به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ ظهر امروز چهاردهمین جشنواره ملی کارفرمایان سلامت محور و خانههای بهداشت کارگری برتر در محل مرکز همایشهای برج همراه اول با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیران این وزارتخانه و مسوولان حوزه مبارزه با مواد مخدر و منتخبان این جشنواره برگزار شد.
در این نشست، محمد چکشیان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشکر از تلاشگران حوزه بهداشت و سلامت کارگران، گفت: رهبر انقلاب در دیدار با کارگران نکته مهمی گفتند. گفتند جامعه کار و تولید با خانوادهشان نیمی از جامعه هستند و اگر حال اینها خوب باشد، حال کل جامعه خوب است. پس کار در جهت سلامت کارگران، تلاش برای سلامت جامعه است.
وی افزود: کارگران ستون فقرات تولید هستند و اگر سلامت جسم و روان داشته باشند، بهرهوری رخ میدهد. ما مدیریت صرفا اقتصادی و بهرهکشانه قدیمی به کارگر داریم. در این نوع نگاه سلامت، فرهنگ، و ارتقا توان کارگران اصلا مطرح نبوده و هیچ اولویتی ندارد. نگاه ما اما به انسان متفاوت است. اولویت ما برای بهرهوری هم بخاطر توجه به نیروی کار از همه جنبههای عاطفی و جسمی و.. است.
چکشیان تاکید کرد: نگرش کارفرمایان ما نیز متحول شده و ما شاهد بهبود در نوع نگاه با تحقق مسئولیت اجتماعی کارفرمایان در حوزه سلامت جسم و روان کارگران هستیم. نمونههای موفق خانه بهداشت کارگری در این راستا باید معرفی و مورد تقدیر قرار گرفته و کارایی این سطح از توسعه پرسنلی برای توسعه خود بنگاه و بهره وری باید نشان داده شود. ما امیدواریم این مسیر توسعه یابد.
وی افزود: ما با دو سند ملی سلامت روان جامعه کارگری و سند پیشگیری از اعتیاد جامعه کارگری، گام جدی در جهت اجتماعی شدن برنامههای وزارت کار برخواهیم داشت و امروز نیز سند جامع ملی پیشگیری و مبارزه با گسترش اعتیاد در جامعه کارگری را مطابق با سند برنامه ملی پیشگیری از شیوع اعتیاد در جامعه کار و تولید تدوین و ابلاغ کردیم.
در ادامه نشست، همچنین علی بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: حدودا ۲.۷ درصد رشد اقتصادی مشخص شده در برنامه هفتم توسعه به حوزه بهرهوری مرتبط است و این موضوع کاملا به کارکرد و سلامت نیروی کار ارتباط دارد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی امروز در آیین چهاردهمین جشنواره ملی تجلیل از کارآفرینان سلامتمحور و خانههای بهداشت کارگری بیان کرد: فعالیت کارفرمایان در عرصه توجه به حوزههای مختلف کار به ویژه سلامت نیروی کار برای مجلس شورای اسلامی بسیار مهم است.
وی افزود: بسیار مهم است که چه میزان قوانین مرتبط با حوزه کار و تولید به ویژه مقررات حوزه سلامت نیروی کار رعایت میشود.
بابایی کارنامی ادامه داد: اگر به کلیدواژههای قوانین به طور خاص در حوزه روابط کار توجه کنیم، چالشهای کمتری در این راستا وجود خواهد داشت.
وی همچنین اضافه کرد: تجلیل از کارفرمایان پیشگام در حوزه سلامت جامعه کار و تولید باید در اولویت قرار گیرد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: اصل اهمیت کار و سلامت نیروی کار باید مورد توجه خاص همه متولیان و فعالان این بخش باشد.
وی همچنین تاکید کرد: در حال حاضر به طور تقریبی ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه پنهان در حوزه سلامت مردم هزینه میشود.
شهران غفاری، سرپرست معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی نیز با اشاره به آسیبهای ناشی از حوادث کار، تاکید کرد: ما باید در ایران چشماندازمان برای به صفر رساندن آسیب را برنامهریزی کنیم. ما برای پرداختن به سلامت نیروی کار ساختار درستی نداریم و آنقدر بخشهای مختلف سلامت به دستگاههای متعدد سپرده شده که بعضی از آنها فراموش شده است یا به شکل درستی به آنها پرداخته نمیشود.
در پایان این نشست، از این برنامه ملی پیشگیری از اعتیاد جامعه کار و تولید رونمایی شد.