• امروز : دوشنبه - ۲۶ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : 13 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Monday - 16 September - 2024
کل پست ها: 71606اخبار امروز : 8
8
دکتر علیرضا کاظمی؛

فرهنگ سازی در حوزه پیشگیری از اعتیاد از طریق رسانه اثرگذارتر است

  • کد خبر : 100701
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۰
فرهنگ سازی در حوزه پیشگیری از اعتیاد از طریق رسانه اثرگذارتر است

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه رسانه‌ امروز نقش اول را در فرهنگ‌سازی، تمدن‌سازی و تبیین عقاید و افکار دارد، گفت: نیاز است که رسانه بیش از پیش در عرصه مبارزه با موادمخدر ایفای نقش کند، به خصوص در حوزه پیشگیری از اعتیاد که فرهنگ سازی از طریق رسانه نیز اثرگذارتر و ماندگارتر خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری؛ دکتر علیرضا کاظمی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت نکوداشت روز خبرنگار در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، ضمن تبریک این روز به خبرنگاران و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای رسانه به ویژه «محمود صارمی» و خبرنگاران شهید مظلوم جبهه مقاومت در غزه گفت: این شهدا، مظلومانه به خاک و خون کشیده می شوند و اجازه نمی دهند که دنیای استکبار حجابی بر واقعیت های میدان مبارزه بکشد و آنان به خوبی دارند عرصه مبارزه را به تصویر می کشند.

وی ضمن قدردانی از کمک‌ها و حمایت‌های رسانه‌ها در انجام ماموریت خطیر و بزرگ اجتماعی مبارزه با موادمخدر افزود: رسانه‌ امروز نقش اول را در فرهنگ‌سازی، تمدن‌سازی، تبیین عقاید، افکار، تغییر باورها و نگرش‌ها و رفتارها دارد.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: شرایط نسبت به قبل متفاوت شده و با توجه به پیشرفت‌ها در حوزه رسانه، نقش خبرنگاران پر رنگ‌تر شده است و دیگر یک خبرنگار و یک رسانه، یک جامعه محسوب می شوند. قدرتی که رسانه امروز برای تضعیف یا توانمندی یک جامعه در اختیار دارد، بی نظیر است. طبیعتاً اگر کسی به حوزه رسانه فکر نکند یقینا در تحقق ماموریت‌های خود ناموفق است.

کاظمی ادامه داد: از بعد قرآنی، اجتماعی، مسئولیت اجتماعی و یک وجدان انسانی هم که به حوزه آسیب های اجتماعی بنگیریم می بینیم که نمی توان به حوزه آسیب های اجتماعی صرفاً نگاه دستگاهی داشت. رهبر معظم انقلاب اسلامی در جلسه آسیب‌های اجتماعی نیز فرمودند بزرگترین خطری که کشور را تهدید می‌کند  آسیب‌های اجتماعی است و مهمترین دغدغه ی یک مسئول و یک انسانِ با وجدان، رسیدگی به این آسیب ها است.

وی اظهار داشت: در گزارشی از سازمان ملل آمده است که صاحب نظران این عرصه می گویند چهار خطر عمده و تهدید جهانی، جامعه بشری را تهدید می‌کنند، این چهار تهدید سلاح‌های کشتار جمعی، بحران محیط زیست، بحران فقر و اعتیاد هستند. اعتیاد ام المصائب آسیب‌های اجتماعی است و علت و معلول بسیار از آسیب ها می باشد.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان داشت: اعتیاد بسیار پیچیده است و علت اینکه سخت درمان است، پیچیدگی آن است. مشکلات فراوان روحی، روانی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ژنتیکی در این موضوع دخالت دارند.

کاظمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در کانون کشت، تولید و توزیع مواد مخدر قرار دارد، گفت: آمارهای جهانی؛ نرخ رشد اعتیاد در جامعه جهانی را ۱۰ درصد میانگین اعلام کردند که عدد بسیار بالایی در ده سال گذشته است؛ یکی از مهمترین دلایل رشد اعتیاد و قاچاق مواد مخدر در جهان، «سود فوق العاده مافیای مواد مخدر» است؛ میدانیم که پس از ساخت سلاح و قاچاق سلاح، تجارت موادمخدر بیشترین سود را دارد، سود اقتصادی حاصل از این تجارت به اندازه‌ای است که قاچاقچیان هیچ‌وقت از این موضوع نمی‌گذرند.

 وی گفت: تغییرات الگویی کشت، توزیع و مصرف مواد مخدر نیز نقش مهمی در رشد اعتیاد در کشورها دارد؛ در گذشته چند نمونه مواد مخدر داشتیم اما امروز هزار و ۱۸۴ ماده اعتیادآور، مخدر توهم زا و محرک صنعتی در سطح جهان وجود دارد. 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در سه حوزه مقابله، درمان و اقدامات فرهنگی و پیشگیری فعالیت می‌کند، گفت: در حوزه مقابله، جمهوری اسلامی ایران بالاترین دستاوردها، میزان کشفیات و اقدامات بازدارنده  را در سطح بین‌المللی انجام می‌دهد. در حوزه درمان نیز ظرفیت‌ نگهداری و درمان معتادان متجاهر افزایش پیدا کرده و شیوه های نوین درمان اعتیاد نیز در حال انجام است، در حوزه صیانت نیز بیش از ۴۰ مرکز جامع صیانت و توانمندسازی شکل گرفته است که اتفاقات بسیار خوبی است.

