مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران با اشاره به آمار تکاندهنده فوت هر سه ساعت یک نفر در کشور به دلیل مصرف مخدرهای سمی گفت: کارگروهی ویژه در استانداری تهران جهت کاهش مرگ و میر ناشی از مصرف مخدرهای ناخالص تشکیل میشود.
دکتر سیاوش شهریور در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: وزارت کشور به عنوان یک نهاد هماهنگکننده و سیاستگذار سعی کرده تاکنون آمار مرگ و میر ناشی از مصرف مخدرهای سمی را با انجام اقدامات پیشگیرانه به حداقل برساند و این موضوع در شورای اجتماعی استانها نیز مطرح و مورد بررسی قرار گرفته است.
وی ارتقاء آموزشها، ورود جامعه مدنی، افزایش و تجهیز کمپهای ترک اعتیاد را از جمله اقداماتی عنوان کرد که استانداری جهت پیشگیری از اعتیاد افراد جامعه به مخدر انجام داده است، افزود: مواد مخدر صنعتی که اکثر به دلیل وجود مواد ناخالص سمی هستند، سبب افزایش مرگ و میر معتادان میشود. این موضوع باید به صورت شفاف به اطلاع مردم برسد و هشدارهای لازم نیز ارائه شود.
شهریور با بیان اینکه استانداری تهران با سیاستهای دولت تدبیر و امید و مقام عالی وزارت مبنی بر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر موافق و همسو است، گفت: به تقویت حوزه عمومی جهت پیشگیری از اعتیاد معتقد هستیم و ارتباط میان گروه های رسمی و غیررسمی، دولتی و غیر دولتی در این رابطه ضرورت دارد.
به گفته مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران، اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر علاوه بر کمک به دولت جهت کاهش چالشهای پیش رو در این رابطه، سبب امنیت خاطر افراد جامعه در این حوزه میشود.
وی ادامه داد: معتقدیم نهادهای مدنی و سمنها در این حوزه میتوانند نقش پویایی را در پیشگیری از اعتیاد ایفا کنند. روحانیت، مردم، نخبگان اجتماعی و فرهنگی با فعالیت در اين زمینه ميتوانند یاریرسان دولتمردان باشند.
شهریور با اشاره به اینکه جهت تحقق این رویکرد استانداری همه سمنهای مرتبط با موضوع اعتیاد را دعوت به همکاری کرده و با آنها جهت فرهنگسازی و بسترسازی مبارزه با مواد مخدر ارتباط برقرار کرده است، گفت: سیاست اصلی ما در استانداری استفاده از این راهکار برای مبارزه با مواد مخدر است و به نظرم این تجربه، نهاییترین تجربه در امر مبارزه با مواد مخدر خواهد بود.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران با تاکید بر اینکه سیاست و نقشه راه ما تقویت سمن ها جهت اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر است، گفت: اين سازمان ها پرچم دار مبارزه با مواد مخدر هستند و به دلیل سابقه طولانی در انجام اقدامات مردمی همکاری آنها با استانداری و وزارت کشور بسیار اثر بخش خواهد بود.
وی در رابطه با بودجه ای که استانداری در این رابطه اختصاص داده است، گفت: بودجه ستاد مبارزه با مواد مخدر در بخش فرهنگی و اجتماعی مشخص است و برای این رویکرد صرف می شود ولی در استانداری علاوه بر این بودجه ستاد، علاقه مندیم از بودجه سایر نهادهایی که در این عرصه اقدامات اجتماعی انجام می دهند، همچون سازمان های مدنی که بودجه ای مستقل از دولت دارند برای مبارزه اجتماعی با اعتیاد بهره مند شویم.
شهریور دست یاری به همه سازمان های مردمی که هدف و اساسنامه آنها کمک به تحقق رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر است دراز کرد و در رابطه با اقداماتی که استانداری می تواند جهت ارائه هر چه بهتر آموزش های پیشگیری از اعتیاد انجام دهد، اظهار داشت: یکی از برنامه های آتی استانداری تهران به روز کردن آموزش های پیشگیری از اعتیاد است، سعی میکنیم؛ با همکاری شورای آموزش و پرورش شهر و استان تهران با اتخاذ رویکردهایی، آموزش ها را به صورت فکر محور و برنامه محور به مردم ارائه دهیم.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران با بیان اینکه دیدگاه اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر مورد اتفاق نخبگان فرهنگی و اجتماعی است، تاکید داشت: در صدد هستیم که نگاهمان نسبت به این موضوع از دروازه های علمی و کاربردی گذر کند.
وی به روز رسانی و ارتقاء سطح آموزش های پیشگیری از اعتیاد را ضروری دانست و تصریح کرد: سعی می کنیم آموزش های فکر محور از طریق استانداری را جهت پیشگیری از اعتیاد در آینده نزدیک عملیاتی کنیم.
شهریور در ادامه آمار فوت هر سه ساعت یک نفر در کشور به دلیل مصرف مواد مخدر سمی بسیار تکان دهنده است، گفت: کارگروهی ویژه در استانداری تهران جهت کاهش مرگ میر ناشی از مصرف مخدرهای ناخالص تشکیل می شود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران با اشاره به اینکه اکثر مخدرهای سمی با القاب فریبنده همچون لاغری و زیبایی افراد جامعه را درگیر می کند، تاکید کرد: از روحانیون، ائمه جمعه، فرمانداران و شهرداران و سایر کسانی که امر اجتماعی را بر عهده دارند و با مردم در اراتباط هستند خواستهایم جهت ارائه هشدار و آموزش به هموطنان پا به عرصه عمل بگذارند.
وی انجام تحقیقات جهت ریشهیابی هرچه بهتر گرایش به مواد مخدر را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: جهت کاهش گرایش به اعتیاد باید همه علل اعتیاد را ریشه یابی و جهت رفع ان تلاش کرد.
متبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۳٫۰۶٫۰۹