وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: با امضای همکاری بین دو کشور بولیوی و ایران، ضمن توسعه مناسبات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در زمینه مبارزه با مواد مخدر نیز همکاری دو کشور جدیتر میشود.
به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مصطفی محمد نجار در حاشیه امضای تفاهمنامه همکاری با فیلیپه کاسیرس گارسیا معاون دفاع اجتماعی و مواد تحت کنترل وزارت کشور دولت چند ملیتی بولیوی، گفت: ایران و بولیوی دو کشوری هستند که مناسبات فی مابینشان در حال توسعه است و این مناسبات در حوزههای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شکل گرفته است.
وی افزود: اراده مسوولین عالی دو کشور بر این است که مناسبات را گسترش دهیم و توافقهای کلانی در سطح ریاست جمهوری دو کشور صورت گرفته است.
نجار ادامه داد: مواد مخدر یکی از زمینههایی است که ما بین وزارت کشور ایران و بولیوی در حال انجام است و با توجه به تجربیاتی که جمهوری اسلامی ایران در سه دهه گذشته داشته و بیشترین هزینهها را نیز در زمینه مبارزه با مواد مخدر صرف کرده است، در کنار کشوری که کانون اصلی کشت مواد مخدر است، هزینههای گزافی را پرداخته است، اما در عین حال تجربیات زیادی را نیز کسب کرده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: ایران در حوزه مواد مخدر، مباحث مطالعاتی و تحقیقاتی فراوان انجام داده و در حوزه مقابله با کاهش عرضه مواد مخدر نیز همواره تلاش میکند، ضمن آنکه بحث درمان معتادان نیز یکی از برنامههای مهمی است که در حال اجراست.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران اقدامات وسیعی را در زمینه مبارزه با مواد مخدر انجام داده است، گفت: هماهنگیهای خوبی با کشورهای همسایه داریم و دفتری به نام JPC در تهران فعال است تا برای تبادل اطلاعات و عملیاتهای مشترک با مرکزیت این دفتر، برنامهها انجام میشود.
به گفته نجار، تجهیز مرزها، انسداد مرزها برای جلوگیری از مواد مخدر به داخل کشور، بخش دیگری از مهمترین اقدامات ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طبق آمار سازمان ملل بیش از ۸۷ درصد از کشفیات جهانی، مربوط به جمهوری اسلامی ایران است که نشاندهنده فداکاری و جانبازی نیروی انتظامی ایران در حوزه مبارزه با مواد مخدر است. همچنین در بحث درمان معتادان نیز برخورد روان درمانی و سایر اقدامات علمی، تجربیات خوبی در کشور ایران وجود دارد که قابل استفاده برای سایر کشورهاست.
وی گفت: بر اساس تفاهمنامه همکاری که بین دو کشور ایران و بولیوی به امضا رسیده، ایران میتواند از تجربیات خوبی که کشور بولیوی در زمینه مبارزه با مواد مخدر از جمله مبارزه با کشت “کوکایین” دارد، در مبارزه با کشت “خشخاش” در افغانستان استفاده کند.
به گزارش ایسنا، همچنین در این مراسم فیلیپه کاسیرس گارسیا معاون دفاع اجتماعی و مواد تحت کنترل وزارت کشور دولت چند ملیتی بولیوی درباره همکاری بین ایران و بولیوی، گفت: آموزش افسران ضد مواد مخدر بولیوی، انتقال تکنولوژی از ایران به کشور بولیوی، مبادله تجربیات بین دو کشور، مهمترین برنامههای همکاری مشترک بین ایران و بولیوی در زمینه مبارزه با مواد مخدر است.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه ایران توانسته بر اساس مطالعات علمی و با بهرهگیری از امکانات پزشکی، مبتلایان مواد مخدر را تحت کنترل و مداوا قرار دهد، به اعتقاد دولت بولیوی، این اقدام یکی از مهمترین راههای کنترل عرضه محسوب میشود که مورد توجه بولیوی قرار گرفته است.
وی افزود: این همکاریها بری آن است که بتوانیم اطلاعات پلیس مواد مخدر خود را به روزتر، کارآمدتر و مجهز به امکانات روز کنیم تا کارآیی سازمانی مواد تحت کنترل وزارت کشور دولت بولیوی ارتقا یابد.
گارسیا تصریح کرد: قاچاقچیان بخشی از جرایم سازمان یافته را تشکیل میدهند که محدود به ملیتها و مرزها نیستند و بخش عمدهای از فعالیتهای آنها فراملی و فرامرزی است. لذا استفاده از تجربیات هر دو کشور میتواند در کنترل این مواد موثر باشد.
معاون دفاع اجتماعی و مواد تحت کنترل وزارت کشور دولت چند ملیتی بولیوی ادامه داد: سیاست دولت بولیوی در حوزه مبارزه با مواد مخدر و قاچاق این مواد ویرانگر، ملی و بر اساس احترام به حقوق بشر است. لذا تلاش میکنیم ضمن آنکه قاچاق را در داخل کشور کنترل کنیم، بلکه ماده اولیه کوکایین را نیز تحت کنترل درآورده و از تولید و عرضه آن در کشور در خارج مرزها جلوگیری کنیم.
وی تاکید کرد: از بین بردن آزمایشگاههای مربوط به تولید مواد مخدر با پیشساز کوکایین، یکی از مهمترین اقداماتی است که در مبارزه با مواد مخدر دولت بولیوی شکل گرفته است.
گارسیا خاطرنشان کرد: دولت بولیوی تمام برنامههای خود را به کار گرفته تا از تولید “کوکا” و عرضه آن در جامعه جهانی جلوگیری کند.
منبع خبر: ايسنا ۹۱/۱۲/۸