• امروز : جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
16

رسانه ها بستر مناسبی برای آموزش و پیشگیری از اعتیاد هستند

  • کد خبر : 10111
  • ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۴:۵۶

 فرماندار ساری گفت : رسانه ها اعم ازدیداری و نوشتاری بستر مناسبی برای آموزش و اطلاع رسانی و جلب مشارکت عمومی برای پیشگیری از اعتیاد می باشند. ˈ جواد واحدی ˈ با گرامیداشت روز خبرنگار رسالت خبرنگاری را امر ارزشمند خواند و گفت : رسانه ها یکی از با ارزش ترین وسیله آگاهی رسانی همگانی […]

 فرماندار ساری گفت : رسانه ها اعم ازدیداری و نوشتاری بستر مناسبی برای آموزش و اطلاع رسانی و جلب مشارکت عمومی برای پیشگیری از اعتیاد می باشند.

ˈ جواد واحدی ˈ با گرامیداشت روز خبرنگار رسالت خبرنگاری را امر ارزشمند خواند و گفت : رسانه ها یکی از با ارزش ترین وسیله آگاهی رسانی همگانی هستند و بدلیل جایگاه و اهمیت کلیدی آن در اجتماع نقش بی بدیلی دارند .

فرماندار مرکز استان در زمینه تغییر چرخه مواد مخدر در حال حاضر می گوید : متاسفانه چرخه اعتیاد به سمت مصرف موادصنعتی رفته و این مواد نسل جوان ما را بشدت تهدید می کند. باتوجه به تمایل نوجوانان و جوانان به مصرف روانگردان ها اطلاع رسانی و هشداردهی درمورد آثار سوء این مواد باید از سطح مدارس آغازشود.

وی افزود : البته تنها حرف زدن در مورد اثرات منفی مواد مخدر کافی نیست و بهترین راه این است که مدیران مدارس با هماهنگی مسئولان ذیربط، امکان بازدید نوجوانان و جوانان از مراکز نگهداری معتادان را فراهم آورند تا به صورت عینی با خانمان سوزی اعتیاد آشنا شوند و مشاهده کنند که چگونه مواد مخدر یک انسان را به تباهی می کشاند.

وی به خانواده ها توصیه کرد در مهمانی های خانوادگی بحث مواد مخدر و آسیب های آنها را مطرح کرده و نسبت به اطلاع رسانی به فرزندان خود اقدام کنند.در راستای کاهش اعتیاد باید در کاهش آسیب های فردی ،اجتماعی و خانوادگی گام برداشت تا سایر افراد سالم جامعه را مصون سازیم.

واحدی تاکید کرد : امروز زمانی نیست که بخواهیم مساله مواد مخدر را مخفی نگاه داریم ، بیان ضرر و زیان های ناشی از استفاده مواد و ویران گریهای آن باید از پایه به دانش آموزان مدارس و همچنین دانشگاه ها به خوبی اطلاع رسانی شود.با توجه به گستردگی مواد مخدر راهی جز مبارزه آشکار و همچنین بیان کردن معضلات وشاخه های منفی آن به جوانان وجود ندارد .

وی خطاب به اعضای شورای فرهنگی شهرستان اظهار داشت : مسئولین نهادهای فرهنگی شهرستان با جدیت ،آگاه سازی و اطلاع رسانی را در مدارس ،دانشگاه ها و خانواده ها پیگیری و در این زمینه همت بیشتری از خود نشان دهند.

رییس شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدرشهرستان ساری گفت: یکی از مباحث مورد اشاره در آیین نامه تعیین تکلیف و مراقبت های پس از خروج از مراکز درمانی که توسط مقام عالی قضایی ابلاغ شد ایجاد مراکز توانمندسازی و جامعه پذیری معتادان بهبودیافته است.

فرماندار ساری از ۱۱۲ مرکز مجاز درمانی شامل ماده ۱۵ این شهرستان خبر داد و اضافه نمود : این مراکز شامل کمپ ها ،مراکز درمان سرپایی دولتی و غیر دولتی،مراکز سوء مصرف مواد مخدر ،به اضافه یک مرکز ماده ۱۶ می باشد . البته سازمان های مردم نهاد در حوزه مواد مخدر شامل ۸ مرکز تحت عنوان CBO و ۱۵ مرکزNA نیز فعالیت دارند .

وی مراکزغیر مجازدر شهرستان را دو مورد اعلام کرد که با هماهنگی های به عمل آمده در اسرع وقت تعطیل شد.

رییس شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تحقیقات بعمل آمده در حوزه اشتغال و بیکاری بررسی ها نشان داده است که افراد تحصیلکرده و شاغل بیشتر درگیر اعتیاد هستند که این نشان می دهد نمی توان از بیکاری به عنوان عامل اصلی در اعتیاد یاد کرد.

وی هم چنین به اقدامات کمیته فرهنگی درمانی و آموزشی در راستای شناسایی مواد مخدر و آسیب و تهدیدات آن اشاره کرد و اعلام داشت : برگزاری همایش پیشگیری از اعتیاد ، برگزاری کلاس های آموزشی اعم از مهرت زندگی ،کنترل خشم ،عوارض مصرف مواد برای افراد آسیب پذیر ، فعال سازی و پشتیبانی هیات مذهبی در مناطق آسیب پذیر ، برگزاری نمایشگاه های سیار مواد مخدر در ۱۰ مسجد و بسیاری از فعالیت های فرهنگی و آموزشی در پیشگیری ،مقابله و درمان بمنظور اتخاذ تصمیمات لازم در راستای کاهش آسیب های اعتیاد صورت گرفته است .

وی هم چنین به اقدامات مهم فرهنگی ،آموزشی ،پیشگیری در مناطق آسیب پذیر شهرستان اشاره کرد و اظهار داشت : طرح ویزیت رایگان ،بازدید متعدد از مناطق ،کنترل ورود و خروج افراد مظنون ، برگزاری جلسات محلی در تشریح مضرات اعتیاد،کمک و حمایت مالی به خانواده های آسیب پذیر ،پرداخت وام خود اشتغالی از جمله عملکرد این کمیته بوده است .

واحدی اقدامات مقابله ایی در راستای مبارزه با مواد مخدر در روستاها را بسیار امر مهم اعلام کرد و خاطرنشان کرد : برگزاری آموزش دهیاران و شورا ها پیرامون عوارض سوء مصرف مواد مخدر ،نشست با روسای کلانتری ها و پاسگاه های انتظامی روستایی به منظور جلو گیری از توزیع مواد مخدر ،برگزاری همایش ها و نشست های مختلف فرهنگی آموزشی وبسیاری از فعالیت های دیگر در راستای شناسایی از آسیب های اعتیاد در روستاها صورت گرفته است.

منبع خبر: ايرنا ۹۳٫۵٫۲۳

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=10111

برچسب ها