دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی از جمعآوري ۸۸۰۰ معتاد طي ۴ ماه نخست امسال در استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي؛ محمدعلی نصرتی در اولین نشست تخصصی مدیران شهری با موضوع رويكرد اجتماعی مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد: در ۴ ماه اول سال ۹۳ پلیس مبارزه با مواد مخدراستان، بالغ بر ۸۸۰۰ نفر آلوده به مواد مخدر را جمع آوری و به مراکز ترک اعتیاد معرفی کرده است لیکن تا زمانی که مبارزه اجتماعی و همه گیر نشده است ، مقابله به تنهایی مثمر بثمر واقع نخواهد شد، لذا به همان میزان باید در بعد پیشگیری اولیه از اعتیاد نیز متمرکز شویم و در جامعه حساسیت ایجاد کنیم.
وي با بیان اینکه اعتیاد، بنیانهای اجتماعی جامعه را ویران میکند، افزود: ۵۵ درصد طلاق و اکثر جرایم، جنایات و نا به سامانیهای اجنماعی از این منبع نشات میگیرد. دغدغه و نگرانیهای خانوادهها از فضای سالم و امن بیرون از خانه، اطلاعرسانی از بلایا و آسیبهای مخرب و جدی سوء مصرف مواد مخدر، هوشیاری و آگاهی فرزندان و مراقبت ها و نظارت اجتماعی و خانوادگی را میطلبد.
دبیر شورای هماهنگی استان در ادامه گفت: اقدامات، امتیازات و توزیع امکانات در سطح استان، باید با اولویت و مبتنی بر نگرانیها و خواسته مردم در خصوص مبارزه با مواد مخدر انجام پذیرد.
نصرتي خاطر نشان کرد: عملکرد همه مسئولین، دست اندرکاران و نمایندگان مردم باید آمیخته به رنگ و بوی الهی و به دور از تظاهر و تفاخر، در راه خدمت به خلق خداوند متعال انجام پذیرد و همه ما خدا را ناظر و شاهد بر اعمالمان بدانیم تا در روز قیامت و در پیشگاه حق تعالی و مردم شرمسار و بی پاسخ نباشیم.
وي عنوان کرد: امکانات و ظرفیتهای زیادی برای استفاده در امر مبارزه با مواد مخدر در جامعه وجود دارد که متاسفانه بعضا برای امور غیر ضروری هزینه می شوند. وی افزود : باید تمامی تشکل ها و ظرفیت های سازمانی ، صنفی ، خیرین ، اجتماعی، مذهبی ، فرهنگی و فرهیخته جامعه را تشویق کنیم تا با جهت دهی درست و هم افزایی بتوانیم حداکثر بازدهی و بهره لازم را بدست آوریم . باید شرایط و امکاناتی را در مراکز ترک اعتیاد و درمان و کاهش آسیب فراهم کنیم تا فرد معتاد نیز به این باور برسد که یک مدیریت خیرخواهانه و اراده جمعی برای اصلاح و بهبودی فرد در تلاش و تکاپوی است.
دبیر شورای هماهنگی استان در پایان اظهار کرد: ضرورت دارد تمامی دستگاه ها علی الخصوص مراکز آموزشی و فرهنگی در عرصه پیشگیری حضور پویا و فعال داشته باشند.
نصرتی گفت: شهرداریها و سازمانهای وابسته به آنها در شهرهای دارای ۵۰۰ هزار نفر جمعیت و بالاتر و مراکز استان ها موظفند علاوه بر برنامههای مصوب ، حداقل ۱۰ درصد از بودجه فرهنگی و اجتماعی مصوب سالانه خود را در چهارچوب برنامه ها و فعالیت های ابلاغی از سوی دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر به امور پیشگیری از اعتیاد و درمان و کاهش آسیب معتادان و حمایت های اجتماعی از معتادان بهبود یافته اختصاص دهند، همچنین گزارش عملکرد اجرایی این بند را هر سه ماه یکبار به وزارت کشور و دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر ارائه نمایند . انتظار می رود شهرداری استان همکاری و همیاری های لازم با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را بیش از پیش داشته باشد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي۹۳٫۵٫۲۸