به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری: مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: برگزاری هفتمین همایش کانونهای دانشجویی همیاران سلامت نویدبخش این مطلب است که خوشبختانه اهتمام جدی از سوی مسئولان سازمان امور دانشجویان برای فعالیت کانونها در دانشگاهها وجود دارد و کانونهای همیاران سلامت از مرحله گذار عبور کرده و روندهای منطقی بر فعالیت آنها حاکم گردیده است و توانستهاند برای نظام پیشگیری کشور و دانشگاه تولید ارزش کنند.
محمدهادی عسگری برگزاری این همایش در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید امری هوشمندانه عنوان کرد و افزود: آموزش و توانمندسازی نقش مهمی در پیشگیری از آسیبها دارد و دانشجویان عضو کانونهای همیاران باید تسلط ذهنی و عملکردی به مسائل و آسیبهای اجتماعی داشته باشند تا بتوانند بهعنوان سفیران پیشگیری در دانشگاه ایفای نقش کنند.
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: دانشگاه و مجموعه کنشگران و کارگزاران آن باید در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود در حوزه آسیبها فعالانه عمل نمایند چرا که وقتی بحث از مسئولیت اجتماعی میشود ناظر به وظایف و تکالیف ذاتی نیست. مسئولیت اجتماعی دانشگاه ایجاب میکند تا نسبت به تربیت دانشجوی مسئول و مشارکتجو که به ارزشهای جامعه متعهد است، اهتمام ویژهای به عمل آید.
محمدهادی عسگری گفت: از ویژگیهای دانشگاه ایرانی این است که دانشجویان متناسب با علایق خود میتوانند در گروههای دانشجویی از جمله انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی و سایر گروهها فعالیت نمایند. بر این اساس کانونهای فرهنگی یکی از بنیادیترین عرصهها در جهت فعالیتهای داوطلبانه و تقویت سرمایه فرهنگی میباشند و فعالیت در کانونها از انزوا جلوگیری میکند.
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد افزود: به موازاتی که وجوه مختلف زندگی مدرن، مرزهای خود را در زیست اجتماعی و فرهنگی انسانها گسترش میدهد وجوه زندگی انجمنی فروکش میکند و با فروکش پیدا کردن زندگی انجمنی، فعالیت و تعامل اجتماعی غائب میشود و نوعی انزوا، احساس خلاء و بیهویتی ظاهر میشود و کانونهای فرهنگی دانشجویان میتوانند این خلاء را پر نموده و کار ویژه حیاتبخشی و هویتسازی داشته باشند.
عسگری اظهار داشت: با توجه به سرعت تغییرات اجتماعی باید بپذیریم که جامعه امروز جامعهای پرمخاطره است اما مدیریت مخاطرات به دلیل افزایش آگاهی و به میدان آمدن فناوریهای نوین امری ممکن است و در حوزه مدیریت مخاطرات هم کانونها میتوانند در افزایش تابآوری و آموزشهای پیشگیرانه برای اعضا برنامهریزی نمایند و برنامههای متنوعی را طراحی و اجرا کنند.
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر در پایان با اشاره به تدوین بسته سیاستی و دستورالعمل اجرایی فعالیت نسل دوم کانونهای یاریگران زندگی در اداره کل فرهنگی و پیشگیری ستاد گفت: این موارد برای دریافت نظرات دانشجویان عضو کانونها، اساتید دانشگاه ها و مدیران سازمان دانشجویان در اختیار سازمان امور دانشجویان قرار میگیرد تا با استفاده از نظرات ایشان تکمیل و نهایی شود.