به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر محمد جمالو در نشست خبری دومین نمایشگاه یاریگران زندگی و پارک یادگیری که صبح امروز برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره چهار هزار شهید مبارزه با مواد مخدر گفت: اعتیاد یک آلودگی جسمی، روانی، اجتماعی، پیشرونده، عودکننده و مزمن است که پشت هرکدام از این واژهها، درههایی از مشکلات و سختیها برای افراد معتاد نهفته شده است، در واقع میتوان اعتیاد را به سرطان تشبیه کرد؛ چرا که سرطان نیز یک بیماری مزمن است و فردی که به آن مبتلا میشود به راحتی نمیتواند از آن رهایی یابد.
وی افزود: برای اینکه افراد را از این آلودگی بزرگ نجات دهیم، لازم است به درستی و با دقت، درباره حجم آسیب و مشکلات آن، بیان مسئله داشته باشیم و اگر این بیان، دقیق و کافی نباشد، به آن هدفی که میخواهیم نمیرسیم.
معاون دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان داشت: در هر آلودگی باید سه رکن مهم «محیط آلوده، عامل آلودگی و میزبان آسیبپذیر» را در نظر بگیریم، در سالهای اخیر، هر سه رکن دچار تغییرات زیاده شدهاند و چالشهای جدیدی را پیش روی خانوادهها و مسئولان این حوزه قرار داده است.
جمالو تصریح کرد: از منظر «محیط آلوده»؛ تا دیروز شاید بچههای ما محیط زندگیشان در خانواده و خویشاوندان بود ولی امروز فرزندان با وجود بستر فضای مجازی، به همه ابعاد جغرافیایی دسترسی دارند. همچنین از منظر «عامل آلودگی»؛ ما در گذشته با چند نوع محدود از عامل آلودگی روبرو بودیم ولی امروز با ۱۴۷۰ نوع ماده مخدر در دنیا روبرو هستیم که هر روز هم به اسامی آن اضافه میشود. از منظر «میزبان آسیبپذیر»؛ در گذشته بچهها با خودساختگی و قدرت تصمیمگیری بالاتری بزرگ میشدند اما امروز فرصت تابآوری در فرزندان کمتر شده است و با کوچکترین مشکل کم میآورند؛ لذا باید بتوانیم فرزندانمان را بهعنوان میزبان در برابر آسیب مواد مخدر واکسینه کنیم، چرا که محیط آلوده و عامل آلودگی تحت کنترل ما نیست.
وی با بیان اینکه دومین نمایشگاه عمومی یاریگران زندگی و پارک یادگیری از ۲۳ لغایت ۲۹ آبان در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار خواهد شد، گفت: «امید، انرژی و ابتکار» شعار اصلی این نمایشگاه است و هدف این است که شرکتکنندگان با مهارتهای زندگی آشنا و در برابر شرایط پیچیده نیز توانمند شوند.
رئیس نمایشگاه یاریگران زندگی با بیان اینکه در نظام پیشگیری از اعتیاد نیاز به تحول داریم، افزود: این نمایشگاه هرساله برگزار خواهد شد تا اول به خودمان و بعد مردم گزارش دهیم که در حوزه پیشگیری چه کارهایی انجام شده است؛ لذا نمایشگاه یاریگران زندگی به دنبال تحول در حوزه پیشگیری با استفاده از ظرفیتهای کارشناسی و درونسازمانی است.
وی در پایان یادآور شد: نمایشگاه یاریگران زندگی برای رسیدن به یک فهم مشترک با دیگر نهادها و سازمانها برگزار می شود تا به این مسئله پاسخ دهیم که پیشگیری از اعتیاد برای فرزندان امروز چگونه است؟ چگونه پیشگیری کنیم که اثربخش باشد؟ همچنین در این نمایشگاه پارک یادگیری را مستقر کردیم که بزرگترین بخش نمایشگاه میباشد تا آموزههای پیشگیری از اعتیاد را از طریق مکانیزم آموزش فعال به دانش آموزان منتقل کنیم. این پارک آموزههای پیشگیرانه بهصورت بازی و سرگرمی به نوجوانان و دانشآموزان ارائه میشود. همچنین آزمایشگاه پلیس برای نمونهبرداری قرصهای لاغری و… در فضای نمایشگاه برای انجام نمونه دایر است.
