به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر محمد جمالو معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در آیین امضای این تفاهمنامه گفت: واقعیت آن است که ما قاطعانه در جنگ با مبارزه با مواد مخدر هستیم و با داشتن هزاران کیلومتر مرز مشترک با بزرگترین کشور تولیدکننده مواد مخدر دنیا، کار سختی را پیش رو داریم. امروز اعتیاد یک اپیدمی و آلودگی فراگیر جهانی است و کل دنیا درگیر آن است. همه کشورها نیز تلاش میکنند، میزان آلودگی به اعتیاد را در کشورشان کاهش دهند.
وی با بیان اینکه در هر آلودگی باید سه بُعد «محیط آلوده، عامل آلودگی و میزبان آسیبپذیر» را در نظر بگیریم، تصریح کرد: در سالهای اخیر، هر سه بُعد دچار تغییرات شگرفی شده است. از منظر «محیط آلوده»؛ تا دیروز شاید بچههای ما محیط زندگیشان در خانواده و خویشاوندان بود ولی امروز فرزندان با وجود بستر فضای مجازی، به همه ابعاد جغرافیایی دسترسی دارند. همچنین از منظر «عامل آلودگی»؛ ما در گذشته با چند نوع محدود از عامل آلودگی روبرو بودیم ولی امروز با ۱۴۷۰ نوع ماده مخدر در دنیا روبرو هستیم که هر روز هم به اسامی آن اضافه میشود. از منظر «میزبان آسیبپذیر»؛ در گذشته بچهها با خودساختگی و قدرت تصمیمگیری بالاتری بزرگ میشدند اما امروز چون خیلی از خانوادهها دچار عارضه مهربانی مفرط شدهاند، فرصت تابآوری را در فرزندان کم کردهاند که در نتیجه فرزندشان با کوچکترین مشکل خم میشود و کم میآورد و قدرت حل مسئله و نه گفتن را ندارد. لذا اینها سه دلیل اصلی شکلگیری اپیدمی هستند.
معاون دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان داشت: ستاد دارای ظرفیتهای حاکمیتی بسیار مغتنمی است و در تلاشیم با کمک دیگر سازمانها، قدری از این آسیب را کم کنیم و با کمترین میزان از این آسیب، در کشور روبرو باشیم.
جمالو گفت: در چند سال گذشته مباحث پیشگیری از اعتیاد در برخی کتب دانشگاهی درج شده است اما لازم است که ادبیات دانشگاهی در حوزه پیشگیری را به روز تر کنیم؛ لذا میخواهیم که پیامهای پیشگیرانه در تمامی رشتهها، با ادبیات مختص همان رشته، نشر داده شود؛ میدانیم مسئله بزرگ است اما کارهای بزرگ با تقسیم کردن به کارهای کوچک انجام میشود.
وی از برگزاری نمایشگاه یاریگران زندگی در تاریخهای ۲۳ تا ۲۹ آبان ماه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خیابان حجاب خبر داد و گفت: در این نمایشگاه که همزمان با هفته مبارزه با آسیبهای اجتماعی در مدارس برگزار میشود، تمامی دستگاههای فرهنگی و پیشگیری کشور دور هم جمع شوند و دستاوردهای خود را به نمایش میگذارند، در واقع این نمایشگاه نمونهی کوچک شدهی خدمات را به دانشآموزان و والدین نشان میدهد.
همچنین دکتر داود مهدوی زادگان رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاه در علوم انسانی و انسانی در آیین این مراسم گفت: سازمان سمت الگوی چابکی دارد و از ظرفیت خوبی از اساتید و دانشجویان برخوردار است که همگی دغدغهمند هستند و مستقیم با سمت همکاری دارند.
وی افزود: اینکه قرار است با نهادی همکاری کنیم که با آسیبهای اجتماعی مرتبط است، برای ما ارزشمند است، لذا میبایست برای آموزش مباحث پیشگیری از اعتیاد و بیان آنها در کتب دانشگاهی به یک ادبیات دانشگاهی برسیم تا شاهد اثربخشی این اقدام باشیم.
گفتنی است؛ اجرای طرحهای آموزشی مشترک در زمینه تولید کتابهای درسی در حوزه فعالیتها و اهداف مشترک، تألیف ترجمه و تدوین کتابهای مورد نیاز و مرتبط در حوزه پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر، همکاری در زمینه نشر الکترونیک، برگزاری نشستها و دورههای علمی کارگروههای آموزشی، پژوهشی با محوریت پیشگیری از اعتیاد، همکاری در معرفی آثار علمی و برنامههای پژوهشی تبادل اطلاعات، درج پیامهای پیشگیری از اعتیاد در کتب تألیفی، از جمله مفاد این تفاهمنامه میباشد.



