به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر محمدرضا عارف در مراسم تکریم و معارفه نماینده رئیس جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مراسم، سختترین جبهه درمیان رزمندگان را جبهه مقابله با موادمخدر خواند و اظهار کرد: این بلیه روح و روان انسان و کانون خانواده را هدف قرار گرفته است.
معاون اول رئیسجمهور مبارزه با موادمخدر را سختترین و پیچیدهترین مبارزه دانست و ضمن یادآوری شهادت چهار هزار نفر و ۱۲ هزار مجروح و جانباز در راه مبارزه با موادمخدر، تأکید کرد: اگر این رزمندگان نبودند، با هدفگیری دشمن در جنگهای نرم، مطمئناً وضعیت خانمانبرانداز موادمخدر به مراتب بدتر از امروز بود، امروز به برکت خون شهدا و ایثار رزمندگان در این جبهه، خوشبختانه رشد این مسیر و سربازگیری از آن متوقف شده که امیدوارم با تدابیر اندیشیده شده و برنامه تحولی در این زمینه به رشد منفی برسیم و وضعیت قابل قبولی داشته باشیم.
عارف با اشاره به شخصیت وزیر کشور و دبیرکل جدید ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: هر دو عزیز از خدمتگزاران صدیق و شجاع انقلاب و اخلاقمدار هستند و اشتراکات فراوانی دارند.
وی در ادامه، با اشاره به نگاه دقیق و عمیق وزیر کشور و تلاشهای شبانهروزی وی، سردار ذوالفقاری را نیز چهرهای آشنا برای همه عزیزان در این صحنه و افراد دغدغهمند در حوزه امنیت کشور دانست و گفت: ایشان با ایثار، از تمام مسئولیتها سربلند بیرون آمدند و امیدوارم در این جبهه جدید نیز پیروزی خوبی داشته باشد.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه موادمخدر معضل قدیمی و مربوط به تمام کشورها و هدف آن نابودی خانوادهها است، گفت: موادمخدر قادر است جوانی را که میتواند مؤثر و سرپناه برای خانواده باشد، به عنوان یک انگل اجتماعی تبدیل کند و در کشور ما نیز سابقه طولانی دارد.
عارف ادامه داد: نخستین قانون در رابطه با ممنوعیت موادمخدر مربوط به ۱۲۹۰ است، ما نمیتوانیم دشمن را خوب تشخیص دهیم، بیش از اینکه هدف دشمن باشد باید هدفمان نیروهای خودی و حفظ آنها باشد.
تمام سازمانها، کشورها و گروههای ضربه خورده از انقلاب اسلامی در رأس فتنه شوم موادمخدر هستند
عارف بیان کرد: بعد از انقلاب با توجه به ویژگیهای ارزشی انقلاب ما یکی از مهمترین دغدغههای نظام مقابله با این پدیده شوم بود، اگر قبل از انقلاب در رأس این فتنه شوم، وابستگان و سرسپردگان و عوامل وابسته به رژیم طاغوت بودند، بعد از انقلاب استبکار به صورت مستقیم و غیرمستقیم در رأس این جبه بود و در رأس آن سازمانها، کشورهای و گروههای ضربه خورده از انقلاب اسلامی بودند لذا جبهه بعد از انقلاب به مراتب سنگینتر از قبل انقلاب بود.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: قبل از انقلاب، این جبهه، مدافعینی از دربار و وابستگان به رژیم داشت اما بعد از انقلاب همه نیروهای انقلابی روبهروی این جبهه قرار گرفتند، یکطرف جبهه خودی بود که در جبهههای دیگر نیز باید میجنگیدیم اما این جبهه هیچ وقت فراموش نشد.
عارف با اشاره به دغدغههای مقام معظم رهبری در جلسات با مسئولین، گفت: مقابله با موادمخدر یکی از دغدغههای همیشگی ایشان بوده است.
وی با اشاره به آمار و ارقام موجود در زمینه اعتیاد و موادمخدر، تصریح کرد: پشت این جبهه شوم، قدرتهای بزرگ و مافیا وجود دارد و تجارت مهمی در دنیا است.
افزایش قابل توجه کشفیات شیشه، دستگیری خردهفروشان، متلاشی شدن باندها و جمعآوری معتادان متجاهر
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به روند بسیار خوب و رو به پیشرفت در مقابله با موادمخدر، گفت: در سال ۱۴۰۲، هزار و ۶۸۰ باند موادمخدر متلاشی شدند که ۱۳ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۱ بوده است همچنین در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد افزایش ۲۰ درصدی کشفیات موادمخدر صنعتی از نوع شیشه، افزایش ۳۵ درصدی دستگیری خردهفروشان و افزایش ۱۰۰ درصدی جمعآوری معتادان متجاهر بودیم.
