نخستین دوره آموزش مسئولان فنی و کارکنان ٤٢ کمپ ترک اعتیاد تحت نظارت بهزیستی خراسانرضوی، بهمدت سه روز در دانشگاه علمیکاربردی بهزیستی مشهد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در این دوره آموزشی، پزشکان، مسئولان فنی، مؤسسان و هیئت مدیره، اعضای گروههای خودیار، مددیار و سایر کارکنان کمپها درباره دستورالعملها، قوانین، آییننامهها و وظایف نهادهای مختلف در مورد موضوع ترک و درمان اعتیاد، آموزشهای لازم را فرا گرفتند.
معاون امور پیشگیری بهزیستی خراسانرضوی در افتتاحیه این دوره گفت: مسئولان فنی کمپها درمقابل تمام اتفاقات و رویدادهایی که در این مراکز میافتد، مسئولیت دارند و باید پاسخگوی مراکز قانونی باشند.
حسن حاجیپور افزود: ورود به کمپهای ماده ١٥ که تحت نظارت بهزیستی است، اجباری نیست و افراد باید کاملا داوطلبانه وارد کمپ شوند.
وی با تأکید بر اینکه در کمپهای ماده ١٥ ورود اختیاری و داوطلبانه است، بیان کرد: سمزدایی در این مراکز تاکنون به شیوه پرهیزمدار انجام میشده، اما از هنگام ورود شیشه و آمفتامینها به بازار اعتیاد که مشکلات روانی و آسیبهای مغزی برای بیماران ایجاد میکنند، تجویز مقداری دارو برای بیمار در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: تجویز یا خوراندن هرگونه دارو در کمپها فقط با تجویز پزشک مرکز انجام میشود و ارائه دارو در غیر این روش، ممنوع و برای کمپ مسئولیت قانونی دارد؛ مگر اینکه پزشک در جریان قرار بگیرد و موارد را کتبا تایید کند.
ماشاءا.. صادقی جانشين دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان نيز با تاکید بر اینکه انسداد مرزهای شرقی بهشکل بسیار خوبی انجام شده است، بیان کرد: فقط ١٠ درصد از مواد مخدر مکشوفه در خراسانرضوی از مرزهای شرقی وارد کشور میشود و بقیه از سایر مسیرها و بعضا از تهران به مشهد قاچاق میشود.
وي گفت: از ١٤٠ هزار معتاد خراسانرضوی فقط پنج هزار نفرشان از مرحله بیماری عبور کرده و وارد تجاهر و مجرمیت شدهاند؛ زیرا برای درمان داوطلبانه اقدام نکردهاند.
صادقي با تاکید بر اینکه معتادانی که برای درمان مراجعه میکنند بیمار و غیرمجرم محسوب میشوند، افزود: اگر در هر مرحله از دستگیری، مدرکی دال بر تحتدرمانبودن معتاد مشاهده شود. تمام این اقدامات برای آن است که معتقدیم اعتیاد حتی در بدترین اشکال آن درمان شدنی است و باید کمپها و مراکز ترک اعتیاد، همت و وقت بیشتری برای این کار بگذارند.
وی گفت: نقص روشهای درمانی در این است که قراردادها و دستورالعملها بهصورت کامل رعایت نمیشود.
همچنين مدرس دوره آموزشی مسئولان فنی کمپهای اعتیاد نیز بیان کرد: درمان اعتیاد یک کار تیمی است و باید در طولانیمدت و بهصورت همکاری چند گروه و نهاد اجتماعی انجام شود.
دکتر رضا نادری افزود: خانواده، انجمن معتادان گمنام (NA) ، گروههای خودیار کمپها و جامعه دوستان پاکشده، از جمله گروههایی هستند که در فرایند درمان معتاد، نقش مهمی بازی میکنند.
این روانپزشک خاطر نشان کرد: باید به معتادانی که برای ادامه درمان وارد انجمن معتادان گمنام میشوند، تاکید کنیم که در انتخاب راهنما و اعترافاتی که در نزد راهنما میکنند، دقت لازم را داشته باشند تا اطلاعات ریز خانوادگی در اختیار افراد غیرصالح قرار نگیرد.
وی با تاکید بر پرهیز از خوددرمانی معتادان توسط خودشان و افراد بهبودیافته گفت: تمام داروها باید با نظر مسئول فنی تجویز شود؛ زیرا عوارض داروها و تداخلات آنها در یکدیگر، فقط توسط پزشکان امکان تشخیص و شناخت دارد.
منبع خير: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۳٫۵٫۲۷