• امروز : جمعه - ۲۹ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 20 - شوال - 1446
  • برابر با : Friday - 18 April - 2025
کل پست ها: 73412اخبار امروز : 0
3

برنامه‌هایی برای توانمندسازی، آموزش و پیشگیری از مصرف مواد در دانشگاه‌ها تدوین می‌شود

  • کد خبر : 106953
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۹
برنامه‌هایی برای توانمندسازی، آموزش و پیشگیری از مصرف مواد در دانشگاه‌ها تدوین می‌شود

مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم با بیان اینکه مصرف مواد مخدر توسط برخی از دانشجویان در ایام امتحانات وجود دارد، گفت: برنامه‌هایی برای توانمندسازی، آموزش و پیشگیری از مصرف مواد در دانشگاه‌ها تدوین می‌شود.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر به نقل از شفقنا؛ دکتر حمیدرضا حسن آبادی با بیان اینکه مصرف مواد مخدر در ایام امتحانات در بین برخی از دانشجویان وجود دارد و قابل انکار نیست، اظهار کرد: نمی توانیم به صورت آماری اعلام کنیم که چه تعداد از دانشجویان به مصرف این مواد در این ایام روی می آورند.

وی تصریح کرد: در سازمان امور دانشجویان همواره وضعیت تمامی دانشجویانی که به مصرف مواد روی می آورند را رصد و بررسی می کنیم. این گونه نیست که در مواقع خاص نظیر دوران امتحانات به این موضوع حساس باشیم.

مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم ادامه داد: سازمان امور دانشجویان هر سال تفاهم نامه همکاری مشترک با ستاد مبارزه با مواد مخدر منعقد می کند، وظیفه دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم نیز این است که هر سال بر اساس برنامه هایی که در خصوص وضعیت مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان دارد با ستاد در تعامل باشد، گزارش ارائه دهد همچنین گزارش هایی نیز دریافت کند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس تفاهم نامه فوق سازمان امور دانشجویان هر ساله بر اساس برنامه های خود در خصوص مقابله و پیشگیری از مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تامین مالی می شود. حتی باید در برنامه های ستاد در این زمینه دخالت و همکاری داشته باشد.

مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم اظهار کرد: بنابراین مصرف مواد مخدر به شکل کلی در بین دانشجویان به شیوه های مختلف در وزارت علوم رصد و متناسب با آن برنامه هایی برای توانمندسازی، آموزش و پیشگیری از مصرف مواد برای دانشگاه ها تدوین می شود.

حسن آبادی یادآور شد: بخشی از اطلاعات مربوط به مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان را نمی توانیم در اختیار رسانه ها قرار بدهیم، اما قطعا این موضوع یکی از مهم ترین برنامه های پیشگیرانه، پایش، مداخله و ارتقا سازمان امور دانشجویان است.

وی با اشاره به راه اندازی سامانه «صدای مشاور دانشجو» در دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: این سامانه با هدف حمایت از دانشجویان در ایام امتحانات و کاهش عوارض ناشی از فشارهای روانی در این ایام راه اندازی شد و این یکی از برنامه های مهم سازمان برای پیشگیری گرایش دانشجویان به سمت رفتارهای آسیب زا است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: دانشجویان تا ۲۰ بهمن ماه از ساعت ۱۸ تا ۲۴ و در دو بخش اختصاصی «روانشناسی» و «مشاوره تحصیلی» خدمات مشاوره تلفنی را به صورت رایگان ارائه خواهد کرد.

حسن آبادی با بیان اینکه دانشجویان می‌توانند بدون نیاز به معرفی و اعلام مشخصات خود، با مشاوران مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه ها تماس گرفته و از خدمات مشاوره تلفنی رایگان بهره‌مند شوند، اظهار داشت: پیش بینی می شود اجرای طرح در کاهش افت تحصیلی دانشجویان، مدیریت هیجانات منفی و اضطراب امتحان و همچنین پیشگیری از عوارض منفی و فشار روانی ناشی از امتحانات اثربخش باشد.

وی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر همه دانشجویان دانشگاه های داخلی دارای کارنامه سلامت هستند، گفت: در این کارنامه دانشجویان از نظر سلامت جسم و روح مورد سنجش قرار می گیرند و در حال حاضر تمامی دانشجویان مقاطع مختلف اعم از کاردانی، کارشناشی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه ها دارای کارنامه سلامت هستند. در واقع این دانشجویان در بدو ورود این کارنامه را دریافت می کنند و تا زمان فارغ التحصیلی از دانشگاه ها مورد پایش و ارزیابی قرار می گیرند.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=106953

برچسب ها