به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر محمد جمالو در دومین همایش ملی مجمع خیرین یاریگران زندگی که صبح امروز _سه شنبه- با حضور جمعی از خیرین، کارآفرینان و فعالان اجتماعی در سالن شهید شکاری ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: واقعیت این است ما با یک آلودگی جهانی در عرصه اعتیاد روبه رو هستیم و این موضوع منحصر به جایی نیست و تمامی کشورها درگیر آن هستند؛ اپیدمی اعتیاد سالهاست که در جهان در اوج قرار گرفته است و کشور ما نیز به دلیل هممرز بودن با یکی از کشورهای اصلی تولید کننده موادمخدر دنیا، در معرض آسیب قرار دارد و سالانه متحمل خسارتهای مالی و جانی بسیاری میشود.
وی افزود: بر اساس آمارهای سازمان ملل ۳۰۰ میلیون نفر در دنیا مصرفکننده مواد مخدر هستند و سالانه ۱۷۰ هزار نفر در امریکا جان خود را بر اثر مصرف این مواد از دست میدهند. یعنی یک سوم مرگ و میرهای ناشی از مواد مخدر فقط در آمریکا اتفاق میافتد. همچنین تغییر مواد مخدر سنتی به مواد مخدر صنعتی در افغانستان در سالهای اخیر محسوس بوده است.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: اقدامات مختلفی در حوزههای مقابله، پیشگیری، درمان و توانمندسازی در کشورمان برای مبارزه با موادمخدر حال انجام است، البته همچنان با نقطه آرمانی فاصله داریم. بسیاری از استانها نیز خیلی خوب عمل کردند اما قدرت یک زنجیره گاهی تحت تاثیر یک حلقه ضعیف از آن زنجیره قرار میگیرد.
جمالو تصریح کرد: بحمدالله با اقداماتی که انجام شده، میزان آلودگی به اعتیاد در کشورمان، نسبت به دیگر کشورها کمتر است و این موضوع مرهون جانفشانی بیش ۴ هزار شهید بزرگوار، حضور خیرین و یاری مردم میباشد، البته بازهم بیش از این میتوان کار کرد و وظیفه ماست که هرکس با بالاترین سطح کارایی، کار و فعالیت خود را انجام دهد.
وی با خاطرنشان کردن این موضوع که اپیدمیها در جهان به سه دلیل شکل میگیرند، گفت: عامل آلودگی، محیط آلوده و میزبان آسیب پذیر سه دلیل اصلی شکلگیری اپیدمی هستند و در حال حاضر میزان آسیبهای موجود در جامعه با چند دهه اخیر قابل قیاس نیست، اما با تدابیر اندیشیده شده، مقابله با آنها به خوبی انجام شده است.
معاون دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به اهمیت ظرفیت خیرین گفت: چون ما با یک اپیدمی رو به رو هستیم برای یافتن فرصتهای بیشتر در دل آسیبها در سازمانهای غیر چابک لازم است از ظرفیت خیرین نیز بهره بگیریم. باید تلاش کنیم مجمع خیرین یاریگران زندگی در هر استان در بالاترین سطح کار کند.
جمالو تاکید کرد: آگاهی و آموزش در حوزه پیشگیری از اعتیاد امری مهم است که به لطف خدا با در راس قرار گرفتن دکتر مومنی و دکتر کاظمی در وزارتخانههای کشور و آموزش و پرورش، انشالله دغدغهای در این خصوص نخواهیم داشت.
وی در ادامه افزود: هر روز مواد مخدر جدیدی در دنیا معرفی میشود و فرزندان ما نیز در فضای مجازی بیکرانی قرار دارند. در خصوص میزان آسیب پذیری باید بگویم فرزندان ما امروز به خوبی مهارتهای زندگی را نمیآموزند و با این شرایط در محیط قرار میگیرند، لذا تا زمانی که سطح آگاهی و آموزش کودکان و نوجوانان ارتقا نیابد، نمی توانیم شاهد جلوگیری از آسیب اعتیاد باشیم؛ اعتیاد موضوعی است که بیش از هر چیز افراد در سنین پایین را تهدید میکند.