قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه مواد مخدر از کشف یک کارگاه تولید مواد مخدر از نوع شیشه امسال در گیلان خبر داد و گفت: ۱۸۰ نقطه آلوده در گیلان شناسایی شده که ۲۹ نقطه مربوط به رشت است.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، علیرضا جزینی ظهر امروز در نخستین نشست منطقهای دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای منطقه یک و معاونان حوزه ستادی گیلان، اصفهان، تهران، همدان، قم، مرکزی و مازندران اظهار کرد: امسال برنامههای ستاد مبارزه با مواد مخدر با رویکرد اجتماعی تدوین شده است.
وی به توجه ویژه دولت به موضوع مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و افزود: نشست مذکور به دلیل وجود بعضی از اشتراکها در استانهای همجوار و ایجاد تعامل، رصد مواد مخدر در منطقه، افزایش سطح کیفی، جمعآوری معتادان و مقابله با روانگردانها برگزار شده است.
جزینی با تاکید بر توسعه مشارکتهای مردمی برای مبارزه با معضل اعتیاد، بیان کرد: راهاندازی کمیته زنان و پیشسازها در منطقه، بررسی راهکارهای اشتغالزایی و حرفهآموزی با عنوان صیانت در نشست منطقهای دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای منطقه یک بررسی میشود.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خواستار تشکیل جلسه و تعامل بین دستگاههای عضو در استانها شد و تصریح کرد: سال گذشته تنها سه جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در گیلان تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه ۵۱ تا ۱۰۰ هزار نفر معتاد در گیلان وجود دارد، گفت: سالانه ۴۰ تن مواد مخدر در گیلان مصرف میشود.
جزینی از کشف یک کارگاه تولید مواد مخدر از نوع شیشه امسال در گیلان خبر داد و یادآور شد: ۱۸۰ نقطه آلوده در استان شناسایی شده که ۲۹ نقطه مربوط به رشت است.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه ۴۰ درصد از جرایم گیلان توسط معتادان انجام میشود، خاطرنشان کرد: گیلان پنج تا ۱۰ هزار نفر معتاد متجاهر دارد.
وی مبارزه با مواد مخدر را اولویت نخست نیروی انتظامی در سال جاری عنوان کرد و افزود: نقش ایستگاههای بازرسی در برخورد با توزیع مواد مخدر حائز اهمیت است.
جزینی از آموزش یک میلیون و ۱۲۲ هزار نفر در زمینه پیشگیری از اعتیاد در گیلان خبر داد و بیان کرد: سال گذشته ۴۶ درصد از برنامهها در استان انجام شده است.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بر پیشگیری از فرهنگ استفاده از تریاک در گیلان تاکید کرد و گفت: گیلان ۳۲۹ مرکز غیر دولتی در بخش درمان اعتیاد دارد ضمن اینکه هفت مرکز دولتی در این زمینه فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه ضرب و شتم و به زنجیر کشیدن معتادان در مراکز غیر دولتی گزارش شده است، تصریح کرد: سال گذشته تعداد ۵۵ هزار نفر به مراکز درمانی ترک اعتیاد در گیلان مراجعه کردند.
جزینی به مراجعه ۴۶ هزار نفر به مراکز درمانی اعتیاد در سه ماه نخست امسال در گیلان اشاره کرد: جلوگیری از نشت متادون از مراکز درمانی استان حائز اهمیت است.
*راهاندازی مرکز اقامتی میانمدت زنان معتاد در گیلان
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از بررسی راهاندازی مرکز اقامتی میانمدت زنان معتاد در گیلان خبر داد و یادآور شد: آمادگی راهاندازی دو مرکز مذکور در گیلان را داریم.
وی با بیان اینکه راهاندازی مرکز ماده ۱۶ در سطح کشور مورد تجدید نظر قرار گرفته است، بیان کرد: مراکز مذکور به مرور تبدیل به ماده ۱۵ میشوند.
جزینی راهاندازی کمیته نظارتی در گیلان را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: تنها در سه شهرستان گیلان مرکز ام.آی.تی وجود دارد.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خواستار بررسی وجود متادون در عطاریها شد و بیاد کرد: نشت متادون از مراکز درمانی باید بررسی شود.
وی با اشاره به فعالیت ۱۴ سازمان مردمنهاد در زمینه اعتیاد در گیلان، اظهار کرد: تعداد ۱۰ مرکز پیشگیری از اعتیاد در گیلان فعالیت میکند.
جزینی بر تشکیل جلسه در حوزه کمیته حقوقی مبارزه با مواد مخدر در گیلان تاکید کرد و گفت: انعقاد تفاهمنامه با صدا و سیمای مرکز گیلان مبنی بر اجرای ۸۴ برنامه درباره اعتیاد از جمله فعالیتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال جاری در این استان است.