عارف با تأکید بر اینکه موادمخدر را یک تهدید جدی برای نظام میدانیم، گفت: دشمنان در جبهه فیزیکی هیچ کاری نتوانستند بکنند، تمام استکبار در طول هشت سال رو در روی انقلاب جوان قرار گرفت اما در این جبهه اگر انسجام، وحدت و یکپارچگی نباشد به زحمت میتوانیم خود مان را حفظ کنیم لذا در اینجا مَنیت مطرح نیست، ستاد مبارزه با موادمخدر برای تقسیم کار است و همه باید احساس مسئولیت کنند، فکر نکنیم یک سازمان با یک مسئول و دبیرکل باید آن کار را انجام دهد، خیر، آن نقش محور را دارد و ستون خیمه است.
وی ضمن تشکر از حضور بخش خصوصی در میدان مبارزه با موادمخدر، اظهار کرد: مطمئناً برای رسیدن به پیروزی خوب باید بخش خصوصی به میدان بیاید.
معاون اول رئیس جمهور با طرح این پرسش که چه نگاهی باید به معتاد و چه برخوردی با توزیعکنندگان داشته باشیم، گفت: این مباحث چالشی است و در ظرفیت چند دقیقه جلسه نمیگنجد اما بحثهایی جدی است.
عارف یادآور شد: در مقطعی به صورت جد، به درمان نگاه ویژه داشتیم و این موضوع را عین یک امراض اجتماعی میدانستیم و باید این نگاه را داشته باشیم.
وی ادامه داد: آنچه در برنامه تحول باید دنبال شود، این است که از تجربه خودمان در مقاطع مختلف یک جمعبندی داشته باشیم همچنین از تجربه دیگر کشورها در این زمینه استفاده کنیم و به راهحل مناسب برسیم.
معاون اول رئیس جمهور گفت: میتوانیم با برنامهریزی به افرادی که ترک اعتیاد کردند، اشتغال بدهیم، توان آنها را بالا ببریم، آنها را در جامعه جذب کنیم، برای استخدام به خاطر اینکه اعتیاد داشتند بلافاصله آنها را رد نکنیم.
عارف، قاچاق موادمخدر تهدید جدی علیه امنیت ملی دانست و خاطرنشان کرد: معضل اعتیاد یکی از مهمترین دغدغههای جامعه و زمینهساز اکثر جرائم و مفاسد اجتماعی است.
وی با بیان اینکه نتوانستیم اعتیاد را ریشهکن کنیم و سن اعتیاد پایین آمده است، گفت: این هشدار جدی برای دانشگاهها و آموزش و پرورش است، باید مهمترین راهبردمان در جامعه متوجه جوانان و نوجوانان باشد.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: علیرغم تلاشهای زیاد، با شرایط مطلوب فاصله داریم که این مهم بازنگری، تغییر در روشها ضمن بهرهگیری از تجربیات موفق سایر کشورها را میطلبد.
راهکارهای مقابله با موادمخدر باید مبتنی بر کنترل و کاهش جدی تقاضای مصرف باشد
عارف افزود: راهکارهای مقابله با موادمخدر باید مبتنی بر کنترل و کاهش جدی تقاضای مصرف باشد، اگر تقاضا را مدیریت نکنیم، عرضه راهکار و جای خودش را پیدا میکند و زمانیکه تقاضا وجود داشته باشد، جلوگیری از توزیع موادمخدر ناممکن خواهد شد بنابراین راهکارها باید مبتنی بر کاهش تقاضای مصرف باشد.
وی از پیشگیری به عنوان مهمترین برنامه در زمینه مقابله با موادمخدر نام برد و گفت: باید در این رابطه فرهنگسازی کنیم، ما در رسانه ملی چه میزان درباره مقابله با این پدیده فرهنگسازی میکنیم؟
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در زمینه مبارزه با موادمخدر قانون وجود دارد، گفت: بندهای قانونی باید مبنای سیاستگذاری و تصمیمگیری قرار گیرد.
عارف با ابراز خرسندی مجدد از انتصاب دکتر ذوالفقاری، تأکید کرد که تمام دستگاهها باید حداکثر همکاری را با ستاد مبارزه با موادمخدر داشته باشد و بر کمک دولت در این مسئله بسیار مهم، تغییر مسیر رشد اعتیاد و منفی شدن آن اعلام آمادگی کرد.
انتهای پیام/