استاندار سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان برای مبارزه با موادمخدر هزینههای زیادی را متحمل شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه سیستان و بلوچستان، علی اوسط هاشمی در جلسه شورای مبارزه با موادمخدر استان بیان کرد: افزایش نرخ بیکاری، کاهش سن جرم، افزایش مجرمان زن در عرصه قاچاق موادمخدر باید به طور جدی مورد توجه و آسیبشناسی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد زندانیان موادمخدر در زندانهای استان بیکار و ۳۶ درصد آنان نیز در سنین ۱۶ تا ۲۹ سال هستند افزود: این آمار هشدار و خطر جدی برای مسئولان و دست اندرکاران امور اجتماعی است.
استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: آسیبهای ناشی از واقعشدن استان در خط مقدم قاچاق باید شناسایی و سند مبارزه و چشم انداز پنج ساله برای استان ترسیم شود.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان اضافه کرد: مبارزه با موادمخدر و قاچاقچیان، پیشگیری از اعتیاد و درمان معتادان نیازمند کار فرهنگی است زیرا میل به تقاضا و مصرف که با نیروی انتظامی و امنیتی قابل پیشگیری نیست.
وی بیان کرد: تنوع موادمخدر صنعتی و سنتی زنگ خطر بزرگ برای خانوادههاست، آموزش و پرورش و دانشگاهها برای تنویر افکار عمومی از میان والدین و دانش آموزان و دانشجویان یارگیری کنند زیرا آمارها نشان از هشدار و زنگ خطر جدی میدهد.
هاشمی گفت: آمار بالای معتادان در سطح جامعه رسالت مسئولان را سنگینتر میکند زیرا باید برای نجات بشریت تلاش کنند.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: نباید اجازه دهیم مناطق آلوده چهرهای منطبق با ساکنانش بگیرد بلکه باید سیمای منطقه را تغییر و نگاه روانشناختی را نسبت به نگاه انسانی توسعه دهیم.
همچنین در این جلسه ملاشاهی جانشین فرمانده مرزبانی سیستان و بلوچستان نیز گفت: در پنج ماه امسال ۱۳ تن موادمخدر در مرزهای سیستان و بلوچستان کشف شده که بیشتر در هنگ مرزی میرجاوه و سراوان بوده است.
ملاشاهی با بیان اینکه بیش از دو تن موادمخدر نیز به صورت کولهباری در هنگ مرزی زابل کشف شده است، گفت: میزان کشفیات موادمخدر در مرزهای سیستان و بلوچستان نسبت به مدت مشابه در سال قبل کاهش داشته است.