کاظمی با اشاره به حوزه فرهنگی و پیشگیری گفت: ستاد مبارزه با موادمخدر طبق سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری ضمن حفظ سیاست های متوازن حوزه های مقابله، درمان و صیانت؛ بیشترین انرژی و سرمایه‌گذاری را در حوزه پیشگیری از اعتیاد انجام می‌دهد و برنامه های بسیار وسیعی را در این حوزه طراحی کرده و اجرا می کند. در حوزه پیشگیری، مرکز ملی مطالعات پژوهشی انجام داده و اعلام کرده است که نرخ رشد آسیب اعتیاد طی ده سال (از سال ۱۳۹۰ الی ۱۴۰۰)، از ۲٫۱ درصد به ۲٫۵ درصد تغییر یافته است، که با توجه به بازه زمانی ده سال، رقم افزایشی محسوب نمی شود ولی هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم و نیاز است که رسانه بیش از پیش در عرصه مبارزه با مواد مخدر ایفای نقش کند، به خصوص در حوزه پیشگیری که فرهنگ سازی از طریق رسانه نیز اثرگذارتر و ماندگارتر است.

وی در پایان اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، راه اندازی مجمع خیرین یاریگران زندگی در ۳۱ استان کشور، جذب ششصد میلیارد کمک نقدی و غیر نقدی از سوی خیرین، مشارکت و عضویت بیش از سه هزار خیر در مجمع خیرین یاریگران زندگی، ایجاد ۲۶۰۰ شغل برای بهبویافتگان، انجام فعالیت های فرهنگی و استفاده از ظرفیت نهادهای فرهنگی و مردمی در حوزه پیشگیری از اعتیاد، استفاده از ظرفیت شعر و ادب و برگزاری اختتامیه جشنواره نفس پاک در ۲۷ شهریور ماه، طراحی و اجرای سرود ملی یاریگران زندگی، طراحی شبکه سفیران یاریگران زندگی، مشارکت فدراسیون های ورزشی در حوزه پیشگیری از اعتیاد، راه اندازی ۲۰۰ کانون یاریگران زندگی در روستاهای کشور را اهم اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر برشمرد.

در آگاه‌سازی نسبت به تبعات مصرف مواد از ظرفيت رسانه‌ها و فضاى مجازى حداكثر بهره را خواهیم برد

همچنین حمید خواجه نژاد مشاور دبیرکل و مدیرکل روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر در این مراسم ضمن تبریک ۱۷ مرداد روز خبرنگار و قدردانى از تعامل سازنده اصحاب رسانه با ستاد بیان داشت: در دوره جديد اين اداره كل، تلاشمان بر اين بوده در خصوص دانش افزايى و آگاه‌سازی نسبت به تبعات مصرف مواد و امر پیشگیری از اعتیاد، از ظرفيت رسانه ها و بستر فضاى مجازى حداكثر بهره را ببريم و با زبان هنر و قالب هاى نوين و پرمخاطب همچون پادكست و كتاب صوتى و… بر جامعه مخاطب گسترده تری اثرگذار باشيم.

وى با بيان اينكه مرز باريك اطلاع رسانى و تبليغ مواد يكى از چالش هاى كارى ما در روابط عمومى و شما همكاران رسانه اى است، ادامه داد:بايد بگونه اى مراقبت كرد تا اطلاع رسانى موجب برانگيخته شدن حس كنجكاوى درباره مواد در بين افراد به خصوص نوجوانان نشود.

خواجه نژاد پيشنهاد كرد: با هم افزايى رسانه ها و بهره گيرى از نظرات كارشناسان متخصص امر پيشگيرى از اعتياد، به يك پروتكل رسانه اى دست يابيم و مرزهای این موضوع را مشخص کنیم و همگى در راستاى مسئوليت اجتماعى مان نسبت به بلاى عظيم اعتياد و حساس كردن جامعه نقش آفرين باشيم.

مشاور دبیرکل و مدیرکل روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پايان خاطر نشان كرد: باورهای غلط درباره مواد مخدر نظير اينكه «با یکی دو بار مصرف کسی معتاد نمی شود» يا «اراده من قوى تر از افرادى است که با چندبار مصرف وابسته شده اند»، يكى از موضوعات جدى این حوزه است كه مى توانيم با كمك شما اصحاب رسانه در راستای ارتقاى دانش، تغيير نگرش و اصلاح رفتار در جامعه گام برداریم.

در ابتدای این نشست نیز اصحاب رسانه به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در حوزه آسیب های اجتماعی پرداختند و در پایان نیز با اهداء لوح تقدیر از خبرنگاران از زحمات این قشر زحمت کش در عرصه مبارزه با مواد مخدر قدردانی شد. 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=100701

برچسب ها