به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری؛ وبگاه روزنامه الشرق الاوسط نوشت: «بر اساس گزارشی که CNN منتشر کرده است، دکتر نیلز کوکوت، استاد گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لس آنجلس، و نویسنده اصلی این مطالعه، گفت که تحقیقات ما نشان داد افرادی که از حشیش استفاده میکنند، به ویژه مبتلایان به اختلال مصرف حشیش نسبت به افرادی که از آن استفاده نمیکنند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سر و گردن هستند».
به گفته مرکز کنترل بیماری ها و پیشگیری از آنها در ایالات متحده اختلال مصرف حشیش زمانی تشخیص داده میشود که فرد دو یا چند علامت مانند میل شدید به مصرف حشیش، عادت به عوارض جانبی آن، استفاده از ماری جوانا با وجود ایجاد مشکلاتی در زندگی، استفاده از آن در موقعیتهای پرخطر و ناتوانی در مصرف آن را داشته باشد، تشخیص داده میشود.
به گفته موسسه ملی سرطان، حدود ۶۹ درصد از افرادی که سرطان دهان یا گلو تشخیص داده شده است، پنج سال یا بیشتر پس از تشخیص زنده می مانند. با این حال، اگر سرطان گسترش یافته باشد، این میزان به ۱۴ درصد کاهش مییابد و حدود ۶۱ درصد از افرادی که سرطان گلو تشخیص داده میشود، پس از ۵ سال زنده می مانند، این میزان در صورت گسترش سرطان به ۱۶ درصد کاهش مییابد.
دکتر جوزف کالیفانو، رئیس جراحی سر و گردن در دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو، گفت: این مطالعه از دادههای بیمه برای بررسی ارتباط اختلال مصرف حشیش با سرطان سر و گردن استفاده کرد.
وی ادامه داد: افراد مبتلا به حشیش به طور متوسط روزانه حدود یک نخ سیگار میکشند و این کار را حداقل برای چند سال، اگر نه بیشتر، انجام می دهند. با این حال، او خاطرنشان کرد که این مطالعه ارتباطی بین استفاده گاه به گاه و تفریحی ماری جوانا و سرطان سر و گردن پیدا نکرد».
چگونه حشیش میتواند باعث سرطان شود؟
این مطالعه که روز پنجشنبه در JAMA Otolaryngology–Head & Neck Surgery منتشر شد، پایگاه دادهای از ۴ میلیون پرونده الکترونیکی سلامت را تجزیه و تحلیل کرد و بیش از ۱۱۶ هزار تشخیص اختلال مصرف حشیش را در میان افراد مبتلا به سرطان سر و گردن یافت. این مردان و زنان که میانگین سنی آنها ۴۶ سال بود، سپس با افرادی که سرطان سر و گردن نیز داشتند اما اختلال مصرف حشیش در آنها تشخیص داده نشده بود، مقایسه شدند.
تجزیه و تحلیل نشان داد که افراد مبتلا به اختلال مصرف حشیش تقریباً ۲.۵ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان دهان، تقریباً پنج برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان دهان و حلق، که سرطان کام نرم، لوزهها و پشت گلو است و بیش از احتمال ابتلا به سرطان حنجره هشت برابر بیشتر است. بر اساس این مطالعه، نتایج برای تمام گروه های سنی معتبر بود.
کارشناسان می گویند دود یکی از دلایل اصلی ارتباط بین سیگار کشیدن حشیش و سرطان های سر و گردن است. سیگار کشیدن خطر ابتلا به سرطان سلول سنگفرشی سر و گردن را دو برابر می کند که ۹۰ درصد از سرطانهای سر و گردن را تشکیل می دهد. استفاده بیش از حد از تنباکو خطر را افزایش میدهد و وقتی الکل به آن اضافه می شود، خطر حتی بیشتر میشود.
کارشناسان میگویند که خطر دود حشیش ممکن است به دلیل روشی که ماری جوانا دود می شود، فیلتر نشده، عمیق استنشاق می شود و برای چند ثانیه در ریهها و گلو نگه داشته میشود، بیشتر باشد.
تحقیقات همچنین ارتباطی بین انواع مختلف شاهدانه و رشد تومور پیدا کرده است. بر اساس گزارش مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه، بیش از ۱۰۰ نوع حشیش وجود دارد. در مجموع، حدود ۵۴۰ ماده شیمیایی در هر گیاه ماری جوانا وجود دارد.
تتراهیدروکانابینول یا THC مادهای است که به فرد احساس بالا میدهد، در حالی که کانابیدیول یا CBD برای درمان تشنجهای صرع در کودکان کاربرد پزشکی دارد.
کالیفانو گفت: بخشی از تحقیقات، که قبلا منتشر کردهایم، نشان میدهد که THC یا ترکیبات مشابه THC میتوانند رشد تومور را تسریع کنند، و همچنین دادههایی داریم که نشان میدهد حشیش باعث رشد سرطانهای گلو مرتبط با HPV میشود.