به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ با ابلاغ سياستهاي كلي در باب مبارزه با موادمخدر، جهتگیریهـا و راهبردهـای کلان بـرای تحقـق اهـداف نظـام در این امر، مشخص شد که توسعه مطالعات و پژوهشهای بنیادی، کاربردی و توسعهای در امر مبارزه با موادمخدر، روانگردان، پیشگیری و درمان معتادان با تکیه بر دانش روز دنیا و استفاده از ظرفیتهای علمی و تخصصی ذیربط در کشور، در بند ۱۰ سیاستهای کلی مورد تأکید قرار گرفته است.
در اين راستا ستاد مبارزه با موادمخدر به عنوان مرجع اصلي، بسترهاي لازم را براي انديشمندان، پژوهشگران، مؤلفان و مترجمان به منظور مشاركت علمي در جهاد مقدس مبارزه با موادمخدر، روانگردان و پیشسازها را فراهم کرده است تا نسبت به تحقيق و تدوين پژوهشهای كاربردي، بنيادي و توسعهاي مبادرت ورزيده و به اين ترتيب شاهد تقويت علم نافع براي ضربه زدن به بنیان موادمخدر و نيز پیشگیری در مقابله با تهدیدات و آسیبهای ناشی از مواد مخدر و روانگردان در جامعه اسلامي باشيم.
تحقیقات انجام شده در حوزه مواد مخدر و اطلاعات حاصل از آنها در بهبود سیاستها، راهبردها و برنامهها نقش چشمگیری داشته است.
روزهای ۲۴ لغایت ۲۹ آذر به عنوان هفته پژوهش معرفی شده و دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر نیز در این راستا اقداماتی داشته است.
از اهم اقدامات صورت گرفته میتوان به تصویب و ابلاغ اولویتهای پژوهشی ملی و استانی مورد نیاز حوزههای مختلف امر مبارزه با مواد مخدر به دانشگاههای سطح کشور به منظور بهرهگیری از ظرفیت دانشگاههای سراسر کشور جهت تدوین طرحهای پژوهشی کاربردی و پایاننامه های تحصیلات تکمیلی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در عرصه مبارزه سختافزاری و نرمافزاری اشاره کرد.
تعامل با دانشگاهها و مراکز علمی به منظور بهره گیری جدی از ظرفیت پایان نامه های تحصیلات تکمیلی دانشجویان در عرصه مبارزه سختافزاری و نرم افزاری با انعقاد قراردادها و حمایت مادی و معنوی از پایاننامه کارشناسی ارشد و دکتری و تدوین طرح ملی مبارزه همه جانبه با مواد مخدر دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر از دیگر اقدامات صورت گرفته در این رابطه است.
از دیگر اقدامات صورت گرفته دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر در هفته پژوهش میتوان به جذب اندیشمندان و فرهیختگان حوزه های مختلف جهت انجام پژوهش در رابطه با مسائل مواد مخدر، روانگردان ها و موضوعات مرتبط با امر مبارزه با مواد مخدر از طریق حضور فعال در نشست ها و نمایشگاه های مرتبط با موضوع مواد مخدر اشاره کرد.
در این راستا همچنین جلسات هماندیشی و بارش فکری در خصوص بهکارگیری و اجرای ایده های نوآورانه و پژوهشی برای همکاری بیشتر و بهرهگیری بهینه از اندیشمندان و فرهیختگان دانشگاههای سراسر کشور در زمینه تخصصهای مختلف با همکاری شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور و دوره های آموزش تخصصی و عمومی برای کارکنان صورت گرفته است.
تقدیر و تشکر از محققین و اندیشمندان حوزه مبارزه با مواد مخدر، اعتیاد و روانگردانها، انعقاد تفاهمنامه با دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی، حمایت از برگزاری همایشها و کنگرههای علمی، نمایشگاههای تخصصی و نشستهایعلمی نیز از جمله دیگر اقدامات انجام شده توسط دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر در هفته پژوهش است.
تولید محتوای آموزشی، بررسی و ارزیابی عناوین کتب مرتبط به منظور حمایت از آثار فاخر در عرصه مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها، مدیریت و تدوین، چاپ الکترونیکی و انتشار فصلنامه علمی اعتیاد پژوهی و بارگذاری آنها در پایگاههای علمی کشور، رصد مراکز علمی و پژوهشکدههای کشور نیز از اهم اقدامات انجام شده در هفته پژوهش است.
تعامل با شرکتهای دانشبنیان، پارکهای فناوری، مراکز رشد و شتابدهنده در حوزه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر، مشارکت در تدوین برنامه عملیاتی، پایش مستمر اسناد بالادستی، خلاصهسازی اسناد، سیاست ها و …، مدیریت مرکز نوآوری و کارآفرینی و بررسی طرحهای نوآورانه نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته در هفته پژوهش است.
از دیگر اقدامات انجام شده در این رابطه نیز میتوان به تحلیل راهبردی سخنرانیها و بیانات مقام معظم رهبری مدظله العالی، همکاری با مراکز پژوهشی حاکمیتی، تدوین راهبردها و برنامههای ستاد مبارزه با مواد مخدر، تدوین گزارشهای سیاستی از مأموریتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر و اهم رویدادها و روندهای جهانی، منطقهای و اقدامات و دستاوردهای ستاد مبارزه با مواد مخدر و در نهایت ترجمه کتب مورد نیاز حوزههای تخصصی دبیرخانه این ستاد اشاره کرد.