به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر محمد جمالو درباره راهکارهای مؤثر پیشگیری از اعتیاد دانشآموزان و نوجوانان اظهار کرد: این موضوع به فراخور هر فردی دارای راهکار متفاوت است اما اگر بخواهیم الگوی راهها را بگوییم، نخستین موضوع، سخن گفتن درباره خانوادهها است.
وی مهمترین نهاد را در پیشگیری از اعتیاد نوجوانان، خانواده دانست و یادآور شد: ما باید بتوانیم موضوعات را با روش صحیح به فرزندان انتقال دهیم.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: معتقدیم هویتبخشی، استفاده از ظرفیت همسالان و روشهای آموزشی فعال مانند تئاترهای تعاملی، بازیهای هدفمند و مهارتآموزی میتواند اثربخشی شایانی در پیشگیری از اعتیاد داشته باشد.
جمالو در ادامه؛ مهارتآموزی را نیز به مثابه آموزش رانندگی دانست و افزود: هیچ وقت در یک جلسه و با یک کلاس نمیتوان مهارت رانندگی را به دیگران آموخت و نیاز به تکرار، تداوم دارد و فرد باید در شرایط قرار بگیرد، در بحث پیشگیری از اعتیاد فرزندان نیز باید فرزند در شرایطی قرار بگیرد که بتواند نه به اعتیاد بگوید و خودآگاهی داشته باشد.
وی در پاسخ به به سؤالی مبنی بر اینکه آیا اکنون اعتیاد دانشآموزان نگرانکننده و تبدیل به بحران شده است گفت: در اینکه فرزندان ما به خاطر وجود فضای مجازی بیشتر در معرض اعتیاد قرار گرفتهاند، شکی نیست اما اینکه دچار بحران هستیم خیر، اینگونه نیست.
وی در پایان گفت: نمیتوانیم نفی کنیم که این قشر جامعه در معرض آسیب اعتیاد قرار ندارند اما حتی نباید یک دانشآموز هم مبتلا به اعتیاد باشد.