما محله زندگي» با هدف پيشگيري از اعتياد در مشهد برگزار شد

  • کد خبر : 10856
  • ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۷:۲۴

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد گفت: طرح «محله ما محله زندگی» می‌تواند آسیب‌های اجتماعی در جامعه را کاهش دهد.به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی ، حسین شادکام در مراسم افتتاحیه طرح «محله ما محله زندگی» در تالار اجتماعات فرهنگ سرای کودک و آینده اظهار کرد : وقتی طرح […]

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد گفت: طرح «محله ما محله زندگی» می‌تواند آسیب‌های اجتماعی در جامعه را کاهش دهد.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی ، حسین شادکام در مراسم افتتاحیه طرح «محله ما محله زندگی» در تالار اجتماعات فرهنگ سرای کودک و آینده اظهار کرد : وقتی طرح «محله محله زندگی» در سال های اخیر جامعه هدف را به خوبی پوشش می‌دهد و آسیب های اجتماعی را کاهش می دهد این موضوع از درک مسئولین مرتبط از این اقدام برنامه ریزی مناسب و اصولی ناشی می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر در حوزه اعتیاد، مصرف‌کنندگان از مواد اعتیادآور سنتی به نوع صنعتی آن رو آوردند و طرح «محله ما محله زندگی» که یکی از اهداف خود را پیشگیری از اعتیاد در نظر گرفته است می‌تواند در این حوزه اقدامات گسترده‌ای را انجام دهد.

شادکام با بیان این که جامعه با استفاده از برگزاری چنین برنامه‌ها و طرح هایی باید جامعه را پاکسازی کند، تاکید کرد: «طرح محله ما محله زندگی» در حوزه شهروندی بواسطه کاهش آسیب های اجتماعی توانسته است توانمندی های فراوانی را در میان مردم ایجاد کند که امر مهمی محسوب می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به این که باید همکاران شهرداری و مردم نقاط ضعف این طرح را بررسی کرده و در راستای تقویت و بهبود آن ارائه کنند خاطرنشان کرد : آنچه که در شهرداری مورد نظر است فعال سازی برنامه های فرهنگی در حوزه مصونیت سازی جامعه است لذا نیازمند همکاری همه مسئولین در ارگان های دولتی است.

جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در این مراسم گفت: خانواده ها پیشگام و بسترساز مهم پیشگیری از اعتیاد هستند و وظیفه بسیار خطیری در این زمینه بر عهده دارند.

ماشاء الله صادقی با اشاره به اینکه بسیاری از خانواده ها از آگاهی و دانش کافی در خصوص پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر برخوردار نیستند، گفت: باید با برگزاری دوره ها و همایش‌های آموزشی برای ارتقای سطح آگاهی های این قشر گام برداشت و سطح ایمنی آنان را افزایش داد.

وی افزود: باید راهکارهای موثر فرزندپروری و آگاهی های خانواده ها نسبت به عوامل موثر در پیشگیری از اعتیاد فرزندانشان به مواد مخدر و آسیب‌های آن در ابعاد مختلف و نقش خانواده و جامعه در این زمینه برای والدین تشریح و تبیین شود.

صادقی گفت: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی با هدف آموزش، حساس سازی و ارتقای آگاهی‌های خانواده ها نسبت به پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر دوره ها و همایش‌های آموزشی را برای اقشار مختلف و از جمله خانواده ها برگزار می‌کند. 

وی برخورداری از زندگی سالم و هدفمند را حق همگان دانست و اظهار داشت: سلامت در مفهوم کلی آن در برگیرنده بسیاری از ابعاد زندگی اعم از جسمی ، روانی، اجتماعی و معنوی می باشد که این امر نیازمند آگاهی از تمامی مسائلی است که به نوعی بر سلامت انسان در زندگی شهری تاثیر می گذارد و صرفاً با درمان بیماری ها سلامت جامعه تحقق نمی یابد.

جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در ادامه بیان کرد: اجرای برنامه های پیشگیرانه در حوزه های مختلف سلامت همگانی بر اساس سیاست ها و برنامه های شهرداری امری مفید و موثر است که ضروری است به آن پرداخته شود که در راستای تحقق این مهم اجرای سلسله کارگاه های آموزشی مهارت زندگی و سبک های فرزند پروری، ایستگاه ها، جشنواره ها و نمایشگاه ها در حوزه سلامت روان از جمله آموزش الگوی زندگی سالم ، اجرای برنامه های مناسبتی سلامت محور ، آموزش های سلامت محور در قالب نقاشی و سرگرمی برای کودکان ، و… از مهمترین اقداماتی است که در این خصوص می توان نسبت به آن اقدام كرد.

صادقی گفت: به منظور پیشگیری از آسیب های اجتماعی و ارتقای سلامت همگانی شهروندان ، برنامه های محوری در بوستان ها در قالب مشاوره پیشگیری و درمان اعتیاد ، مشاوره خانواده، سلامت روان، مضرات قلیان و مواد مخدر ،مشاوره پیشگیری از اعتیاد ، مشاوره کودک و سلامت اجرا می شود.

جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همچنین مشاوره خانواده را شامل ارائه خدمات مشاوره خانواده با موضوعات آسیب های اجتماعی، تربیت کودک، ازدواج و… عنوان کرد و افزود: همچنین ایستگاه سلامت روان و ارائه خدمات مشاوره سلامت روانی شهروندان نیز برپا می شود. 

وی مضرات قلیان ، مواد مخدر و استعمال دخانیات را مورد توجه قرار داد و گفت: با هدف افزایش سطح آگاهی جوانان و خانواده ها نسبت به مضرات قلیان و مواد مخدر و روشهای مقابله و پیشگیری آن فرهنگسازی به منظور آگاه سازی عمومی شهروندان نسبت به خطرات ناشی از استعمال هرگونه دخانیات اطلاعات لازم به جامعه ارائه شود.

صادقی افزود: ایستگاه پیشگیری از اعتیاد با هدف آگاه سازی عمومی در جامعه نسبت به مصرف مواد مخدر و افزایش اطلاعات عمومی در خصوص ریشه ها، علل و عوامل اعتیاد و روشهای پیشگیری از آن و همچنین غرفه کودک و سلامت که به برگزاری جشنواره نقاشی کودکان، قصه گویی و مسابقه با رویکرد سلامت می پردازد نیز قابل توجه است.

منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۳٫۰۶٫۱۵ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=10856

برچسب ها